Вся нерухомість > Новини > Українські забудовники не планують будувати готельний комплекс у Сочі
↑ До списку новин

Українські забудовники не планують будувати готельний комплекс у Сочі

18 травня 2010

Українським забудовникам не вистачає грошей на участь у будівництві готельного комплексу "Співдружність" в рамках підготовки до XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, пише "Коммерсант-Україна". Про це заявив директор з розвитку компанії Стокман Сергій Овчинніков.

За його словами, девелоперам не вистачає коштів для будівництва власних об'єктів в Україні. "У компаній недостатньо власного капіталу для таких проектів, а на банківське фінансування розраховувати не доводиться".

Небажання українських забудовників інвестувати в об'єкти в Росії підтвердив і голова ради директорів компанії "XXI століття" Лев Парцхаладзе. "Не думаю, що у когось є зайві гроші для виходу на нові ринки. А якщо і є, то їх краще інвестувати в Крим, де зрозумілий потенціал регіону, законодавча база та ризики", - вважає він.

Як відзначають російські експерти, в будівництво готелів в Сочі поки неохоче інвестує навіть місцевий бізнес. "У Сочі дотепер немає відповідних для Олімпіади готелів. З російських бізнесменів тільки Олег Дерипаска побудував там готель на 60 номерів, - говорить заступник директора з розвитку CB Richard Ellis Станіслав Івашкевич. - Якщо навіть олігархи не поспішають будувати готелі, то й решті цього поки не варто робити".

За словами пана Івашкевича, в Сочі не створені умови для девелоперів: "Там існують проблеми навіть з будматеріалами: ні бетону і цегли в потрібному обсязі й за нормальними цінами, будівельні майданчики часто не розчищені". Не обіцяють девелоперам і податкових пільг, хоча після Олімпіади обслуговувати готелі буде непросто - середня річна заповнюваність готелів в Сочі зараз становить 30%.

Готельний комплекс "Співдружність" буде розташований в Імеретинській низовині на території площею близько 25 га. Він об'єднає кілька готелів загальним фондом близько 5,5 тис. номерів категорії 3 і 4 зірки. Кожен з об'єктів буде символізувати країну-учасницю СНД. Сумарний обсяг інвестицій у проект оцінюється в 38,5 млрд. руб. ($1,2 млрд.), вартість будівництва одного готелю - 3,5 млрд. руб. ($115,8 млн.).

Державна корпорація Олімпбуд (РФ), створена для управлінських функцій, пов'язаних з проектуванням і будівництвом об'єктів для проведення XXII Олімпійських зимових ігор 2014 року в Сочі, звернулася до посольства України в Росії з пропозицією про участь українських компаній у будівництві готельно-паркового комплексу країн-учасниць СНД "Співдружність" в Сочі в рамках підготовки до Олімпіади.

КоммерсантЪ-Украина


Топ-оголошення

Продам 3-х ком.кв. ул.Ивана Франко/6, 5 ст. Большого Фонтана.
Чубаївка, 3 кімнати, 102/58/15 кв.м, 7/10, 120 000$, Продам 3-х ком.кв. ул.Ивана Франко/6, 5 ст. ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Вторинний новострой! ул Гоголя! 150 кВ м! 3 спальні!
"нагорный", 4 кімнати 150/120/30 кв.м 7/15, 210 000$, Продам 4 х комн квартиру 150 кВ м в ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Продам 4 комнатную квартиру, ул. Ак. Королева/Архитекторская, 3/16, 85 кв.м.
Таирова, Королева ул., 4 комнаты, 85/-/- кв.м, 3/16, 70 000$, Продам 4 комнатную квартиру, ул. Ак. ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам 2х комнатную квартиру в ЖК "Золотая Эра"
Котовського, 2 кімнати, 40 700$, Предлагается к продаже 2х комнатная квартира в ЖК "ЗОЛОТАЯ ЭРА", ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Продам. 2-к.кв. 5/9, ж/м Победа-3
Набережна Перемоги вул., 2 кімнати, 52/-/- кв.м, 5/9, 45 000$, Продам. 2-к.кв. 5/9, ж/м Победа-3, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н