Вся нерухомість > Новини > Сегмент «прибуткових будинків» знову може стати популярним в Києві - експерт
↑ До списку новин

Сегмент «прибуткових будинків» знову може стати популярним в Києві - експерт

6 вересня 2010

Прибутковим в минулому вважався, як правило, житловий будинок, квартири в якому здавалися постояльцям на тривалий термін - від декількох місяців до декількох років. Навіть у кризовий період попит на оренду якісного житла залишався досить стабільним. Тому, якщо в минулому прибутковий будинок був невід'ємним сегментом ринку нерухомості, то, як стверджують експерти, на сьогоднішній день у нього є непогані шанси знову стати популярним. Про це повідомила Building.ua власник і генеральний директор оцінної компанії «Аверті» Тетяна Павлюк.

«Наймані квартири є основним житлом для городян у багатьох країнах. За різними даними, в орендованих квартирах в Європі проживає від 40 до 60% населення. Тому будівництво та експлуатація прибуткових будинків є досить стабільний і прибутковий бізнес. Прибуткові будинки будуються для людей з різною купівельною спроможністю. І в Україні такі проекти цілком можуть бути успішними, для цього є всі передумови», - прокоментувала експерт.

Як повідомила Т. Павлюк кореспонденту Building.ua, «одним з перших прибуткових будинків у сучасному Києві став в 1992 р. загальний проект австрійського Raiffeisen Bank і Київської міської державної адміністрації, зведений по вул. Великій Васильківській. Спочатку 80% площ будинку обладнали під квартири (для здачі внайми дипломатам і керівникам представництв іноземних компаній), а інші 20% - під офіси. Але ринкова кон'юнктура внесла свої зміни у плани інвесторів - будинок так і не став прибутковим в класичному розумінні, а перетворився на міжнародний офісно-готельний центр, в якому тільки 15% площ надається в оренду як житло».

Експерт зазначила, що поки рано говорити про відродження такого сегменту ринку нерухомості. Є поодинокі проекти, реалізовані в курортних зонах (Крим, Прикарпаття). «Також у пресі ще недавно були озвучені плани однієї з провідних девелоперських компанії про розвиток мережі сервісних апартаментів в регіонах: Харкові, Одесі, Дніпропетровську. Це говорить про те, що, незважаючи на всі складнощі реалізації перших проектів, девелопери бачать цей ринок перспективним і не збираються зупинятися на досягнутому», - зазначила власник компанії.

При цьому вона сказала, що в Києві поки що не існує і проекту подібної нерухомості. «Але ж від такої співпраці у виграші були б усі. І черговики, істотно й відразу поліпшивши умови свого проживання; і міський бюджет - отримавши додаткове джерело доходу у вигляді стабільного прибутку і додаткового і так необхідного маневреного житлового фонду. При цьому головною, звичайно, залишається соціальна функція», - резюмувала Т. Павлюк.

Building - портал про нерухомість і будівництво

 

Использовать Переводчик Google в следующих ситуациях:Поиск

Видео

Электронная почта

Телефон

Чат

Бизнес

О Переводчике GoogleОтключить моментальный переводКонфиденциальностьСправка


Топ-оголошення

Житомирская: новый дом в тихом переулке в районе Ивановского переезда!
Житомирская ул., 4 комнаты, 115 кв.м, 3 соток, 48 500$, Житомирская / остановка "Селекционный ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Уютная, новая 1-комн. квартира ждет ВАС!
Бортничи, Полевая ул., 1 комната, 35/17/7 кв.м, 2/2, 5 000грн/месяц, Киев, Дарницкий р-н, микрорайон ...

Квартири > Здам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Сдам свою 2-к квартиру в центре, у моря, с раздельными комнатами
Семинарская ул., 2 комнаты, 50/34/10 кв.м, 2/5, 8 000грн/месяц, Шевченко пр./Семинарская, 2/5, ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Пропоную в оренду приміщення вул. Робоча.
Робоча вул., 7 000 грн./місяць, Пропоную в оренду приміщення вул. Робоча. Загальна площа 72 кв.м., 2 ...

Інше > Здам > Дніпро > Чечелівський р-н

Гарета Джонса 12 ЖК Unit Home S=43м, м Дорогожичі 10хв.
Лукьяновка, Семьи Хохловых ул., 12, 1 комната, 43/14/18 кв.м, 7/8, 103 000$, Гарета Джонса вул. ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н