Вся нерухомість > Статті. Аналітика > Стан та перспективи розвитку котеджного будівництва
↑ До списку статей 

Стан та перспективи розвитку котеджного будівництва

25 вересня 2009

Ситуація
Станом на кінець вересня 2009 року є інформація про 244 містечках Києва і області, що знаходяться на різних стадіях готовності: проект, що будуються, готові.
З 162 проектованих та споруджуваних містечок у вісімдесяти - будівництво призупинено. Багато містечка мають намір продати наявну землю або проект. Деякі з містечок планують реконцепцію котеджних містечок у бік зменшення площ будинків, зменшення об'єктів інфраструктури, що знизить витрати при будівництві. У зв'язку з кризою в сфері девелопменту заміської нерухомості, девелоперські компанії планують змінити свою стратегію. На ринку відзначені проекти містечок, в яких покупцеві з метою здешевлення пропонують ділянки з комунікаціями без підряду.

Пропозиція
У Київській області на сьогодні пропонуються різні види заміської нерухомості: таунхауси, дуплекси, котеджі, вілли, резиденції. Вартість у них, в залежності від виду, варіюється. Найнижча - у таунхаусів і найвища у резиденцій.
Середня вартість 1 кв. м у котеджних містечках Київської області становить 1419 доларів. Для порівняння в жовтні 2008 року вартість 1 кв. м по області була дорівнює 1989 доларам.
У Києві середня вартість 1 кв. м -2750 доларів.

Тенденції та прогнози
Відзначається деяке пожвавлення на ринку котеджного будівництва і інтерес інвесторів до придбання недорогий якісної нерухомості у котеджних містечках з інфраструктурою і зданими в експлуатацію будинками площею від 150 кв.м вартістю до 200 тис. доларів за домоволодіння із земельною ділянкою від 10 соток.

На ринок в 2009 році вийшло кілька котеджних містечок, в яких активно ведеться будівництво: «Сонячний промінь», «Безрадичі», Dream Land Spa, Green Wood club - в Обухівському районі; Happy Land, Green Hills - в Києво-Святошинському районі; Riviera Villas - у Вишгородському районі.

Багато містечка пропонують майбутнім господарям заміської нерухомості особливі умови: кредитування, програми лояльності, розстрочки, знижки, додаткові безкоштовні послуги у вигляді ландшафту, басейну. Можливе об'єднання декількох мінігородков у великі містечка, що істотно позначиться на будівництві інфраструктури, комунікаціях. Ціни на нерухомість в котеджних містечках досягли мінімуму, але не виключає, що котеджі ще подешевшають до кінця 2009 року на 6-8%. За даними компанії «РеалЭкспо», у Київській області з 84, що будуються і проектованих 78 котеджних містечок, половина проектів заморожено.

У 2009 році планувалося завершення в містечках «Дніпровська РИВ'ЄРА», «Ялинка», «Скіфське», «Вишгородська брама»,«Швейцарське село»,«Боровик», але будівництво в них призупинена.

Реально будуть завершені в 2009-2010 році «Feofania Residences», «Северинівка», «Нова Богданівка», «Золоче клуб», «Сонячна долина», «Montana Village», «Деснянське».

Відклали здачу і заморозили проекти близько 100 містечок. Зокрема містечка «Парк Хаус», «Коник», «Альпійська село», «Місто Сонця», «Деснянська хвиля», «Александров Посад», «Німецька слобода», «Михайлівський сад», «Лелечий хутір», перенесли терміни введення в експлуатацію на 1-1,5 роки.

Повністю заморожені будівництва в таких містечках: «Озеро мрії», «Магнат», «Срібні промені», «Городчані», «Благодатне», «Новий сад», «Петрівська Слобода», «Максимум», «Затишний», «Приморське» , «Ясногородська Поляна», «Водограй», «Казкова долина», «Грінфілд», «Грінвіч», «Чиста вода», «Ясний», «Золотий Борекс».

Котеджні містечка «Княжий маєток», «Лазурний берег» переформатувалися в торгово-розважальні центри.

«Резиденція Лісники», «Скарб Богданівкі», «Софіівка» продають земельні ділянки з підрядом.

«РеалЭкспо»


Топ-оголошення

кімната в 2 комнат.кв.для Дівчини, парубка пр Маяковского-начало
Троєщина, 2 500 грн./місяць, В двокімнатній квартирі задається окрема кімната для однієї працюючої ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Будинок у центрі с. Медвин Білоцерківський р-н Київська обл
3 кімнати, 66 кв.м, 25 соток, 12 500$, Продам затишний будинок у самому центрі села Медвин. Зручне ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Богуславський р-н > Медвин

Топ-оголошення

Продам 3-х ком.кв. ул.Люстдорфская дорога/ЖК "Дмитриевский".
Вузівський, 3 кімнати, 97/40/40 кв.м, 9/24, 140 000$, Продам 3-х ком.кв. ул.Люстдорфская дорога/ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам 2 комнатную квартиру, ул. Адм. Лазарева/Алексеевская площадь, 1/1, 30 кв.м.
Молдаванка, Лазарева ул., 2 комнаты, 30/-/5 кв.м, 1/1, 17 000$, Продам 2 комнатную квартиру, ул. Адм. ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Фасадне приміщення, Олександрівська Слобідк
Олександрівська Слобідка, Університетська вул., 17а, 152 кв.м, 273 600$, Пропонується фасадне ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Солом'янський р-н