Вся нерухомість > Новини > Як купити житло за півціни
↑ До списку новин

Як купити житло за півціни

21 листопада 2013

Наші ціни на квадратні метри залишаються чи не найвищими в Європі. Стати новоселом по кишені не кожному. Втім, є кілька способів обійтися малою кров'ю і купити квартиру за дисконтом.

Квадрати разом з господарями

Один з найпоширеніших способів заощадити - придбати заставне житло. Купити таку квартиру можна з аукціону або безпосередньо у банку.

Перший варіант, за словами ріелторів, більш проблемний для покупця, оскільки фінустанова продає квадратні метри разом з господарями. Тобто виселяти їх в більшості випадків доводиться через суд.

«Крім того, за таке житло доведеться позмагатися на відкритому аукціоні, - розповів «Взгляду»  президент Ріелторської палати України Віктор Несін. - Є ще варіант: банк продає вже переоформлене на себе житло. Проблеми з ним - велика рідкість. Але і знижка складе не більше чверті від ринкової вартості».

Старенька у доданок

Можна підписати договір довічного утримання та доглядати за дідком або старенькою в обмін на квартиру після їх смерті. В Інтернеті можна знайти багато компаній, які самі знайдуть для вас нужденних, правда, з вас попросять від 15 тис доларів за послуги.

«Зв'язуватися з такими компаніями я б не радив, - каже Несін. - Вони обіцяють стареньким золоті гори, а реалізовувати обіцяне доведеться тому, хто погодився доглядати за господарями».

Краще самому знайти власника квартири, який потребує опіки, і за допомогою юриста підписати контракт, в якому будуть вказані всі обов'язки аж до дрібниць.

Зіпсувати нерви зможуть родичі, які з'явилися казна-звідки. Але далі скандалів і судових позовів справа заходить рідко. Феміда частіше стає на бік утримувача.

Віртуальний будинок

Намагаючись придбати квадрати подешевше, багато хто поспішає на первинний ринок. Купуючи квартиру на рівні котловану, можна заощадити до третини її ціни. Однак чим довше термін завершення будівництва, тим більший ризик залишитися один на один з довгобудом.

« На стадії будівництва покупець віддає гроші в обмін на обіцянку завершити зведення будинку, - пояснив «Взгляду» столичний ріелтор Артур Пилипчук. - Ніяких гарантій, що це буде зроблено, ніхто не дасть. Навіть найбільші забудовники можуть зіткнутися з фінансовими проблемами».

Кімнатне випробування

Єдиний варіант заселення відразу після покупки - придбання кімнати. Крім побутових незручностей, властивих такого роду житлу, низька ціна може пояснюватися наявністю неприємних бонусів у вигляді скандальних або галасливих сусідів, додаткових претендентів на метри в квартирі або судовими позовами навколо житла.

Якщо купуєте на останні - не ризикуйте.

Каже керівник АН " Валіон " Артур Пилипчук:

Придбати житло за ціною нижче ринкової без ризику неможливо. Через проблеми з квартирою у її майбутніх господарів можуть виникнути неприємності. Нормальну нерухомість ніхто не стане продавати за заниженою вартістю.

У більшості випадків придбання житла задешево не припускає моментального заселення. Новобуд, як правило, здають із запізненням. На виселення через суд потрібен час. А при договорі довічного утримання господарі можуть жити довго і щасливо. Тому потрібно бути готовим до витрат на оренду.

Купувати такого роду житло краще для інвестицій. Якщо ви вкладаєте гроші в кілька об'єктів з бажанням заробити, втрати на одному з них не стануть для вас критичними.

Роман Малик, «Взгляд»


Топ-оголошення

ВЫСОЦКОГО 1-КВ СДАМ
Котовського, 1 кімната, 4 000грн/місяць, Бронированная дверь балкон застеклён мебель холодильник ...

Квартири > Здам > Одеса > Суворівський р-н

Черноморка 2 Дуплекс с ремонтом / Червоный Хутор
Червоный хутор, 2 комнаты, 85 кв.м, 1,5 соток, 85 000$, Двухэтажный дом-дуплекс( одна общая стена с ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Продаж 1-кімнатних ул.Ломоносова же/би 16 ЖК ЕВРИКА Без %
Голосеево, Ломоносова вул. 6, 1 кімната 33/16/5 кв.м 18/25, 16 600$, м. ВДНХ ЖК Еврика же/би 16 ., ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

9 +1.5 соток з виходом до Затоки Десни в с. Пушок, СТ ВЕГА
Веговская, 10 соток 30 000$, 9з + 1.5 з (берегова лінія), фактично 10.5 соток з виходом на Затоку ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Пуховка

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, жилья -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Львівська обл. > Жовківський р-н > Жовква