Вся нерухомість > Новини > Послуги БТІ в Київській області стануть дешевше
↑ До списку новин

Послуги БТІ в Київській області стануть дешевше

5 листопада 2010

Вартість робіт з оформлення прав власності на об'єкти нерухомого майна та реєстрації таких прав для кожного БТІ області буде регулювати Київська обладміністрація. На сьогодні вартість таких послуг у Київській області не встановлена.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Антимонопольного комітету України, відомство офіційно рекомендувало Київській обласній державній адміністрації встановити економічно обґрунтовані тарифи на послуги бюро технічної інвентаризації в області.

Зокрема, Київська облдержадміністрація має затвердити вартість нормо-години на інвентаризацію нерухомого майна, оформлення прав власності на об'єкти нерухомого майна та реєстрації таких прав для кожного БТІ області окремо, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України N 1548 від 25.12.1996.

"На сьогодні вартість таких послуг у Київській області не встановлена. Так, Київською облдержадміністрацією прийнято лише граничний рівень рентабельності на послуги БТІ області. Зокрема розпорядженням N 282 від 20.05.2002 передбачено, що такий рівень рентабельності становить 30% до собівартості", - говориться в повідомленні.

Внаслідок цього БТІ області самостійно встановлюють тарифи на власні послуги, що призводить до зловживань монопольним становищем.

Як встановив Комітет, вартість однієї нормо-години на послуги БТІ в Київській області значно вище, ніж в інших регіонах України. При цьому, за наявною в Комітеті інформацією, з початку березня цього року ряд БТІ області необґрунтовано збільшила вартість нормо-години на 30 - 60%.

За фактом необґрунтованого підвищення тарифів на згадані послуги Київське обласне відділення Комітету порушило і розслідує справи Яготинського, Макарівського, Ірпінського, Васильківського, Переяслав-Хмельницького та Обухівського БТІ.

Присутній на засіданні комітету заступник голови Київської обласної державної адміністрації Володимир Максименко погодився з рекомендаціями Комітету і повідомив про те, що роботу над їх виконанням вже розпочато. Зокрема, він зазначив, що вже розроблені розрахунки нормо-години у Ірпінському, Переяслав-Хмельницькому БТІ, в результаті чого очікується їхнє зниження відповідно на 21 і 24%. У середньому зниження нормо-години в Київській області має скласти 20%.

Коментуючи надання рекомендацій Київської облдержадміністрації, в.о. голови Комітету Юрій Кравченко зазначив: "Сфера надання послуг БТІ вимагає наведення чіткого порядку. Вартість цих послуг повинна бути зрозумілою і справедливою. Антимонопольний комітет задоволений, що розуміння, до якого прийшли в цьому питанні з Київською облдержадміністрацією, позначиться на відчутному для споживачів зниження плати за послуги вже до кінця поточного року. З метою захисту інтересів споживачів, Комітет пильно відслідковувати ситуацію на ринку послуг з інвентаризації нерухомого майна та в інших областях держави".

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Оренда кімнати Троєщина бульвар Леоніда Бикова
Троєщина, Бикова бульв., 7, 17 кв.м, 7/10, 2 500грн/місяць, Сдается в аренду комната для девушки. ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Продаж 43.34 кв.м ул.Ломоносова же/би 6 ЖК ЕВРИКА Без %
Голосеево, Ломоносова вул. 6, 1 кімната 43/18/12 кв.м 11/25, 38 000$, м. Васильківська, ЖК ЕВРИКА, ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Топ-оголошення

Шевченко пр-т/Армейская: сдам недорого квартиру в великолепном районе!
Шевченко пр., 8/2, 2 комнаты, 43/30/6 кв.м, 4/5, 5 000грн/месяц, Шевченко проспект / Армейская, 4/5 ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Чорнухинський р-н > Чорнухи

Продам. Дом 66 м.кв. 5 соток. Краснополье, ул.Татарская
Татарська вул., 3 кімнати, 66 кв.м, 5 соток, 40 000$, Продам. Дом 66 м.кв. 5 соток. Краснополье, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н