Вся нерухомість > Новини > Воскресенка - найдешевший масив Києва
↑ До списку новин

Воскресенка - найдешевший масив Києва

11 грудня 2012

Воскресенка - один з тих віддалених і від центру, і від транспортних комунікацій районів Києва, де ціни на нерухомість ростуть. Розглянемо фактори ціноутворення на масиві більш детально.

Житловий масив Воскресенка розташований по сусідству з Троєщиною. Його назва походить від однойменної слобідки, що тут розташовувалася. Ще на початку 1990-х рр. це було передмістя, тільки в 1933 році воно було включене до складу Києва. У 1960-1980-х історична забудова масиву була повністю знесена, а територія забудована типовими радянськими панельними будинками.

Переважна більшість житлових будинків на Воскресенці - «хрущовки», в основному, панельні - 143 будинки або 63,3%. Цегляних «хрущовок» - 43 або 19%. Ще 8 будинків серії «поліпшена типова панель» і 12 - «покращена цегла». Новобудов на Воскресенці мало - всього 6.

Сьогодні покупка квартири на Воскресенці обійдеться на 4,4% дорожче, ніж рік тому. Враховуючи якість житлового фонду та відсутність в безпосередній близькості метрополітену, з факторів, що визначають популярність масиву, залишаються тільки лісопаркова зона, непогана інфраструктура і дешевизна. Саме на останньому й зупинимося детальніше.

Середня ціна квадратного метра житлової площі на Воскресенці $1501. Дешевше - тільки в Бортничах, ДВРЗ і на Троєщині. А ось вартість квартири, враховуючи більш ніж скромні метражі «хрущовок», тут найнижча по місту - $60659. Середня ціна однокімнатних квартир на Воскресенці - $55615, двокімнатних - $69422, найскромніших «гостинок» - $43608.

В цілому, квартири на Воскресенки виросли в ціні у всіх сегментах. Однокімнатні подорожчали на 10,25%, двокімнатні - на 8% і навіть трикімнатні на 1,5%.

А ось динаміка цін на квадратний метр в тих же сегментах не настільки однозначна. Квадратний метр однокімнатної квартири залишився приблизно на тому ж рівні - $1548, двокімнатної - подорожчав на 2,1% і коштує зараз $1442, а от трикімнатної - навпаки, подешевшав на 2,6% і продається по $1285.

Та й кількість пропозицій продажу квартир з трьома і більше кімнатами говорить про те, що популярністю вони тут не користуються.

За ціною квадратного метра найдешевші на Воскресенці квартири в новобудовах, втім, їх тут украй мало, і панельних «хрущовках». А ось найдорожчі - в цегляних «хрущовках» і будинках серії «типова панель». Помітно зросли в ціні квартири в будинках серії «покращена цегла» - на 9,7%.

Що примітно, вартість квадратного метра у всіх типах будинків на Воскресенці так чи інакше зростає, а ось загальна вартість квартир, навпаки, падає.

Як ми бачимо, зростання вартості квадратного метра житлової площі на Воскресенці - тенденція досить суперечлива і, можна навіть сказати, оманлива. За рахунок тісних метражів, масив залишається найдешевшим у столиці, та й популярністю тут користуються переважно одно- і двокімнатні квартири. Така динаміка цілком вписується в загальноміській тренд поступового зростання попиту і цін на дешеві бюджетні квартири.

Наталія Рева, Domik.net-недвижимость


Топ-оголошення

Сдам. 3-к.кв. 3/9, ж/м Победа-2
Набережная Победы ул., 3 комнаты, 70/-/- кв.м, 3/9, 25 000грн/месяц, Сдам. 3-к.кв. 3/9, ж/м Победа-2. ...

Квартири > Здам > Дніпро > Соборний р-н

Продаж 2-хкімнатних ул.Коноплянская 22 ЖК Навігатор-2 Без %
Мінський масив, Коноплянская вул. 22, 2 кімнати 77/35/18 кв.м 16/25, 62 279$, м. Мінська ЖК Навігатор ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Топ-оголошення

Продам окреме виробниче приміщення
Леваневського, 3240 кв.м, 750 000$, Продам окреме виробниче приміщення з прямокутною, обгородженою, ...

Виробничі приміщення > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от ...

Кімнати > Здам > Рівненська обл. > Володимирецький р-н > Володимирець

Ділянка 1, 2 Га на трасі Дніпропетровськ-Київ - Лобойковка
120 соток 300$/сотка, Продам приватизовану ділянку 1, 2 Га на новій трасі, що діє, ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпропетровська обл. > Петриківський р-н > Лобойковка