Вся нерухомість > Новини > Скільки коштує купити квартиру на Шулявці?
↑ До списку новин

Скільки коштує купити квартиру на Шулявці?

2 січня 2013

Шулявка - невеликий житловий масив, розташований на північ від проспекту Перемоги між Повітрофлотським мостом, вулицями В.Чорновола та Дегтярівською.

З XVIII століття на Шулявці розташовувалася літня резиденція Київських митрополитів, а з кінця ХІХ - початку ХХ - робочі квартали.

Окремі дореволюційні будинки тут збереглися, але майже вся стара забудова масиву була знесена в 1960-1970-і рр., а замість неї побудовані, відповідно, «хрущовки». Саме вони і складають більше половини житлових будинків на Шулявці. Збереглося тут також 34 «сталінки», будинків більш пізньої радянської забудови небагато, як, втім, і новобудов.

Враховуючи, що Шулявка - масив, близький до центру, не дивно, що ціни тут трохи вище середніх по Києву. Сьогодні квадратний метр квартири на Шулявці коштує в середньому $2006, що на 3% дешевше, ніж рік тому і 15% дорожче, ніж в середньому по місту. Але не варто забувати, що в житловому фонді, а значить, і в структурі пропозицій, тут переважають «хрущовки», які, може бути, і більш якісної споруди, ніж на Лісовому, але все ж малогабаритні. Середня вартість квартири на Шулявці лише трохи вище, ніж по Києву в цілому - близько $102 000, тоді як середня по Києву - близько $92000.

На масиві впали в ціні всі основні типи квартир. Але однокімнатні незначно - лише на 0,6%, ціна на них була найбільш стабільна протягом року і сьогодні становить $2034 за кв. метр. Двокімнатні квартири - найдешевші на Шулявці за ціною квадратного метра. І подешевшали більше інших - на 6,8%. Квадратний метр у них коштує $1892. А ось трикімнатні, як і рік тому, - найдорожчі. У цьому сегменті ціна протягом року помітно коливалась, проте загальний її спад за рік склав 4,3%.

На зниження ціни на масиві вплинуло також і те, що квартири дешевшають у більшості типів будинків. Найбільше на Шулявці, як і в цілому по Києву, впали в ціні «сталінки» - на 11,7%. Дещо менше - «хрущовки», що, навпаки, нетипово для більшості районів та масивів міста. Цегляні «хрущовки» подешевшали на 6,2%. Зниження вартості квартир в панельних менш помітно - всього 0,6% - через зростаючу тенденцію, що намітилася, протягом останніх півтора місяців.

Квартири в будинках серії «покращена цегла» на масиві подорожчали, причому, помітно - на 18,8%. На сьогоднішній день, квартири в цих будинках найдорожчі на Шулявці. Це також не дуже-то вписується в загальноміській тренд - в більшості районів та масивів столиці квартири в таких будинках, незважаючи на їх достатньо високу якість дешевшають.

Нечисленні новобудови тут - сегмент, на перший погляд, досить стабільний. Купити квартиру в новобудові на Шулявці сьогодні обійдеться на 3,9% дешевше, ніж у минулому році. Однак, якщо рік тому ціни на квартири в новобудовах з різною кількістю кімнат, були приблизно однакові, то сьогодні ми спостерігаємо помітну різницю у вартості одно- і трикімнатних квартир. Однокімнатні квартири впали в ціні на 6,5% і продаються по $ 2061 за кв. м., а трикімнатні - на 1,9%, ціна квадратного метра в них становить $ 2228. Пропозицій двокімнатних квартир в новобудовах зараз немає взагалі.

Як ми бачимо, Шулявка дещо відрізняється від інших прицентральних масивів Києва і структурою пропозиції, і ціновою динамікою. Зниження вартості квартир тут не настільки значне, як, наприклад, на Подолі, а ціни все ще помітно завищені. Але судячи з усього, Шулявка - якраз той варіант, який розглядають як бажаючі купити недорогу квартиру недалеко від центру, так і ті, хто робить бізнес на оренді. А тому в подальшому можливе зростання цін на найдешевші бюджетні квартири і зниження в усіх інших сегментах.

Наталія Рева, Domik.net-нерухомість

 


Топ-оголошення

Оренда буд. Хотів
4 комнаты, 15 000грн/месяц, Оренда буд. Хотів, 20хв. їзди ст. М. "Іподром", на виїзді в Лісники, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Хотів

Французский б-р: продам дом на две 2 ком квартиры в престижном районе!
Кармена Романа ул., 4 комнаты, 147 кв.м, 0,5 соток, 150 000$, Романа Кармена / Французский бульвар, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

офис 110м евроремонт Воздвиженка от хозяина
Подол, 110 кв.м, 999$/месяц, Сдам в долгосрочную аренду офисное помещение по адресу: г.Киев ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Волинська обл. > Турійський р-н > Турійськ

Ірпінь; 12 соток; вул. Академіка Ромоданова, 125000 $
Академіка Ромоданова, 12 соток, 125 000$, Ірпінь; 12 соток; вул. Академіка Ромоданова( раніше ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Ірпінь