Вся нерухомість > Новини > Елітні квартири в Києві продаються за півціни
↑ До списку новин

Елітні квартири в Києві продаються за півціни

25 березня 2014

В інтернеті різко зросла кількість пропозицій з продажу елітного житла в центрі міста, пише «Сегодня». За словами ріелторів, такий бум спровокувала вкрай нестабільною ситуацією в країні. «Люди готові торгуватися і поступатися до 40% вартості», — розповів нам ріелтор одного зі столичних агентств нерухомості Ірина. За її словами, більшість людей продає житло, тому що терміново виїжджає за кордон на ПМЖ.

ЗНИЖКИ. Зараз однокімнатну квартиру площею 40 кв. м на вул. Володимирській, 37, можна придбати за 100 тис. доларів. «Це вже зі знижкою, раніше її ціна була 130 тисяч», — розповідає ріелтор Максим. А в скандальному будинку на Грушевського, 9-а на продаж за кілька місяців виставили 54 квартири з 135! Ціни — від $5 до 20 тисяч за кв. м. Одну з квартир, вартістю в 10 млн. грн (плюс 2 паркомісця) згодні продати зі знижкою в 1 млн. «Господар прожив в ній тільки місяць і хоче терміново продати, тому що виїжджає з країни. Але слава біля будинку негарна, краще я вам запропоную квартиру в будинку на бул. Шевченка, 27-б, за $907 тис. У цій елітній споруді жив сам Арбузов», — розповів ріелтор Дмитро.

«Зараз багато власників квартир в центрі виїжджають з країни, от і поступаються до 30% від вартості. А потенційні покупці — це люди, які через нестабільну ситуацію зняли депозити з банків. І, щоб не тримати гроші на руках, воліють вкладати їх у нерухомість», — розповів нам ріелтор Максим. «Кількість пропозицій з продажу елітного житла зросла на 5-7% за останній місяць. Власники зрозуміли, що краще найближчим часом не буде і краще продавати нерухомість зараз», — розповів Михайло Артюхов, керуючий директор ріелторської компанії. За його словами, на 15-25% зросла і кількість пропозицій по здачі квартир в оренду в центрі, а ціни впали на 40%. Так, зараз 2-поверхову квартиру з євроремонтом і площею в 170 кв. м на вул. Басейній, 12 здають подобово за 600 грн, а за місяць просять 16 000 грн (раніше було 1200 грн на добу і 30 тис. грн на місяць. — Авт.). «Попиту немає, от і знижую ціну — жити якось треба», — розповідає власник Олег.

АВТО. Розпродають в Києві і дорогий транспорт. На Центральному авторинку (Столичне шосе, 104) пропонують автомобілі «бізнес» і «люкс» класів 2008-2010 рр. випуску зі знижкою в $12-15 тис. « Минулої суботи я бачив з десяток таких авто! Мене особливо вразили «Мерседес» W- 211 за $16 тисяч, хоча його ринкова вартість — мінімум 20 тисяч. Господар говорив нам, що терміново потрібні гроші, так як він планує емігрувати за кордон, — розповів Сергій, перекупник авто на авторинку, — вразив мене і «Лексус» за $39 тисяч (ринкова ціна — 50 тис.). Незважаючи на низькі ціни, їх все одно не купували», — говорить перекупник.

Черги за закордонними паспортами

У паспортні сервіси столиці черги з киян, які бажають швидко оформити закордонний паспорт. У неділю в офісі на бул. Шевченка в черзі стояло більше 100 чоловік. Половина з них у приміщення не помістилися і чекали на вулиці. «За останній місяць до нас звернулося близько 16 тисяч осіб. Це по 500-550 в день. Раніше зверталося до 200 осіб на день. До такого зростання людей підштовхнули події в країні і в Криму. Хтось їде на відпочинок, але багато планує емігрувати», — каже Володимир Поліщук, речник ДП «Документ». За його словами, 80% бажаючих оформити закордонний паспорт воліють це робити за прискореною процедурою. При цьому людей не бентежить вартість послуги. «Якщо звичайне оформлення закордонного паспорта займає 30 робочих днів (648 грн), то термінове за 10 днів обійдеться в 908 грн. Багато людей подають документи і на оформлення проїзних документів для дітей», — пояснює Поліщук.

Ірина Гінжул«СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Продам 3к Лівобережний-3
Левобережный-3, 3 комнаты, 63/45/8 кв.м, 4/10, 52 000$, Продам 3к, Лівобережний-3, 4/10, кімнати ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Сумська обл. > Лебединський р-н > Лебедин

Топ-оголошення

Земельный участок в городке Riviera Village. 0, 1543 га. Собственник
15 соток, 230 000$, Продаётся земельный участок 0.1543 га в коттеджном городке Riviera Village. ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Лебедівка

5 ти кімнатна квартира в новострое! Ремонт! Супер ціна!
"нагорный", 5 і більш за кімнати 170/-/- кв.м 3/10, 164 000$, У продажу 5 ти кімнатна квартира в ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продаж 1-кімнатної квартири, м. Чернігівська
Лісовий масив, Братиславська вул., 9а, 1 кімната, 42/-/- кв.м, 9/16, 65 000$, Пропонується на продаж ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н