Вся нерухомість > Новини > Кияни будуть спілкуватися з ЖЕКом по смс
↑ До списку новин

Кияни будуть спілкуватися з ЖЕКом по смс

9 листопада 2012

Скоро всі комунальні питання у себе в районі можна буде вирішити по одному телефону, а відповідь обіцяють дати навіть есемескою. При цьому розмови з комунальниками запишуть, так що ніхто не зможе відмовитися від своїх слів. Таку новинку вже впровадили в Деснянському районі, де скасували всі диспетчерські служби при ЖЕКах, а відкрили Центральну диспетчерську службу району (ЦДС). У майбутньому аналогічні служби, обіцяє влада, будуть у всіх районах. Щоправда, кияни поки не дуже раді.

«Раніше у Деснянському районі працювало 24 служби, 150 диспетчерів та більше 60 номерів для прийому дзвінків жителів. Але послуги були неякісними через застаріле обладнання і відсутність механізмів контролю. Людина звернулася в ЖЕК, а на її скаргу ніхто й не думав реагувати. При цьому необхідно було витрачати гроші на утримання додаткових приміщень і персоналу», - пояснює керівник КП «Дирекція» Світлана Козловська. Але головна фішка новинки, запевняють у мерії, не економія, а якість послуги. Мовляв, в єдиному районному центрі до того, хто телефонує, буде неупереджене ставлення, оскільки диспетчерська не підкоряється ЖЕКу. А оператори змушені будуть відповідати ввічливо, оскільки вся розмова записується. Ну і, нарешті, не потрібно буде тримати в голові масу телефонів: ЖЕКу, аварійної, «Київенерго», водоканалу. Для Деснянського району вже є один телефон - 225-10-01. «Ведеться єдиний електронний реєстр звернень. Тому ми зобов'язані відреагувати на кожну скаргу, але не просто написати відписку, а вирішити проблему або дати аргументовану відповідь. В майбутньому ми плануємо відсилати людям на мобільні есемески з повідомленнями, звітами, як просувається вирішення питання», - розповідають у КП «Дирекція».

Але поки не все проходить гладко. «Я двічі звертався за новим номером - відповіді поки немає. Дзвонив 13 жовтня з приводу опалення. У сусіда батареї були вже гарячі, а в мене холодні. Але почув, що до 15 жовтня, поки повністю не підключать всі будинки, індивідуальні заявки розглядатися не будуть. Все-таки вважаю, що в ЖЕКах ми знали, де кого шукати, якщо є проблеми. До того ж у центральній диспетчерській для чогось досі запитують номер ЖЕКу », - говорить житель Троєщини Олег Баранов.

Інші жителі Троєщини підтверджують: щойно розпочався опалювальний сезон, за новим телефоном майже не можна було додзвонитися. А в ліфтах, які теж переключили на ЦДС, немає з нею зв'язку. І питання, куди кричати, якщо ти застряг, поки що відкрите. «Ми проаналізували, що найбільше дзвінків надходить по ранках, вечорами і в понеділок. На цей час тепер збільшуємо кількість операторів. Коли почалися проблеми з опаленням, виділили спеціальний телефон саме для цього питання. У разі аварій, щоб люди довго не чекали, у нас починає працювати автоінформатор, який розповідає, що трапилося і коли проблему усунуть. Що ж стосується ліфта, то потрібно замінити застарілі магістральні кабелі, поступово це робимо», - кажуть в ЦДС.

МЕРІЯ: «ЦЕ РАДИКАЛЬНО»

У КМДА кажуть, що зараз шукають оптимальну модель, впровадження якої дозволить зменшити скарги киян та оперативно на них реагувати. «Зараз поки що багато людей незадоволені. Я теж вважаю, що перехід з понад двох десятків диспетчерських на одну - занадто радикальний. Можливо, потрібно було залишити три служби. Або якщо вона одна - там має бути більше диспетчерів, могутніше програмне забезпечення, кращі комп'ютери, - говорить перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. - Всі ці варіанти зараз опрацьовуються, і в підсумку для решти буде обрана найбільш оптимальна модель реагування на скарги. Наша мета - зменшити суб'єктивний фактор. Це можливо, коли все фіксується на диктофон, коли інформація відразу вноситься в комп'ютер і слідує реакція. А будь-яка скарга на диспетчера може бути проконтрольована його керівником».

Мамчур Наталія, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Сдам 2-комнатную квартиру в центре города на Спиридоновской.
Центр, 2 комнаты, 40/-/- кв.м, 1/3, 5 000грн/месяц, Сдам уютную 2-комнатную квартиру в историческом ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Продам 3х кімнатну квартиру на ДНС
Івана Мазепи, 3, 3 кімнати, 67/37/9 кв.м, 9/9, 48 000$, Продам 3-х кімнатну квартиру на ДНС по вул ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Топ-оголошення

Сдам комнату в квартире на ж/м -Тополь-3, Запорожское шоссе
Запорожское шоссе, 3 500грн/месяц, 1652- Сдам парню, мужчине, молодой паре отдельную под ключ комнату ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Дайберг: великолепный современный дом в новом микрорайоне под Одессой!
Таирова, 3 комнаты, 220 кв.м, 3,2 соток, 245 000$, Ж/м "Дайберг", Розовая / Центральная, продам ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

2-х комнатная квартира на Мясоедовской по интересной цене.
Молдаванка, Мясоедовская ул., 2 комнаты, 52/25,5/5,4 кв.м, 1/1, 23 000$, Отдельно стоящая постройка с ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н