Вся нерухомість > Новини > Раді пропонують звільнити монастирі від податку на нерухомість
↑ До списку новин

Раді пропонують звільнити монастирі від податку на нерухомість

20 травня 2013

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується звільнити від сплати податку на нерухомість релігійні організації. Автором проекту є член фракції "УДАР" Ярослав Дубневич.

"Коли законодавцями розроблялася норма щодо сплати податку на нерухоме майно, головна мета була поповнити бюджет за рахунок податку на "об'єкти розкоші". Монастирські гуртожитки або келії ченців важко назвати такими", - зазначає депутат у пояснювальній записці до документа.

Він зазначає, що плата за проживання в такому житлі не стягується, тому священнослужителі змушені оплачувати податок за рахунок пожертвувань віруючих замість того, щоб спрямовувати кошти на благодійність.

Крім того, депутат пропонує скасувати вимогу щодо сплати податку для громадян, які володіють двома або більше квартирами, сумарна житлова площа яких не перевищує 120 кв. м, двома або більше будинками загальною площею до 250 кв. м, будинком і квартирою загальною площею до 180 кв. м.

"Одна фізична особа може володіти квартирою 120 кв. м і користуватися пільгою (тобто не повинно сплачувати податок, - LB.ua). Інша фізична особа, володіючи двома і більше квартирами, загальна площа яких не перевищує 120 кв. метрів, зобов'язана платити цей податок за одну або навіть декілька квартир. Ця норма не є соціально справедливою і дозволяє обходити закон громадянам, що володіють значною житловою площею", - пояснює свою ініціативу Дубневич.

Нагадаємо, зараз податок на нерухомість стягується з власників житлового фонду (квартир житловою площею від 120 кв. м, житлових будинків площею від 250 кв. м), дачних і садових будиночків. Податок сплачується за ту площу, яка перевищує ці квадрати. Якщо у громадянина у власності знаходиться більше одного об'єкта житлової нерухомості менше цієї площі, він зобов'язаний заплатити податок за один з них.

Ставка податку становить 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, для квартир від 120 кв. м до 240 кв. м і житлових будинків від 250 кв. м до 500 кв. м. Для житлових об'єктів, площа яких більше, ставка підвищується до 2,7%.

LB.ua


Топ-оголошення

Продаж ділянки в Жулянах.
Жуляны, Шкільна вул., 20 соток 170 000$, Продаж ділянки 20 соток в Жулянах (Соломенский р-н), вул. ...

Земельні ділянки > Продам > Київ > Солом'янський р-н

Продам 3-хком.кв. пер.Дунаева/Французький бульвар.
Центр, 3 кімнати 172/48/71 кв.м 9/9, 340 000$, Продам 3-хком.кв. пер.Дунаева/Французький бульвар. 9/9 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Аренда офиса 105 м2, Хмельницкого 42, Франко, м Золотые Ворота, м Университет, Центр
Хмельницкого ул., 42, 105 кв.м, 1 000$/месяц, - г. Киев, Шевченковский район, Исторический Центр; - ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

1-к 56 м2 Без ремонту Можна перепланувати у 2-к ЖК Берегиня
Набережна, 6г, 1 кімната, 56/36/10 кв.м, 16/16, 47 800$, Продається велика видова 1-кімнатна квартира ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Вишгород

Сдам комнату в коммуне Бунина/ Преображенская
Центр, 27 кв.м, 3/3, 3 000грн/месяц, Сдам комнату в коммуне Бунина/ Преображенская 3/3, комната 27 ...

Кімнати > Здам > Одеса > Приморський р-н