Вся нерухомість > Новини > У Києві побудували перший високотехнологічний будинок
↑ До списку новин

У Києві побудували перший високотехнологічний будинок

6 жовтня 2010

Нарешті прийшов той день, коли в Україні з'явилася нерухомість повністю під управлінням комп'ютерних технологій. Розвитком цього проекту займалася одна з кращих будівельних корпорацій "Столиця" за участю компанії "Елекон". У новому житловому будинку були втілені в життя новаторські ідеї. Їхня суть полягала в тому, що всі життєво важливі системи будинку такі як, теле-, радіокомунікації, водопостачання, аварійний протипожежний захист - об'єднуються в одне ціле. Управляється все за допомогою пульта управління. Інформація про стан будинку виводиться на екран центрального комп'ютера. У разі виникнення будь-яких проблем, подається сигнал тривоги. І відразу - ж визначається проблема і сектор, в якому вона виникла. До того ж всі ці системи перевіряються в режимі реального часу, що дає можливість знайти і усунути проблему ще на ранніх стадіях.

Будинок з такою системою також є більш економічним, оскільки вимагає менше витрат на утримання і обслуговування всіх технічних пристосувань. Було підраховано, що споруда розумного будинку обійдеться лише на десять відсотків дорожче, ніж звичайного. Притому що зміст і його експлуатація дозволяє заощадити близько тридцяти відсотків. Ця економія дозволити повернути ті десять відсотків, які були витрачені на будівництво розумного будинку приблизно за п'ять років.

Такий новий підхід до будівництва житлових будинків, перш за все, вигідний для тих людей, які будуть в них жити. Адже рівень комфортності максимально підвищений і порівнюється з Європейськими стандартами. Також плюсом високотехнологічних будинків є система безпеки, адже на її досконалість і був поставлений акцент. Як тільки комп'ютер через систему датчиків, вловлює якісь ознаки небезпеки, в той час спрацьовує захист і проводяться всі заходи для усунення проблеми.

Експертами було помічено, що створення розумного будинку вимагає високих витрат на ресурси. Успішна робота житла в подальшому залежить від правильного підходу до справи замовника, тобто успіх залежить від виконання останнім всього циклу робіт. Від проектування до експлуатації будинку. Також варто відзначити, що для виконуваних робіт потрібні фахівці нового рівня, можливе навіть запрошення в кампанію зарубіжних людей. Адже справа мається з концепцією нового рівня, до якої потрібні нові підходи.

Зауважимо що корпорація «Столиця», яка була створена в 2003 році, є однією з перших в Україні серед інвестиційно-будівельних компаній. Зараз за її допомогою ведеться активне будівництво в масиві міста Києва "Оболонь". До складу корпорації «Столиця» входить близько 25 незалежних компаній. Крім Києва, роботи виконуються і в інших містах України: Миколаїв, АР Крим, Полтава, Вінниця і т.д.

Тарас Кравець, Забудовники.com.ua


Топ-оголошення

3-х комнатная квартира рядом с парком Победы в ЖК Армейский
Центр, 3 комнаты, 107/50/35 кв.м, 8/16, 119 000$, Новый ЖК Армейский с закрытой территорией и ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам будинок терміново с. Трубівщина
3 кімнати, 47 кв.м, 28 соток, 10 000$, Терміново продамо будинок в селі Трубівщина, Яготинського ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Яготинський р-н > Трубівщина

Топ-оголошення

Продам земельну ділянку 0, 8 Га (цільове: торгівельно-складський комплекс) в р-ні аеропорту
Тополя-3, Продам земельну ділянку 0, 8 Га (цільове: торгівельно-складський комплекс) в р-ні ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Участок 3, 73 Га на Ореле
3,73 га, 100 000$, Продам участок 3, 73 Га, на р.Орель (за Садовым товариществом "Изумруд"). ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпропетровська обл. > Дніпропетровський р-н > Кіровське

Продам чудову 3к кв-ру в самому центрі Броварів
Героїв Упа, 15Б, 3 комнаты, 44/31/7 кв.м, 1/2, 37 500$, Продам чудову теплу 3к кв-ру в центрі ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Бровари