Вся нерухомість > Новини > Скандал навколо іподрому: на його місці можуть побудувати офісний центр
↑ До списку новин

Скандал навколо іподрому: на його місці можуть побудувати офісний центр

11 травня 2012

У столиці розгорається черговий скандал. На цей раз в епіцентрі подій опинився київський іподром. Його співробітники, наїзники, люди, які живуть завдяки іпотерапії, і просто любителі поспостерігати за кінними перегонами об'єдналися проти перенесення іподрому в «Пирогово» і вже розіслали листи президенту і голові КМДА з вимогою не знищувати «арену». Такою була реакція на заяву влади про те, що іподром увійшов до списку п'яти майданчиків, де можуть звести офісний центр «Київ-сіті», а новий іподром в такому випадку прибудують в районі «Пирогово».

Про перенесення київського іподрому в Пирогово заявив на онлайн-конфереції в «Сегодня» заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. Мовляв, 38 га землі визначили як ймовірний, один з п'яти, майданчик для будівництва «Київ-сіті». «Насправді іподром в нинішньому вигляді використовуватися не може. Потрібно вкласти кілька мільйонів доларів, щоб він відповідав сучасним стандартам і щоб там можна було проводити скачки. Завжди іподроми будували за містом. А якщо місто зможе виручити кілька сотень мільйонів доларів до бюджету від реалізації цього проекту, а потім побудувати новий іподром за $3-5 млн., то чому треба від них відмовлятися?» - сказав Крамаренко.

РЕМОНТ. Таку звістку на іподромі зустріли бурхливо. «Які висотки? Нинішній іподром будували 45 років тому практично на воді. Під майбутні трибуни довелося забивати 1270 паль, оскільки тут протікають дві підземні річки. Крім того, тут працюють 100 чоловік - кращих наїзників, ветлікарів. Якщо вони залишаться без роботи на кілька років, вони більше сюди не повернуться. А як добиратися в «Пирогово» людям, які потребують іпотерапії?» - сказав нам директор іподрому Олександр Шинкаренко.

Підтримує директора і президент міжнародної асоціації «Бігове співтовариство» Павло Бабутін: «Наші гості з-за кордону говорять, що наш іподром за своєю конфігурацією, біговими доріжками такий, як у Європі. Але він потребує ремонту, останній тут був у 1972 році, коли на чемпіонат Європи з кінного триборства до нас приїжджала принцеса Анна - тодішня чемпіонка Європи - і виступала».

Зараз іподром дійсно в жалюгідному стані: трибуни в тріщинах, і здається, що ось-ось розваляться, туалет, схоже, ніколи не бачив прибирання, стіни гнилі, а паркани іржаві. А реконструювати його немає за що - за програмки на недільні перегони беруть всього по 20 грн, та й тоталізатор, який раніше становив основний дохід, під забороною. Зараз стайні та бігові доріжки реконструюють конезавідники, які відчувають на іподромі своїх коней. «Ми робимо ремонти за свій рахунок. У стайнях, наприклад, 8 років не було туалету, і ми його зробили. За підрахунками, щоб привести стадіон у відповідність зі світовими стандартами, необхідно близько 20 млн. євро», - сказав нам директор Березоворудського племінного конезаводу Юрій Онищенко.

ПИРОГОВО. У Музеї під відкритим небом нових сусідів не чекають. «Ми планували тільки розширювати «Пирогово». Хотіли використовувати землі поруч, а це близько 90 га, для розширення експозиції. Тим більше, що зараз планується надати цій території статус того, що охороняється. Який іподром?» - шокований директор «Пирогово» Дмитро Заруба.

МЕРІЯ: ЗНЕСЕННЯ МОЖЕ І НЕ БУТИ

Про скандал у мерії кажуть, що це справа далекої перспективи і шанси, що під «Київ-сіті» оберуть саме цей майданчик, мінімальні - орієнтація йде на лівий берег. Вибирати майданчик буде міжнародний консультант, який за сумою факторів визначить, де саме для міста вигідніше розмістити «Київ-сіті». «Більшість інвесторів виступають за Теличку через близькість до центру. Але це невигідно місту - в такому випадку виникає необхідність у будівництві ще одного моста», - кажуть у мерії.

Анастасія Браткова, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Продаю дом 200 кв.м., Новые Петровцы, коттеджный городок Балатон
Коттеджный городок Балатон, 5 и более комнат, 200 кв.м, 6 соток, 199 900$, Продается дом в коттеджном ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нові Петрівці

Дача 85 кв.м. два поверхи, 3 кімнати, будинок цегельний. Кімнати 24 кв.м. і 14+16 на другому поверсі, кухня 10 кв.м, тераса 8 кв.м.
СТ Дружба, 3 кімнати, 85 кв.м, 7 соток 40 000$, Р-н Вишгороду. Ровжи СТ Дружба. Дача 85 кв.м. два ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Ровжі

Топ-оголошення

Продам 1-ком.кв. ул.Макаренко/ул.Львовская в ЖК "Фонтан".
Таїрова, 1 кімната, 60/12/35 кв.м, 21/22, 45 000$, Продам 1-ком.кв. ул.Макаренко/ул.Львовская в ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Без%, продам участок 1.77га, Красилівка, поряд Укртранс, Логістичний термінал, кінологічний центр
177 соток, 44 250$, Без%, продам участок 1.77га, Красилівка, поряд Укртранс, Логістичний термінал, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Красилівка

Продаж приміщення під офіс біля метро Святошино.
Святошино, Депутатська вул. 3, 47 кв.м 55 000$, Продаж приміщення н/ф, 1 поверх, окремий вхід, 2 ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Святошинський р-н