Вся нерухомість > Новини > Ринок змішувачів: у боротьбі за клієнта
↑ До списку новин

Ринок змішувачів: у боротьбі за клієнта

22 жовтня 2010

Літні місяці застою на ринку змішувачів змінилися зростанням попиту. Продавці, намагаючись утримати і заманити покупців, змушені розширювати асортимент. При цьому вартість продукції не змінювалася протягом усього року - навіть при підвищенні попиту рітейлери не ризикують збільшувати ціни на товар.

Кухонний достаток

Сантехніка в нинішньому році стала одним з найбільших сегментів ринку будматеріалів, що динамічно розвивається. Незважаючи на те, що, за словами комерційного директора компанії Santeh Тимура Рязанова, влітку цього року, особливо в червні і липні, покупців практично не було, у вересні-жовтні продажі виросли мінімум на 20-25% в порівнянні з літніми місяцями.

Таке пожвавлення попиту змусило виробників і постачальників розширити пропонований асортимент. Т. Рязанов говорить, що український ринок вже перенасичений змішувачами, які пропонуються за ціною від 20 грн до 10 тис. грн.

Через це різноманіття розібратися в пропонованому асортименті стало ще складніше. Комерційний директор компанії «Агромат» Володимир Рева рекомендує при виборі цієї продукції в першу чергу звернути увагу на матеріал, з якого вона зроблена. «На мій погляд, найбільш оптимальним варіантом є змішувач з алюмінію - він один з найнадійніших і буде працювати без збоїв досить довго. На сьогоднішній день більшість виробників, щоб здешевити свої вироби, використовують більш економні матеріали - бронзу або мідь», - підкреслює він.

Т. Рязанов додає, що надійним є і так звана латунь, яка повинна складатися з 40% цинку і 60% міді. «Деякі виробники змінюють цю пропорцію, збільшуючи частку цинку. Це не лише призводить до недовговічності вироби, а й погіршує якість питної води», - попереджає він.

Валютний набір

На сьогоднішній день чимало змішувачів продаються в наборі з умивальником, що дозволяє створити єдину композицію. Якщо ж виріб отримується окремо, то більшість покупців віддає перевагу «високим» змішувачам. Проте їх варто купувати тільки в тому випадку, якщо в кухні встановлена глибока мийка, у противному випадку бризок, що розлітаються по всій кухні, не минути. Також В. Рева рекомендує віддавати переваги не блискучим, а матовим покриттям, на яких не так сильно будуть видні сліди від водяних бризок, тому догляд за ними буде простішим.

Багато виробників у комплект для кухні стали включати спеціальний душовий шланг, щоб полегшити набір води в габаритні ємності. У той же час це пристосування призводить до подорожчання виробу мінімум удвічі: якщо середній за співвідношенням ціна / якість кухонний змішувач можна придбати за 750 грн, то за комплект з «душем» доведеться викласти не менше 1,2-1,6 тис. грн.

Занадто економити, ясна річ, не рекомендується. У той же час, за словами директора магазину BT Market Максима Матюка, продукція за ціною вище середньої відрізняється від стандартних виробів лише більш цікавим дизайном, тоді як їх «начинка» ідентична. Причому це відноситься і до елітних виробів, вартістю близько 10 тис. грн, які випускаються з позолотою, використанням каменів Swarovski та ін.

Важливим моментом є і наявність сервісного обслуговування, яке низка виробників надається на строк до п'яти років. Якщо такої підтримки у компанії немає, то гарантію найчастіше надають безпосередньо в магазині. Однак це не убезпечить від наявності проблем при виявленні браку, адже в неформальних розмовах у магазинах кажуть, що в більшості випадків поломку пояснюють жорсткою водою, іржавими трубами і чим завгодно, тільки не заводськими недоліками.

Нові віяння

Якщо кухонні змішувачі відносно прості у комплектації та монтажі, то встановити змішувачі у ванній буде важче, оскільки їх комплектація стає все більш складною. Причому останнім часом в магазинах продають всі комплектуючі для ванної кімнати (шланг, лійку, змішувач) окремо. Розрахунок іде на те, що таким чином споживач зможе «зібрати» собі оптимальний варіант.

Серед найбільш популярних продуктів у цій категорії - змішувачі, обладнані терморегуляторами. Суть їхньої роботи невибаглива: споживач може задати необхідну температуру води, яку б він хотів отримати з крана. Ця функція дуже зручна для сімей з маленькими дітьми, оскільки дозволяє уникнути ймовірності отримання опіків. Почасти популярність таких змішувачів пов'язана і з появою у виробників недорогих серій - на сьогоднішній день придбати подібний продукт можна, маючи в кишені від 1,5 тис. грн.

Враховуючи, що вода в кранах залишає бажати кращого, фахівці рекомендують використовувати для механічного очищення води спеціальне сито, яке встановлюється в трубі перед змішувачем (обходиться буквально в кілька десятків гривень). Альтернативою йому є встановлення системи фільтрації води, проте її вартість досить висока і становить близько 500 євро.

Тетяна Александрова, UGMK.INFO


Топ-оголошення

Аренда офиса на Новоконстантиновской ул, 1в. СРОЧНО!
Поділ, 35 кв.м, 5 000$/місяць, Аренда отличного офиса по Новоконстантиновской 1в. СРОЧНО! район- ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Здам 2-хкімнатну квартиру
Лівобережний-3, 2 кімнати 1/10, 4 000грн./місяць, Здам 2 до квартиру на Лівобережному -3, 1-ый ...

Квартири > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н

Топ-оголошення

Сдам производственно-складское помещение 300 кв.м. - конец пр. Богдана Хмельницкого.
Героев Сталинграда ул., 300 кв.м, 100грн/кв.м/месяц, Сдам производственно-складское помещение 300 ...

Виробничі приміщення > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продам 1 комнатную квартиру в районе Автовокзала, ул. Колонтаевская/Косвенная, 18.4 кв.м.
Молдаванка, Колонтаевская ул., 1 комната, 18,4/-/- кв.м, 1/2, 15 500$, Продам 1 комнатную квартиру в ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Ділянка 12 соток в центрі Русановских садів.
Никольская Слобідка, 12 соток 115 000$, Ділянка 12 соток в самому центрі Русановских садів.15 лінія, ...

Земельні ділянки > Продам > Київ > Дніпровський р-н