Вся нерухомість > Новини > До кінця року в Одесі відкриється соціальний гуртожиток для сиріт старше 18 років
↑ До списку новин

До кінця року в Одесі відкриється соціальний гуртожиток для сиріт старше 18 років

4 грудня 2012

Перші п'ять мешканців вже перевезли речі в свій новий будинок на Боженка, 19в. Про це повідомили в управлінні інформації Одеської міської ради.

Триповерхова будівля за адресою: вулиця Боженка, 19в, дісталася новій соціальній установі у спадок від центру соціально-психологічної реабілітації. Через невелике навантаження площа будівлі цілком не використовувалася, тому за час, який минув з моменту прийняття рішення про створення на цій базі соціального гуртожитку, будівлі потрібен ремонт. Більша частина робіт вже виконана. Перший і другий поверхи повністю готові до заселення. Залишилися роботи з укладання лінолеуму на третьому поверсі, капітальний ремонт даху та дооснащення меблями. Але на заселенні хлопців, для яких призначений гуртожиток, це не позначиться. З тим, як йдуть останні приготування до переїзду перших поселенців, ознайомилася віце-мер Одеси з гуманітарних питань Олена Павлова.

«До середини грудня всі ті діти, які на цьому етапі мають потребу в житлі, будуть заселені. Більш того, це буде особливий соціальний гуртожиток, тому що, на відміну від аналогічних гуртожитків в Україні, які розраховані на 30 місць, наш розрахований на 50. Я в цілому задоволена тим, що сьогодні побачила: є дах над головою, меблі, є де приготувати їжу, де подивитися телевізор. Тобто найнеобхідніше для заселення у дітей-сиріт є. Перші п'ять хлопців вже поступово починають завозити речі, а до середини грудня таких хлопців буде 20», - зазначила Олена Павлова.

У числі п'ятірки перших поселенців соціального гуртожитку - дівчина Інна. Після закінчення інтернату їй нікуди було переїжджати: своєї житлоплощі у неї не було. Довелося знімати кімнату і витрачати на це майже всю зарплату.

«Я вдячна президентові, вдячна народному меру Олексію Костусєву за те, що у мене і у таких же хлопців, як я, тепер є можливість жити в нормальних умовах. Бо раніше було дуже тяжко. Я працюю гардеробницею в школі № 1, зарплата невелика, а платити за орендоване житло - це дорого. Але я дуже хочу, щоб у мене був своє, як кажуть, домашній осередок», - зізналася Інна.

Для дітей-сиріт старше 18-ти років поселення та проживання абсолютно безкоштовне: тут відсутні і щомісячна плата за користування кімнатою та оплата комунальних послуг. До кінця цього року гуртожиток офіційно буде відкрито.

Матеріали та фото timer.od.ua


Топ-оголошення

Відмінна трикімнатна сталінка біля метро Дарниця під офіс
Соцмістечко, Будівельників вул., 32/2, 72 кв.м, 14 000грн/місяць, Відмінна трикімнатна сталінка біля ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Бондарня. Приватизована ділянка 25 соток п/будівництво ж.д., на околиці селища, біля соснового лісу
25 соток 100$/сотка, Бондарня. Приватизована ділянка 25 соток п/будівництво ж.д., на околиці селища, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бородянський р-н > Бондарня

Топ-оголошення

Веселковий масив Кімната в 2-хком.кварт. для 1-2 чіл. ул.Радужная
Веселковий масив, 2 500 грн./місяць, Веселковий масив задається кімната для 1-2 чіл. = 2500гр. ...

Кімнати > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Оренда 2 кімнатних апартаментів в Мост-Сити
Коцюбинского вул., 2 кімнати, 15 000 грн./місяць, Оренда 2 кімнатних апартаментів в Мост-Сити, 15 ...

Квартири > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Плесецкое. Прватизированный ділянка 20 соток (п/забудову), біля лісу, на ділянці сосни.
20 соток 16 000$, Плесецкое. Прватизированный ділянка 20 соток (п/забудову), біля лісу, на ділянці ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Плесецьке