Вся нерухомість > Новини > Зняти дачу за кордоном
↑ До списку новин

Зняти дачу за кордоном

16 червня 2010

Дача - це не обов'язково шість соток з дощатим будиночком у рідній батьківщині. А хіба у пляжній зоні Іспанії немає дач? Чи їх мало в озерному раю, Фінляндії, а то й на березі океану, на Балі? Та є вони там! Але вони чужі. Не біда - закордонний котедж можна орендувати. І увага: коштуватиме це буде в рази дешевше, ніж класична путівка в ті ж країни.

Росіяни розсмакували цей вид відпочинку, і в останні чотири роки його популярність стабільно зростає, відзначають туроператори. У лідерах попиту у туристів, звичайно, все одно звичні готелі Туреччини, Єгипту та Болгарії, розповідає заступник директора московського філіалу турфірми "Нева Тур" Світлана Дроздова. Але все більше їдуть на фазенди Скандинавії. І причина - чисто меркантильна.

- Готель виходить дорого. Тому зняти будиночок - найекономніший варіант. Наприклад, тиждень у Скандинавії вийде по грошах, як уїк-енд у Підмосков'ї, - пояснює вона.

Найекономніший варіант

Є й інше пояснення: наших співгромадян забугорним життям вже не здивуєш. Але жити за режимом готелю (підйом о восьмій ранку, щоб встигнути на сніданок, опівдні - вилазка з пляжу на обід) - чи не нагадує це остогидлий ще в дитинстві піонертабір? Сенс "життя за режимом" остаточно втрачається, якщо згадати, що зараз з'явилася можливість зняти будинок практично в будь-якій точці світу. Неважливо, який: чи дерев'яний котедж максимум на 12 осіб, або шикарна вілла з власним басейном. Є спеціально побудовані для туристів котеджні селища, а є відокремлене бунгало на березі океану.

Турфірма: без клопоту, але дорого 

Підшукати і забронювати котедж можна і через турфірму. Адже ті, бачачи, як іде клієнт, підметушилися. Тільки назвіть країну, а фірма зробить візу, страховку і купить квитки. Накрутивши при цьому 30-40%. Та й звертатися до них потрібно заздалегідь, особливо влітку. Як розповіли кореспонденту "Известий" в офісі однієї з компаній, якщо спробувати забронювати будиночок на кінець червня прямо сьогодні, шансів практично немає. Або є, але за такі гроші ... Так, тиждень у фінському котеджі на чотири особи (45 квадратних метрів, одна спальня, вітальня, кухня, душ, веранда, сауна) обійдеться в 1220 євро в липні, а вже в серпні - лише 990 євро.

Не заплутатися в Мережі 

Куди вигідніше зробити все самостійно, через Інтернет. Зазвичай бронювання відбувається наступним чином. Заповнюєте анкету на сайті, і на електронну пошту приходить лист. У ньому рахунок, який потрібно сплатити в банку, та інструкція, як дістатися до офісу компанії або до власника та отримати ключі від котеджу. Можлива оплата карткою.

Вибираючи сайт для бронювання, довіряйте Місцевим агенціям (вони, до речі, і комісію маленьку беруть). Серед універсальних порталів у почесті www.homelidays.com, там близько 60 тисяч пропозицій з усіх кінців світу. Можна зняти навіть невеликий замок (360 квадратних метрів) в Бургундії. Дев'ять спалень, три ванних, кухня і басейн і обійдуться лише в 1200 євро за тиждень. А якщо бронювати в останню хвилину, скинуть ще. Так, тижнева оренда вілли в Бретані замість 520 євро стане в 460 євро.

Інший корисний ресурс http://www.datscha-booking.com. Там пропонують будинки в Чорногорії, Туреччини, Іспанії, Італії, Греції, Тунісі. Найдешевше в Чорногорії, будиночок біля моря - від 150 євро за тиждень. Є сайти, які спеціалізуються тільки на одній країні. Наприклад, www.lomarengas.fi - як зрозуміло з домену, на Фінляндії. Там є з чого вибрати, адже фіни збудували чимало дач спеціально для туристів. Зазвичай такі котеджі кучкуються в селища на березі озера або в хвойному лісі. Будиночок на чотирьох чоловік з душем і сауною (до речі, сауна є майже в кожному фінському котеджі) коштує 544 євро за тиждень.

Цікавитеся Хорватією - вам на www.croatiacharterholidays.com. У наявності є й простенькі будиночки від 20 євро на добу, і розкішні вілли від 200 євро. На цьому ж сайті можна орендувати катер, яхту: пам'ятайте, що ця країна складається з тисяч островів, на більшості з яких ніхто не живе, так що плавати між ними - справжнє задоволення. Ви знайдете там залишки старовинних маяків або раптом зіштовхнетесь на колонію диких кроликів.

Екстрім: обмін ліжками 

Особлива тема - оренда зарубіжних дач у росіян. Адже багато співвітчизників купили будинки в райських куточках. Самі живуть там від сили місяць, решта часу - ваша. Росіяни здають свої будинки на forum.renthouse.ru, і там можна торгуватися.

Ну а якщо ви зовсім екстремал, їдьте до людини, яка одночасно до вас виїжджає. Ви заселяється в її квартиру, вона у вашу. Росія в останні десять років стала цікава мандрівникам з усього світу. Переваги цього способу очевидні: по-перше, ви не платите майже нічого, по-друге, повністю поринаєте в повсякденне життя чужої країни. Якщо вас не лякає, що на вашому ліжку спатиме француз або індус, йдіть на homeforexchange.com, homelink.org, joomla.servas.org, exchangehomes.com.

Віза до раю 

Головна складність "котеджного" туризму без допомоги агентств полягає у самостійному отриманні візи. Крім усіх необхідних документів потрібно прикласти підтвердження бронювання, а якщо ви знімаєте будинок у приватної особи - запрошення. Правда, для країн зі спрощеним візовим режимом проблема відпадає.

Пластик - це не страшно 

Бронюючи котедж, не обійтися без розрахунку по банківській карті. Щоб уникнути ексцесів, корисно запам'ятати нехитрі правила.

- Не користуватися банкоматом, якщо до нього прикріплені незвичайні пристрої, наприклад, додаткова клавіатура.

- Відстежувати рух грошей на рахунку, краще всього підключившись до системи SMS-банкінгу. Якщо щось не так, відразу телефонуйте в банк. Виручає SMS-повідомлення про операції з карткою.

- Завести спеціальну карту "тільки для туризму" і тримати там рівно стільки грошей, скільки треба для подорожі.

Олександра Пономарьова,  izvestia.ru


Топ-оголошення

Продам 2-х ком.кв. ул.Запорожская/ул.Прохоровская.
Молдаванка, 2 кімнати, 42/26/6 кв.м, 3/5, 45 000$, Продам 2-х ком.кв. ул.Запорожская/ул.Прохоровская. ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Продам дом под внутренний ремонт, можно в рассрочку!
Осипенко, 2 комнаты, 65 кв.м, 30 соток, 2 000$, Продам дом в 70 км. от Одессы, Ивановский район, с. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеська обл. > Іванівський р-н > Краснознаменка

Топ-оголошення

Ексклюзивна пропозиція! Будинок р-н пр Гагаріна! Нова споруда!
"нагорный", 4 кімнати, 240 кв.м, 6 соток 329 000$, Будинок знаходитися в центрі міста ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Продаж половини будинку. вул. Старицького ( C. Данченко)
Куреневка, Старицкого ул., 5б, 4 комнаты, 45 кв.м, 3 соток, 58 000$, Продаж половини будинку. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київ > Подільський р-н

Сдам. 1-к.кв. 4/9, ж/м Парус.
Парусний пров., 1 кімната, 48/-/- кв.м, 4/9, 16 000грн/місяць, Сдам. 1-к.кв. 4/9, ж/м Парус. панель, ...

Квартири > Здам > Дніпро > Новокодацький р-н