Вся нерухомість > Новини > Поєднання блакитного та помаранчевого в дизайні інтер'єру
↑ До списку новин

Поєднання блакитного та помаранчевого в дизайні інтер'єру

19 червня 2014

Ми вже настільки звикли до традиційних колірних схем в оформленні інтер'єрів, що нестандартні рішення в даному питанні викликають у нас щирий інтерес.

Так, вибираючи безпрограшне чорно-біле, кремово-шоколадне або синьо-блакитне поєднання кольорів, ви не ризикуєте нічим, але і здивувати цим вже нікого не вдасться. Тому сьогодні ми вирішили розглянути незвичний, ефектний і свіжий дует блакитного і помаранчевого кольорів в дизайні інтер'єру.

Як правильно вибрати відтінки

На перший погляд може здатися, що помаранчево-блакитної інтер'єр буде виглядати занадто строкато, яскраво і навіть нав'язливо. Насправді ж корінь даної задумки лежить в правильному підборі відтінків. Самі по собі ці два кольори є похідними, і можуть включати в себе домішки тих чи інших тонів. Так, скажімо, помаранчевий може бути майже кораловим або жовтуватим, а блакитний можна наблизити до кольору морської хвилі, бірюзі і навіть кобальтового.

Температуру відтінків також можна регулювати залежно від особистих переваг. Тому, якщо ви не бажаєте ризикувати, але хочете зробити свій інтер'єр неординарним, то краще використовуйте пастельні або насичені, але приглушені відтінки. Творчі та сміливі люди можуть спробувати «пограти» з найяскравішими, практично люмінесцентними тонами.

Як визначити ідеальний баланс

Практично немає таких прикладів, де помаранчевий і блакитний кольори в інтер'єрі використовувалися б в рівних пропорціях. Фахівці рекомендують вибирати один з них як домінантний, а другий - в ролі доповнення. Традиційно, основним кольором стає блакитний, оскільки він менш агресивний і не настільки швидко «приїдається». Помаранчевий, у свою чергу, найчастіше використовують в акцентах. Зрозуміло, ви можете віддати пріоритет будь-якому з цих кольорів, але намагайтеся дотримуватися пропорцію 7:3 - навряд чи вона вас підведе.

Які текстури краще використовувати

Якщо ви все ж зважилися на блакитно-помаранчевий інтер'єр, то ігнорувати використовувані в оформленні текстури вам категорично не можна. Справа в тому, що різні текстури (особливо, що стосується текстилю) можуть по-різному впливати на колір.

Наприклад, блакитні штори ідентичного відтінку з шовку і оксамиту виглядатимуть абсолютно несхоже. Це обумовлено тим, що глянець не «вбирає» в себе світло, як це робить ворс, а, навпаки, віддає його. Втім, якщо ваша задумка заснована саме на приглушених тонах, то вам краще використовувати матові і ворсисті текстури.

Polly Dozzi, спеціально для журналу «Ваш интерьер»


Топ-оголошення

Оренда двокімнатної квартири пр. Перемоги 37 д
Перемоги пл., Перемоги просп., 37д, 2 кімнати, 72/40/14 кв.м, 2/5, 35 000грн/місяць, Оренда ...

Квартири > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Оренда офісу 113кв.м. ЖК Метрополіс. Метро Теремки
Теремки-1, Заболотного вул., 1А, 113 кв.м, 68 000грн/місяць, ЖК Метрополіс. Перша здача. Здається ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Голосіївський р-н

Топ-оголошення

Пропоную купити 2-кімнатну квартиру в центрі, вул. М.Грушевського 67. Загальна площа 42, 8 кв.м
Шевченко, 2 кімнати, 42/25/6 кв.м, 3/5, 37 000$, Пропоную купити 2-кімнатну квартиру в центрі, вул. ...

Квартири > Продам > Дніпро > Дніпропетровський р-н

Продається 1-но кімнатна квартира в тихому районні міста.
Луки Долинського, 107, 1 кімната, 26/13/6 кв.м, 2/5, 23 000$, Продається 1-но кімнатна квартира в ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

0% Многофункциональное ОСЗ 1005м2 на Татарке с хорошей логистикой Подол, Центр, престижный район
Татарка, 1005 кв.м, 1 500 000$, ЦЕНА ДОГОВОРНАЯ, рассмотрим все конструктивные предложения. БЕЗ ...

Окремі будівлі > Продам > Київ > Шевченківський р-н