Вся нерухомість > Новини > У КМДА розповіли, де знесуть «хрущовки» у 2011 р.
↑ До списку новин

У КМДА розповіли, де знесуть «хрущовки» у 2011 р.

21 вересня 2010

Знесення застарілого житлового фонду в Києві (будинки 60-х років) може початися вже в наступному році. Про це в заявив заступник мера столиці Олександр Мазурчак.

«Ми прийняли програму стратегічного розвитку і програму реформування ЖКГ до 2014 року. У документах йдеться про реконструкції районів старої забудови. У ході виконання цих програм будуть затверджуватися конкретні заходи. У грудні ми почнемо формувати бюджет на 2011 рік, тоді щось стане зрозуміло і щодо «хрущовок». Якщо будуть кошти, то реконструкцію почнемо в наступному році, а якщо ні - то в 2012 році», - заявив Мазурчак.

«Сам процес реновації повинен виглядати таким чином: спочатку визначається місце забудови, потім опрацьовується детальна схема розвитку і планування території, обов'язково за європейськими стандартами. Інвесторам повинні гарантувати пільгові кредити, - зазначила архітектор Лариса Скорик. - Після цього зводиться стартовий будинок, в який повинні заселитися жителі мінімум двох старих будинків. Далі зводиться другий будинок, частину його заселяють жителями «хрущовок», частину квартир продають. Ну і так далі. У результаті інвесторам залишиться більша територія під комерційне будівництво. Що стосується розміру нових квартир, то їх повинні давати за сьогоднішньою нормою, яка протримається ще років 10, - 22-25 кв.м. на людину. Тоді люди будуть задоволені. До речі, нові будинки повинні бути не нижче 20-25 поверхів, інакше інвесторам немає сенсу починати будівництво».

На визволених територіях планується побудувати 3 мільйони квадратних метрів. Всього ж, згідно з концепцією, до 2025 року планується побудувати близько 38,5 мільйона квадратних метрів житла. Також планується накласти мораторій на відведення земельних ділянок під забудову, які підпадають під визначення "зелені зони". Одним з пріоритетних питань є також збереження історичної зони.

Згідно з повідомленням, знесенню підлягає мікрорайон Соцмістечко, Лісовий масив, масив Микільської Борщагівки, Відрадний, вул. Щербакова, вул. Маршала Гречка, вул. Ризька, вул. Щусєва, вул. Теліги, просп. 40-річчя Жовтня, бульвари Лихачова та Дружби Народів, вул. Осиповського, вул. Западинська, вул. Макіївська.

ВД "Комсомольская правда" в Украине"


Топ-оголошення

Сдам комнату (девушке/женщине ) в 2х комнатной квартире
Аржанова ул., 2 500грн/месяц, 1626 - Сдам комнату (девушке/женщине ) в 2х комнатной квартире (хозяйка ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продаж 90.57 кв.м ул.Б.Гмыри же/би 22 Выжница ЖК Патриотика Без %
Позняки, Гмыри вул., 3 кімнати 91/36/33 кв.м 24/25, 68 000$, ЖК Патриотика же/би 22 Выжница, вул. ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Продам. Магазин 25 м.кв. район пр.Слобожанский, ул.Знаменская
Новий, 25 кв.м, 9 500$, Продам. Магазин 25 м.кв. район пр.Слобожанский, ул.Знаменская. отдельно ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Сдам офис 44 кв.м по ул. Руденко 6 А
Осокорки, Руденко ул., 6 а, 44 кв.м, 10 000грн/месяц, Сдам офис 44 кв.м по ул. Руденко 6 А, 5/8 эт, 2 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

Сдам 2-к квартиру в центре Одессы от хозяйки, рядом море6
Семинарская ул., 2 комнаты, 50/32/- кв.м, 3/5, 700грн/сутки, Шевченко пр./Семинарская, 2/5, центр, к ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н