Вся нерухомість > Новини > Зелене для зелених
↑ До списку новин

Зелене для зелених

31 січня 2011

Новий час показує нам, що діяльність людини згубно діє на природу. Люди стали замислюватися про майбутнє, прикидати розумом, скільки ще зможе проіснувати планета, якщо нічого не змінювати, якщо продовжувати по максимуму використовувати природні ресурси, викидати в атмосферу і в воду мільйони тонн забруднюючих речовин. Крім іншого, «зелені» технології вже давно проникли у сферу архітектури. Як водиться, хтось повинен показувати приклад поведінки. Тому одними з перших енергоефективні будівлі стали будувати захисники природи. У 2006 році ними, а вірніше буде сказати, для них майстерні RAU Architecture, був спроектований головний офіс WWF Нідерландів.

Офіс побудований на місці старої сільськогосподарської лабораторії, яка не працювала і стояла порожня вже кілька років. Від старої будівлі залишили каркас, і на його основі зробили нову.

Центральною частиною офісу стала будівля, відмінна від решти комплексу. Виділяється вона своєю природною формою, яка виключає гострі кути. Великі вікна фасаду з потрійним склінням і з дерев'яними жалюзі допомагають регулювати освітлення. Це дозволяє сонячним променям проникати в будівлю побічно влітку і безпосередньо взимку.

Фасад будівлі покритий плиткою з місцевих алювіальних глин. Також при проектуванні фасаду будівлі врахували спеціальні місця для гніздування птахів. Сонячні батареї на даху забезпечують офіс електрикою та гарячою водою. Щебінь, видалений під час реконструкції, також був використаний у новій будівлі. Вхід до будинку проходить через водойму, який збільшує потік світла, що проходить в будівлю.

Всередині, стелі і стіни покриті брудом з додаванням бамбукових стебел, який, крім того, що на сто відсотків біологічно розкладається, він вбирає вологу в 30 разів більш ефективно, ніж звичайна штукатурка. Це допомагає забезпечити теплу атмосферу і оптимальний клімат в приміщеннях.

Також клімат регулюється природною і механічною вентиляцією. Відпрацьоване повітря видаляється з будівлі механічним шляхом, тим самим вивільняючи місце для свіжого повітря ззовні, який проходить крізь вентиляційні елементи на фасаді.

Під шаром бруду в стінах знаходиться система капілярів, по них циркулює холодна або гаряча вода, в залежності від того, що необхідно - підігрів температури або охолодження. Таким чином, приміщення не потребують радіаторах або кондиціонерах. Холодні підземні води використовуються для охолодження будинку влітку, так само як і літнє тепло зберігається в спеціальних батареях, щоб обігрівати взимку.

У разі, якщо теплова або сонячна енергія не можуть забезпечити достатню кількість тепла, в підвалі офісу є резервна установка, що працює на лляному маслі, при цьому не чинять вуглекислий газ. Таким чином, офіс можна з упевненістю назвати СО2-нейтральною.

Деякі частини старої лабораторії виявилися не потрібні при реконструкції, тому були знесені. Вивільнена земля була повернута природі. Так, на своєму прикладі WWF показали, як можна жити в гармонії з природою, не виробляючи збитку.

Сергій Герасимов, матеріали та фото з сайту Archnest.com


Топ-оголошення

Продам добротный, просторный 2-х эт. дом ул.Сумская/ул.Львовская.
Таїрова, 5 і більше кімнат, 224 кв.м, 6,3 соток, 385 000$, Продам добротный, просторный 2-х эт. дом ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Продажа 1-комнатных ж/б 2 ЖК ДЕСНЯНСКИЙ Без % м.ПЕТРОВКА
Троещина, Электротехническая ул., 43, 1 комната, 43/18/10 кв.м, 22/25, 41 300$, Продажа 1 комнатных ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

Продам. Магазин, офис 43 м.кв. пр.Слобожанский
Правды просп., 43 кв.м, 70 000$, Продам. Магазин, офис 43 м.кв. пр.Слобожанский, район Калиновой. ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

Продаж дачі з озером.
5 і більше кімнат, 300 кв.м, 1 га, 45 000$, Продаж великої дачі, Житомирська обл, Радомишльський р-н, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Житомирська обл. > Радомишльський р-н > Таборище

Аренда Сдам Тихий Офис 200м 4каб Л.Толстого, 28/ Кузнечная
Центр, Толстого ул., 28, 200 кв.м, 22 000грн/месяц, 200 m . Фасад. 1-й этаж. Кабинеты (25+26+20)м. ...

Офісні приміщення > Здам > Одеса > Приморський р-н