Вся нерухомість > Новини > 25 цікавих ідей зробити будинок затишним
↑ До списку новин

25 цікавих ідей зробити будинок затишним

2 червня 2011

Щоб зробити свій будинок затишним, не потрібно запрошувати дизайнера або планувати масштабні витрати на придбання нових меблів, диванних подушок, м'яких килимів та інших атрибутів, покликаних додати квартирі тепла. Можна обійтися оновленням інтер'єру.

Це і новизну внесе, і затишку додасть. Ми підготували 25 цікавих ідей, які допоможуть зробити інтер'єр квартири більш «домашнім».

1. Якщо вітальня твого затишного будинку одночасно є і робочим кабінетом, прибери всі дроти від комп'ютера, сканера, принтера в спеціальну трубку, яка приховає їх від загального огляду. А ручки, папір, степлери та інші канцелярські дрібниці склади в симпатичні коробки або вазочки, які позбавлять вітальню від офісного нальоту.

2. Якщо площа вітальні твого затишного будинку дозволяє, відокрем офісну зону від місця відпочинку ширмою. Цілком підійдуть японські штори. До того ж це привнесе в твою квартиру східний колорит.

3. Затишок будинку завжди додають сімейні фотографії. Однак не варто розставляти їх хаотично по всій вітальні. Набагато краще розвісити на одній зі стін у однакових рамках. Якщо схожих немає, можна просто пофарбувати наявні сріблястим лаком для нігтів. Завжди ефектно виглядають штучно зістарені та чорно-білі фотографії.

4. Не завжди є можливість міняти м'які меблі, навіть у найзатишнішому будинку. І якщо диван втратив свою колишню привабливість, подарувати йому другу молодість можна або перетягнувши, або накривши покривалом. Воно може бути дуже креативним, тоді від диванних подушок доведеться відмовитися, або однотонним. У другому випадку вітаються диванні подушки різного розміру і кольору.

5. Якщо у квартирі є діти, зробити для них будинок затишнішим під силу будь-якій мамі. Стелю можна пофарбувати в будь-який світлий колір,  прикріпити до неї на нитках квіти, хмари або намальованих або іграшкових героїв улюблених мультфільмів.

6. Все більшу популярність здобувають вази з кольорового скла. Розстав їх у кімнаті, і побачиш, як у твоєму затишному будинку заграють різнокольорові сонячні зайчики.

7. Набагато затишніше в будинку, де кілька видів освітлення. Тому варто поекспериментувати з точковими лампами.

8. Можна встановити і вимикачі з регуляторами сили струму. Це дозволить змінювати освітлення твого затишного будинку залежно від ситуації і настрою.

9. Модний екологічний стиль допоможе зробити будинок затишнішим. Не варто кардинально міняти інтер'єр квартири, просто додай до нього кілька плетених кошиків. У них зручно складати ті дрібниці, які зазвичай створюють безлад.

10. У твоєму затишному будинку є темний кут? Постав у нього великий світлий горщик з пишною рослиною і повісь два дзеркала навпроти один одного. Подвійне відображення зорово збільшить «сад», а світлий відтінок горщика прибере похмурість.

11. Затишок будинку завжди надають завіси. Чим вони пишніші, тим краще. Якщо вікно невелике, можна повісити складчасті гардини у всю довжину стіни, а карниз зміцнити як можна вище.

12. Не позбувайся старовинних меблів. Невелика реставрація додасть будинку затишок, який неможливо створити за допомогою сучасних меблів.

13. Подбай про затишок кухні, де проводиш багато часу. Зший чохли на стільці. Бажано, щоб вони гармоніювали з фіранкою на вікні.

14. Цікаво виглядає обідній стіл без скатертини, але з підкладками під кожний столовий прилад. Це додає будинку затишок

15. Виділи за допомогою освітлення кілька кухонних зон: робочу, для готування і обідню - над столом, де збирається вся сім'я.

16. Якщо старий кухонний гарнітур вже набрид або застарів, не гармоніює з затишним будинком, освіжи його за допомогою самоклеючого паперу. Він буває різних кольорів і дозволяє імітувати різноманітний матеріал.

17. Освіжи кухню за допомогою кімнатних рослин. Пусти їх витися по стіні.

18. Повісь на кухні невелику магнітну дошку. На ній ти зможеш кріпити свої улюблені рецепти, записки домашнім, забавні магніти і рахунки за комунальні послуги, які мають звичай губитися в різних куточках твого затишного будинку.

19. Зазирни у ванну. Її теж можна зробити затишнішою, причому дуже простим способом. Надай їй SPA-колорит. Розстав на поличках саше, різнокольорові свічки, повісь пухнасті рушники.

20. Дуже добре, якщо килимок і водонепроникна ширма у ванній гармоніюють з собою за кольором.

21. Піклуючись про затишок будинку в цілому, не варто забувати про коридор. Якщо він невеликий і темний, виправити ситуацію можна за допомогою точкового освітлення і великого дзеркала.

22. Постели на вході в квартиру позитивно-яскравий килимок.

23. Якщо у твоєму затишному будинку є невелике приміщення, очисти його від накопичених речей. І збудуєш там гардеробну. Це розвантажить твою платтяну і взуттєву шафу, а також дозволить акуратно розвісити ті речі, які потім не доведеться регулярно прасувати.

24. Хай в твоєму затишному будинку буде більше кольорів: живих, кімнатних рослин або висушених, як пам'ять про минуле літо.

25. Організуй у своєму затишному будинку такий куточок, у якому легко позбутися від поганого настрою. Він може бути прикрашений малюнками дітей, фотографіями улюблених людей, м'яким іграшками, цікавими цитатами ... Це буде такий острівець спокою. І він обов'язково стане дуже затишним.

myhouse.ru


Топ-оголошення

Шикарна пропозиція - квартири в районі метро "КПИ"
Караваевы Дачі, Борщаговская вул., 97 а, 2 кімнати 43/30/7 кв.м 4/5, 11 800грн./місяць, Повністю ...

Квартири > Здам > Київ > Солом'янський р-н

Ділянка з двома хатинами в Таращі
1 кімната, 39 кв.м, 10 соток, 8 000$, Продається хата та времянка, сарайчик, погріб, та 10 соток з ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Таращанський р-н > Тараща

Топ-оголошення

Продам 2-хэт. будинок ул.Гаршина/ул.Фонтанская дорога.
Таирова, 2 кімнати, 200 кв.м, 4 соток 530 000$, Продам 2-хэт. будинок ул.Гаршина/ул.Фонтанская ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
20 кв.м, 2/9, 1 600грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Чернівецький р-н > Чернівці

Продам стильную, современную 1-ком. квартиру-студию ул.Генуэзская/ЖК "Эллада".
Аркадія, 1 кімната, 23/-/- кв.м, 13/24, 47 500$, Продам стильную, современную 1-ком. квартиру-студию ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н