Вся нерухомість > Новини > Генплан Львова розбудує спальні райони, але про метро доведеться забути
↑ До списку новин

Генплан Львова розбудує спальні райони, але про метро доведеться забути

2 червня 2010

Інститут «Укрдержбудекспертиза» завершив експертизу Генерального плану Львова до 2025 року. Згідно з його висновками, документ рекомендується винести на розгляд громадських слухань. Вони уже стартували і триватимуть до 30 серпня цього року. Львів’яни, котрі хочуть ознайомитися із планом розбудови Львова, можуть завітати до ДП «Містопроект», що на вул. Чупринки,71 і висловити свої думки, пропозиції, зауваження. Про це сказав на прес-конференції Юрій Криворучко, начальник управління архітектури Львівської міської ради.

За його словами, Генплан – важливий містобудівний документ, який передбачає розвиток територій, інфраструктури на найближчі 15-25 років. Він вкрай необхідний для покращення інвестиційного клімату, адже це документ для підприємців про те, які території необхідно розбудовавути, де можна зводити готелі, магазини, супермаркети, торгові чи спортивні центри. У Львові Генплан коригували. Останній документ розробили ще у 60-х роках. Проте, як запевняє головний архітектор Львова Криворучко, коригувати Генплан варто, оскільки змінюється економіка міста, тим паче, за останнє десятиріччя чимало промислових підприємств закрилися. Згідно з Генпланом, у місті не збираються змінювати цільове призначення територій, де розташовані промислові підприємства. Їх трохи перепрофілюють під склади, а також заклади, де вестимуть промислову діяльність.

Юрій Криворучко відзначив, ключова зміна, яка чекає місто найближче десятиріччя – розбудова спальних районів. Хоча у Львові є занадто мало територій для забудови багатоповерхівками, у мерії ведуть перемовини із сільрадами сіл довкола Львова, щоб спальні райони зосередити саме там. З кожним селом Львівська мерія підпише угоду про спільну просторову діяльність. Криворучко переконує, хоча сільради не охоче розглядають пропозицію, все ж це буде їм вигідно. Окрім зведення багатоповерхових будинків, передбачено значно покращити інфраструктуру у селі. Також спальні райони з’являться у межах Львова, а саме у західному та східному напрямку. Окремі житлові квартали постануть і у районі Рясне-2, село Рясне-Руська.

На місці садово-дачних кооперативів планується індивідуальне житлове будівництво. Найбільше таких територій є у районі вулиці Пасічної, Личаківської.

Генплан Львова дає відповідь на питання, як позбутися заторів і покращити транспорту ситуацію в місті. Для цього у документі передбачено створення малого транспортного кільця по вул. Словацького і Стефаника. Ще одна транспортна розв’язка має з’явитися у районі вулиць Стрийська-Хуторівка. Якщо вдасться звести трьохрівневу дорогу, то проблему із транспортною розв’язкою можна буде вирішити принаймні на десятки років. Щоправда, коштує така розв’язка майже як вартість стадіону до «Євро-2012» - 700 млн. грн.

Ще одна транспортна ідея, про яку вже кілька десятиліть говорять у Львові – метро. Але Юрій Криворучко каже, що найближчих 15 років його у місті не буде. За його словами, проблема не у технічних можливостях прокласти метро, а у його вартості. Для прокладення лінії метро доведеться викласти десятки мільярдів гривень. За ідеєю, станція метро має починатися від Головного залізничного вокзалу і проходити через усе місто, оминаючи лише зону ЮНЕСКО.

Медіастар


Топ-оголошення

Ділянка 10 соток з соснами і електрикою. Зелена поляна 2
10 соток, 69 700$, Ділянка 10 соток, з великими деревами в тихому та мальовничому місці. Ділянка ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Бровари

Продам. 3-к.кв. 1/3, Баржом, ул.Мольера
Мольєра вул., 3 кімнати, 67/-/- кв.м, 1/3, 33 000$, Продам. 3-к.кв. 1/3, Баржом, ул.Мольера. Кирпич, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Топ-оголошення

Современный дом с бассейном в Золоче, охраняемый городок
набережная, 5а, 4 комнаты, 310 кв.м, 12 соток, 730 000$, Представляем к продаже современный стильный ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Бориспільський р-н > Вишеньки

Новый загородный дом у воды
4 кімнати, 150 кв.м, 8 соток, 160 500$, Садовое товарищество "Вега", Пуховка. Постройка 2021 года. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Пуховка

Продам земельну ділянку 10 соток в Краснополье - по вул. Велика.
Велика вул., 10 соток 500$/сотка, Продам земельну ділянку 10 соток в Краснополье - по вул. Велика. ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н