Вся нерухомість > Новини > У скільки обійдеться орендоване житло в Києві на Новий рік
↑ До списку новин

У скільки обійдеться орендоване житло в Києві на Новий рік

21 листопада 2013

У столиці стартувало бронювання житла на новорічну ніч. «Вести» з'ясовували, де, що, за скільки і які вимоги висувають господарі.

ЦЕНТР - ТУРИСТАМ

Випити шампанського під бій курантів на Майдані Незалежності, подивитися святковий концерт і салют, пройтися пішки по Хрещатику додому. Для такого сценарію зустрічі Нового року вже почали знімати квартири в центрі Києва. Опитані «Вестями» ріелтори стверджують, що квартири в півгодини-сорока хвилинах пішки від головної ялинки країни бронюють в основному іноземні приїжджі. «Найчастіше це гості з Росії, також такою орендою почали цікавитися і туристи з Білорусії. Обов'язкове побажання - ялинка в квартирі і багато спальних місць», - розповіла «Вестям» менеджер Kiev Accommodation Юлія Пустовойт.

Дво- та трикімнатні квартири вибирають компанії молоді або дві-три пари, а однокімнатним віддають перевагу сім'ї з дітьми або відрядні. «До речі, тим, хто у відрядженні, оформляємо документи для бухгалтерії», - каже Анастасія з Rent Kiev. Новорічна ніч і Різдво оплачуються за подвійним тарифом, плюс до періоду з 30 грудня по 10 січня не застосовують звичайні знижки. При попередньому замовленні оренди в квартирних бюро просять вказувати, скільки осіб планують розмістити в квартирі. Так що в разі необхідності житло можуть навіть дообладнати додатковими спальними місцями. Вартість бронювання складає 50 % вартості оренди, і в разі відмови клієнта вона не повертається. Крім того, у момент передачі ключа наймач вносить заставу 800 грн (100 у. о.). Квартиронаймач підписує документ, як у готелі, де вказані комплектація і стан квартири. У день виселення за ключем приходить покоївка, яка тільки у разі відсутності поломок повертає заставу. «Ключі наймачеві зазвичай віддаємо до 20:00, але якось було, що забирали його і просто під бій курантів», - розповіли нам в одному з київських агентств.

Причому деяким фірмам мало подвійного тарифу тільки на новорічну ніч. « Оренду на Новий рік оформляємо як мінімум на чотири дні, причому два святкових йдуть за подвійним тарифом», - повідомила Анастасія з Rent Kiev. Трохи лояльніше можуть виявитися приватні ріелтори. «Ми ціни не дуже піднімаємо: однокімнатні у звичайні дні коштують по 50 у. о., в новорічну ніч діє подвійний тариф - 100 у. о. Двокімнатні на свята дорожчають менше - з 100 у. о. до 170 у. о. на добу», - розповіла ріелтор Наталія Віталіївна, яка пропонує квартири на вул. Михайлівській і Малопідвальній.

Навіть для постійних клієнтів мінімальний термін бронювання - три доби без знижок плюс у новорічна ніч за подвійну плату. Тобто «одиничка» у центрі для святкування Нового року обійдеться від 300 у. о., двокімнатна - від 600 у. о.

АПАРТАМЕНТИ В ДОПОМОГУ

Конкуренцію квартирах в центрі можуть скласти апартаменти: комплекс номерів квартирного типу з можливістю оренди і повним набором готельних послуг. Наприклад, в мережі Senator Apartments працюють три апарт-готелі - на Майдані, поряд із Володимирським собором і поруч з пл. Перемоги. Найдорожчий - на Майдані: номер від 165 до 250 євро. Оселитися в апарт-готелі поряд з Національною оперою коштує від 95 до 225 євро, поряд з пл. Перемоги - від 85 до 205 євро. «У період новорічних свят у нас діє спецпропозиція - зупиняючись на три дні, платите тільки за два, в середньому вартість однієї доби проживання близько 100 євро залежно від комплексу», - розповіла «Вестям» директор з продажу мережі Галина Мартинюк.

ДОВШЕ АБО ДОРОЖЧЕ

Трохи подалі від центру Києва ціни нижчі (у двох-трьох станціях метро від Майдану Незалежності), але принцип залишається тим самим: мінімум три дні оренди і подвійний тариф за новорічну ніч або два дні за потрійну плату. «Зазвичай на 31 грудня та 1 січня у мене знімають квартири сімейні пари. Ціни в новорічну ніч втричі вище звичайних, тобто 1-1,5 тис. грн за однокімнатну квартиру проти 330-450 грн», - розповів Валентин, власник кількох квартир на пр. Перемоги. «Я намагаюся здавати на чотири-п'ять днів, новорічна ніч - подвійний тариф. Головна умова: щоб 1- го числа після свого свята не йти і не виселяти людей. Адже ми теж хочемо відпочити», - повідала нам ріелтор Надія.

Деякі господарі згодні не підвищувати ставку, але вимагають орендувати на більший термін. Приміром, за трикімнатну квартиру на Лук'янівці у звичайні дні просять 100 у. о., стільки ж у новорічну ніч. «Але ми просто здаємо не менше як на п'ять днів», - сказав власник кількох квартир Андрій. Двокімнатні на Лук'янівці та Нивках у нього коштують від 450 до 600 грн.

Орендодавці можуть висувати і інші вимоги. «Я здаю житло тільки приїжджим. Кияни цілком можуть розгромити квартиру», - вважає Андрій. А господиня двох одиничок недалеко від НАУ і КПІ категорично відмовляється мати справу зі студентами. «Ось ви б здали квартиру студентам?» - обурюється вона на запитання, чи намагалася молодь забронювати місце для свята, і кидає трубку.

Для орендарів головну роль грає банальна звичка. «Найчастіше люди вибирають ті ж місця, де зустрічали минулий Новий рік. Кияни віддають перевагу орендувати будинки за містом, ближче до природи - на Русанівці, Осокорках, а квартири шукають не в центрі, а поруч з будинком або квартирою друзів. Для молоді важлива близькість нічного клубу з дискотекою», - розповів «Вестям» ріелтор Василь Азатович.

БЛИЖЧЕ ДО ПРИРОДИ

Знайти окремий будиночок в приватному секторі під Новий рік можна і в межах міста, навіть в центрі. Наприклад, у будинку поруч із залізничним вокзалом у звичайні дні пропонують кімнату по 150 грн, апартаменти з міні-басейном - за 250 грн. «На свято ціну за кімнату підніму вдвічі, апартаменти з міні-басейном коштують у новорічну ніч 500 у. о. Якщо будуть бажаючі зняти весь будинок, це обійдеться їм в 1,5 тис. у. о.», - розповів нам господар.

«Варіант на новорічні свята без проблем підберемо. Скільки у вас людей у компанії?» - запитує ріелтор Євген Островський, який спеціалізується на здачі заміських будинків. За його словами, варіанти є для будь-якої компанії - від двох осіб до півтори тисячі. «Тільки сьогодні показував садибу під Борисполем клієнтам. Чотири сімейні пари, з ними двоє дітей. Окрема вимога - дитяча спальня. Всі підійшло », - хвалиться він.

Сергій ще у вересні домовився про оренду своєї двоповерхової дачі на Осокорках за 7,5 тис. грн. на два новорічних дня. У його будиночку може розміститися компанія до 15 осіб, у звичайні дні він просить 1,5 тис. грн. «Половина моїх сусідів зазвичай до середини листопада вже визначаються з тими, хто буде у них святкувати. Знаю людей, які свою садибу в 500 кв. м вже здали за 50 тис. грн. Щоправда, там можна розмістити до 60 осіб. Звичайна практика - 100 у. о. з особи, 50 % передоплати», - розповідає Сергій.

Будинок на березі озера в 90 км від Києва, в селі Оране, з чотирма спальнями на 15 ліжок, з усіма зручностями - від посуду до охорони - пропонується зняти на три святкові дні за 5,5 тис. грн (тобто менше 400 грн з людини). 50 % треба внести передоплатою. «Вже були дзвінки, люди цікавляться. Торік була велика компанія киян. Наш плюс - сауна поруч з озером, в новорічну ніч вони і пірнали прямо в крижану воду. Таке не забудеш», - розповіла господиня Ольга.

Найграндіозніший з виявлених «Вестями» заміських варіантів - готичний замок «Шато Містик» у Бортничах. У звичайний час його часто знімають під корпоративні святкування: площа котеджу - 1 тис. кв. м. Оренда починається від 2 тис. у. о. за добу у звичайні дні, на вечір (тобто з обіду і до останнього гостя) на компанію до 30 осіб його можна зняти за 8 тис. грн. На жаль, романтичну вечерю на двох тут не влаштуєш. «Ви тільки можете бути в числі гостей», - сказали нам. Але перед святами вартість зростає. Для вечірки на 1,5 тисячі гостей у передсвяткові дні можна орендувати шато за 25 тис. у. о. На Новий рік його теж здають відразу на дві чи три доби, так що задоволення обійдеться в 50 тис. у. о.

ОСОБИСТИЙ ДОСВІД

Під свято довелося лагодити труби

«Минулого року з п'ятьма друзями знімали квартиру в самому центрі - на вул. Трьохсвятительській, - говорить Андрій Титаренко (Севастополь). - Починалося все добре: квартира дуже затишна, чиста і з новими меблями. Але ввечері 30 грудня, коли господиня нас поселила і пішла, виявилося, що тече труба під ванною. Звичайно ж напередодні свята майстра ми не знайшли, і поломку лагодили самі, як могли. Неприємно, звичайно, але в якості відшкодування збитку господиня повернула нам 300 грн з внесених нами за оренду».

Потрапили зовсім в іншу квартиру

« Знімали у минулому році квартиру на Осокорках - за одиничку на три дні виклали 2 тис. грн, - сказав Ігор Насонов (Миколаїв). - На фото в Інтернеті все сподобалося. Але коли приїхали - жахнулися. Шукати інше житло було пізно, так що залишилися. Але в підсумку отримали повний букет: диван, якому б не завадила чистка, духовку з непрацюючим світлом і пр. Але найбільше розлютило, коли під час від'їзду з нас вимагали 150 грн за трохи надірвані дітьми шпалери в коридорі. Платити ми відмовилися».

СПІВВІТЧИЗНИКИ ШУКАЮТЬ ПОРУЧ З МЕТРО

«Раніше зустрічати Новий рік у столиці приїжджали жителі міст-мільйонників, дуже часто - одесити, зараз стало багато росіян, - розповів ріелтор АН Flat for you Олександр Лукашевич. - В основному наші співвітчизники орендують однокімнатні квартири (намагаються заощадити), причому вибирають житло подалі від центру, але обов'язково поряд зі станціями метро. Більшість - сімейні пари. Але менше ніж на п'ять-сім днів ми на новорічні свята квартири не здаємо».

Оксана Гришина, vesti.ua


Топ-оголошення

шикарний особняк в Кировском на березі Орели!
"нагорный", 5 і більш за кімнати, 250 кв.м, 13 соток 700 000$, Продається новий будинок в пос. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Аренда офиса в БЦ, улица Верхний Вал, офис 30 кв.м., "Контрактовая площадь"
Поділ, 30 кв.м, 400грн/кв.м/місяць, Аренда офиса в Бизнес-центре, улица Верхний Вал, офис 30 кв.м., ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Топ-оголошення

Продам 2 комнатную квартиру, ул. Семинарская/Канатная, 1/1, 29 кв.м.
Семинарская ул., 2 комнаты, 29/-/12 кв.м, 1/1, 25 500$, Продам 2 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Буча; вул; 2-а лінія; земельна ділянка 6 соток; 42000 у.о
Друга лінія;, 6 соток, 42 000$, Буча; вул; 2-а лінія; земельна ділянка 6 соток; ділянка із цільовим ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Буча

2-кімнатна. ЖК Теремки. вул. Заболотного, 15. метро Теремки. Є-оселя/Є-відновлення
Теремки-1, Заболотного вул., 15, 2 кімнати, 74/33/21 кв.м, 25/25, 93 000$, ЖК Теремки 25/25 пов. 74 ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н