Вся нерухомість > Новини > ЖЕКи освоюють нові методи боротьби з боржниками
↑ До списку новин

ЖЕКи освоюють нові методи боротьби з боржниками

25 серпня 2010

Після липневого підвищення цін на комунальні тарифи в мерії побоюються, що кількість боржників збільшиться в рази. За словами начальника ГІОЦ Станіслава Каплуненка, поки злісних неплатників, чиї борги перевищують 10 тис. грн, не більше 1%. Але, як показує практика, як тільки платіжка важчає, все більше киян її ігнорують. А тому жеки починають ухитрятися: вони набирають юристів для вибивання боргів через суди і психологів для написання подячних листів тим, хто платить. А деякі відмовляють у довідках і дзвонять родичам боржника.

ДЗВІНКИ. Як розповіли нам в одному з ЖЕКів, житлконтори отримали команду брати додатково юристів, щоб подавати до суду на боржників. Адже з 1 серпня ця процедура спрощена. Але поки ЖЕКи викручуються, як можуть. «У мене квартира на Ревуцького, за яку заборгував 2 тис. грн. Так ЖЕК зателефонував моїм батькам, щоб вплинули на мене. Не знаю, звідки тільки-но дізналися їх телефон», - розповів нам 30-річний Олексій. На Троєщині сантехніка не пришлють навіть при аварії, якщо за квартирою значиться великий борг. «Мені довелося дати особисто розписку, що в найближчі два дні погашу частково борг, щоб до мене прийшли відремонтувати кран, з якого текла вода, не зупиняючись», - розповів місцевий житель Євген.

У ЖЕКу № 416 також діють суворо. «Ми не видаємо довідки - форму № 3 та документи для оформлення закордонного паспорта (довідка про прописку), поки не погасять заборгованість», - розповів нам головний інженер.

ЗНИЖКИ. У ВСП «Грушківського», де сукупний борг мешканців - 8 млн. грн, поки на екстрим не вирішуються. «У цих боржників навіть на їжу немає грошей. Як я можу їм щось зробити?» - засмучується начальник ВСП Світлана Кваша. Проте тим, хто платить, вона не забуває кожен місяць надсилати листи-подяки: «Дякуємо за своєчасну оплату ... Бажаємо терпіння і матеріального достатку ...». Каже, що після таких листів люди навіть хочуть заплатити. До речі, у ЖЕКу Оболонського району нам сказали, що для написання подібних листів будуть залучати психологів. «Людям буде приємно отримувати теплі слова вдячності», - вважає заступник начальника ЖЕКу. На більше справним платникам поки що розраховувати не варто. Знижки 10% для тих, хто платить до 25 числа, введуть не восени, як обіцяли, а з наступного року. «Це поки що складно зробити технічно», - говорить Каплуненко.

Ірина Касьяновагазета "СЕГОДНЯ"


Топ-оголошення

Абсолютно для Вас - Шикарна пропозиція біля ринку Дніпро!
Никольская Борщаговка, Литвиненко-Вольгемут ул., 5, 2 комнаты, 46/30/7 кв.м, 2/5, 8 000грн/месяц, ...

Квартири > Здам > Київ > Святошинський р-н

Продам 2-хповерховий будинок ул.Фонтанская дорога/ул.Львовская.
Аркадия, 2 кімнати, 255 кв.м, 3,2 соток 650 000$, Продам 2-хповерховий будинок ул.Фонтанская ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Продам земельну ділянку на березі Самари з новобудовою, 23 сотки
Польова, 23 соток, 25 000$, Продам земельну ділянку в мальовничому, затишному місці на березі річки ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпропетровська обл. > Новомосковський р-н > Новоселівка

БЕЗ % Оренда офісу 314 м2, БЦ А 4, метро Дарниця
Соцгород, Тороповского (Дубового) вул. 2, 314 кв.м, 62 800 грн./місяць, БЕЗ % Оренда офісу 314 м2, БЦ ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

офіс 100 м меблі фасад Золоті Ворота від господаря
Золоті Ворота, 100 кв.м 1 400$/місяць, Стрілецька вул. общ.100м, перший поверх.Офіс в історичному ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н