Вся нерухомість > Новини > Як стати мешканцем особняка в Лондоні
↑ До списку новин

Як стати мешканцем особняка в Лондоні

13 січня 2011

Якщо ви вломилися в англійську квартиру або будинок, де хтось живе і просто поїхав у відпустку, ви - злочинець. Якщо ж квартира пустує і при зломі дверей вас не застукали, то врізай свій замок і живи ...

Саме так і вчинив молодий «вільний» художник з Латвії Джейсон Руддік. Дізнавшись про те, що в Лондоні можна оселитися в чужих занедбаних будинках, 21-річний хлопець завітав у Туманний Альбіон і кілька місяців жив у занедбаному пабі The Bull.

Потім він разом з друзями перебрався до виявленого неподалік - у престижному лондонському районі Хайгет - особняк Вікторіанської епохи з десятьма спальнями.

Руддік зізнається, що навіть харчуватися йому і його друзям вдається безкоштовно, так як вони підбирають викинуті прострочені продукти із сусіднього супермаркету, - відзначає РІА Новости з посиланням на газету Daily Mail.

У покинутому особняку разом з Джейсоном живуть близько 30 осіб. Себе вони називають художниками. Тут виявилися вихідці їх Латвії, Литви, Росії, Польщі, Румунії та Франції. Всі вони познайомилися через інтернет.

Сквотери (squat в перекладі з англійської означає «селитися самостійно на чужій землі» або «той, що незаконно вселився в незайнятий дім») користуються особливостями британського законодавства і займають порожні будинки, звідки потім їх дуже складно виселити. Коли господар прибуває додому і бачить там непрошеного постояльця, а потім викликає поліцію, сквотер може спокійно заявити поліцейському, що живе тут на підставі усного договору.

Усі справи про виселення розглядаються тільки через суд, і прибулі на місце поліцейські нічого не можуть зробити, окрім як відправити господаря до суду - займатися виселенням сквотера.

Так можна прожити в чужому будинку до 6 місяців. Чим довше нелегально проживе в чужому будинку сквотер, тим складніше його буде виселити. Тому англійці навіть бояться здавати житло на строк більше 5 років одному мешканцеві, тому що в цьому випадку квартирант переходить у категорію «постійно живучих».

У Центральному Лондоні кількість порожніх будинків разюча. Згідно з даними агентства порожніх будинків EHA (Empty Homes Agency), в кінці 2008 року 2,5% від усієї кількості будинків стояли без мешканців.

У Британії з'явилася компанія Prep Ltd, яка займається тим, що пропонує відсутнім власникам послуги з догляду за нерухомістю. Її організатор - сквотери Келін Кьюфудін - сам живе в будинку на «Вулиці Мільярдерів» і збирається залишатися там до тих пір, поки власники не вирішать, що робити з нерухомістю. Він вважає, що сквотери роблять добру справу, доглядаючи за чужим житлом.

Марина Корчевська, Портал Est!


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды от месяца
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Сумська обл. > Ямпільський р-н > Ямпіль

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Рівненська обл. > Дубнівський р-н > Дубно

Топ-оголошення

Уникальное предложение! ЦЕНА СНИЖЕНА! Помещение 700кв.м на Б.Арнаутской с БОМБОУБЕЖИЩЕМ
Центр, 700 кв.м, 3 900$/месяц, Б.Арнаутская, 2б. В деловом центре нашего города, предлагается в ...

Окремі будівлі > Здам > Одеса > Приморський р-н

Продам 3 комнатную квартиру, Добровольского пр./Ак. Заболотного, 6/9, 63 кв.м.
Котовского, Добровольского пр., 3 комнаты, 63/-/- кв.м, 6/9, 33 000$, Продам 3 комнатную квартиру, ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

деревлянская 17а1/5 кирпичного дома Рядом метро Лукьяновская Торг
Лукьяновка, 42 кв.м, 55 500$, Деревлянская 17а 1\5 этажного кирпичного дома. 2 смежных помещения. С ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Шевченківський р-н