Вся нерухомість > Новини > Зі столиці будуть робити місто-казку
↑ До списку новин

Зі столиці будуть робити місто-казку

6 серпня 2010

У мерії порахували, що в Києві є безліч будинків, які псують вигляд столиці. Зносити їх не можна, а перефарбовувати повністю - коштів не вистачить. Тут-то і вирішили чиновники звернутися за допомогою до «вуличних» художників, з якими ще зовсім недавно збиралися нещадно боротися.

- Зараз графіті є величезною проблемою: від нього зазнають збитків підприємці, власники кафе, ресторанів, готелів, магазинів, - кажуть у Головному управлінні контролю за благоустроєм міста КМДА. - Шкодить цей вид мистецтва і культурній спадщини - пам'ятникам архітектури, меморіальним комплексам. Тому вирішенням проблеми стало б визнання графіті міською владою та надання цій культурі права на життя. Наше управління запропонувало графіті-художникам співпрацювати, щоб не допускати псування будівель і споруд незаконними розписами. Найближчим часом визначимо будівлі, на яких будуть робити розписи казковими малюнками.

У столичній міськадміністрації говорять, що співпрацювати будуть з київською командою графітчиків «Інтересні Казки», з якими затвердили поки попередній і неповний список будівель, призначених для міських картин. Зокрема, поки мова йде про покинутий будинок на Златоустівській, а також про будинки за адресами: вул. Гетьмана, 30, Промислова, 5, Артема, 81, Мечникова, 16, Московська, 3 і 4-а, про бойлерні на бульв. Дружби Народів і на Кловському узвозі.

За словами самих художників, у них все готово. Ось тільки столичні чиновники поки мовчать.

- Ми вже обговорили деталі з мерією, але поки відповіді не прийшла, - розповів «КП» один з графітчиків Олексій Бордусов. - Є вже ескізи, але не факт, що вони з'являться саме в тих місцях, які вказані на малюнку. У міськадміністрації зараз це питання вирішують. Сподіваюся, що вже на цьому тижні ми приступимо до роботи. Тим більше що в нас з'явилися спонсори, готові профінансувати всі роботи.

Художники-графітчики кажуть, що до робіт бажано б приступити зараз, оскільки літо вже закінчується, а на те, щоб прикрасити стіну в 200 квадратних метрів, піде не менше двох тижнів.

У мерії, у свою чергу кажуть, що лише після затвердження повного переліку будівель художникам дадуть добро. Крім того, в адміністрації вирішують питання і з мешканцями будинків, 60 відсотків яких повинні дати згоду на розмальовку будівель.

Андрій Литвиненко"Комсомольская правда" в Украине


Топ-оголошення

Хмельницкого 39 17/17кирпич 155/90/33м
Хмельницкого ул., 39, 5 и более комнат, 155/90/33 кв.м, 17/17, 350 000$, Хмельницкого 39 17/17-эт. ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Пропоную купити 2-кімнатну квартиру в центрі, вул. М.Грушевського 67.
"развилка", 2 комнаты, 42/25/6 кв.м, 3/5, 37 000$, Пропоную купити 2-кімнатну квартиру в центрі, вул. ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)
1 500грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Сімферополь

Пропонується до продажу обійстя на околиці села Дернівка
5 і більше кімнат, 120 кв.м, 16 соток, 209 000$, Пропонується до продажу обійстя на околиці села ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Баришівський р-н > Дернівка

Продам 1к, Архитектурный переулок, 1-ый этаж, 18 кв.м., состояние жилое под ремонт. МПО, автономное отопление Цена 13.
12-й квартал, 1 кімната, 13 200$, Продам 1к, Архитектурный переулок, 1-ый этаж, 18 кв.м., состояние ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н