Вся нерухомість > Новини > Харків - найкраще місто в Україні для інвестицій - мер
↑ До списку новин

Харків - найкраще місто в Україні для інвестицій - мер

10 вересня 2012

Харків впевнено лідирує за обсягами прямих іноземних інвестицій серед обласних центрів України. Про це на відкритті IV Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

У своїй доповіді він зазначив, що всього за 10 років - з 2000 р. по 2010 р. - обсяг продукції, реалізованої підприємствами Харкова, збільшився в 5,8 рази, а експорт зріс у 4,3 рази. Місто міцно зайняло нішу головного національного експортера товарів з високою доданою вартістю. Перш за все, продукції наукоємного машино- та приладобудування, фармації.

«Ми маємо те, чого не мають багато інших: індустріальну базу для розвитку постіндустріальної економіки. Промисловість, наука і освіта - це три кити, на яких Харків історично будує свій добробут. Взаємне тяжіння цих сфер в сучасних умовах фактично зумовлює подальший розвиток Харкова як міжнародного сервісного центру і центру знань», - зазначив міський голова.

Г.Кернес підкреслив, що локомотиви експортних послуг Харкова на сьогоднішній день - це науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи, інжиніринг, архітектурні роботи, офшорне програмування, IT-аутсорсинг.

«А з недавнього часу - і сфера дозвілля. Відкритий на день міста реконструйований парк Горького став кращим парком розваг у СНД за рівнем оснащення і за два тижні роботи вже привернув потік туристів з довколишніх областей України та Росії. І, звичайно, головний стратегічний потенціал містить в собі сфера освіти, яку ми плануємо цілеспрямовано і послідовно розвинути в експортоорієнтовану галузь економіки. Харків входить до десятки найбільших студентських центрів Європи і є лідером в Україні за кількістю іноземних студентів. За найскромнішими експертними оцінками, вже сьогодні через освітній комплекс Харкова в економіку міста щорічно вливається не менше 4 млрд. грн. І це - тільки початок», - зазначив Г.Кернес.

Міський голова підкреслив, що 47% населення Харкова - це люди у віці до 35 років. Завдяки великій кількості молоді Харків являє собою ідеальне середовище для розвитку інноваційно орієнтованого бізнесу. Тому зміцнити свої позиції міста, привабливого для молодих фахівців, - одне зі стратегічних завдань в Харкові.

«Широко використовуючи механізми муніципально-приватного партнерства, ми методично і цілеспрямовано вкладаємо кошти у відкриття нових дитячих садків, розвиток шкіл, підвищення якості клінічної бази охорони здоров'я, громадський транспорт, ремонт доріг, будівництво об'єктів спортивної інфраструктури, благоустрій рекреаційних зон, публічних просторів. Ми дорожимо статусом самого екологічно чистого обласного центру на Сході України», - сказав міський голова.

Вuilding.ua


Топ-оголошення

Здание под ремонт на подъезде к Голубым озерам
Калинина, 528 кв.м, 80 000$, Капитальное здание, 2 этажа, площадь 528, 0 м2, лоджии 6 шт. - ...

Окремі будівлі > Продам > Дніпропетровська обл. > Петриківський р-н > Елизаветовка

Продам. 4-к.кв. 12/15, ул.Гусенко "ЖК Феодосія".
Гусенко вул. 17, 4 кімнати 155/-/- кв.м 12/15, 205 000$, Продам. 4-к.кв. 12/15, ул.Гусенко "ЖК ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

110 кв.м в елітному будинку парк Шевченко
"нагорный", 3 кімнати 250 000$, 3х комн квартира в елітному житловому комплексі "Крутогорный" у ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Найкраща пропозиція в с. Лебедівка!
14 соток, 16 000$, Пропоную земельну ділянку під забудову в с. Лебедівка, Вишгородського району! ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Лебедівка

Здам 2-хкімнатну квартиру в Центрі
Дороге, Набережна Ленина вул., 2 кімнати 56/35/7 кв.м 6/9, 8 000грн./місяць, Здам 2-юшок кімнатну ...

Квартири > Здам > Дніпро > Соборний р-н