Вся нерухомість > Новини > Що вибрати: двокімнатну в хрущовці або однокімнатну в новобудові?
↑ До списку новин

Що вибрати: двокімнатну в хрущовці або однокімнатну в новобудові?

29 вересня 2010

За своїм впливом на ринок нерухомості, проблеми вибору найбільш відповідного і перспективного житла йдуть безпосередньо за фінансовими проблемами.

Оскільки обговорити в короткій замітці все різноманіття факторів неможливо, то припустимо, що фінансові проблеми вирішені. Припустимо, наприклад, що сім'я, яка потребує поліпшення житлових умов, отримала в спадок двокімнатну «вбиту» хрущовку; плюс має накопичення для її ремонту або обміну на щось краще.

Який варіант вибрати?

Якість житлового фонду в більшості хрущовок, м'яко кажучи, неважлива. Труби, стару електропроводку і багато іншого потрібно було давно вже змінити, дах капітально відремонтувати, зовнішні стіни утеплити, проблеми зі збором і вивезенням сміття вирішити ...

Але не виходить. Оскільки немає грошей. І немає надій, що вони з'являться в найближчому майбутньому. Адже в подібних будинках зазвичай переважають «соціально незахищені верстви населення».

Купити квартиру в хрущовці погоджуються і забезпечені люди. Їх зазвичай привертає обжитий район, більш низькі ціни. Багато хто вважає, що зробивши в квартирі ремонт, поставивши склопакети і кондиціонери, утепливши зовні зовнішні стіни - вирішать основні проблеми. Тільки електропроводка зазвичай не розрахована на кондиціонери, електрочайники, пральні та посудомийні машини, електронагрівачі, інші "необхідні" речі. До того ж від шуму п'яних компаній і запаху в парадних не сховаєшся.

Новобудови Києва в цьому плані куди більш привабливими. Не даремно в нових мікрорайонах матусі з дитячими колясками - на кожному кроці. Але і в цих мікрорайонах свої проблеми. Щільність населення висока, а з будівництвом садків, шкіл, поліклінік зазвичай не поспішають. Проте будують торгові центри, в які приїжджають навіть з інших районів.

У порівнянні з хрущовками, а також більш пізніми панельними будинками, якість житла в новобудовах Києва зазвичай істотно краща. Але це вже після проведення капітального ремонту. Коли всі стіни, стелі й підлоги вирівняні, щілини закладені, розводка труб та інших комунікацій проведена, сантехніка встановлена ... А до тих пір жити в більшості новобудов неможливо (хоча б тому, що немає унітазу, умивальника і плити).

Так що подумати є над чим.

На закінчення, деякі статистичні матеріали агентства нерухомості «Планета Оболонь», що дозволяють зіставити рівні цін пропозицій у двокімнатних хрущовках і однокімнатних сучасних квартирах.

Двокімнатні хрущовки (статистика цін пропозицій по Києву):

- У панельному будинку 81481$;

- У цегляному будинку 88031$.

Однокімнатні сучасні квартири (статистика цін пропозицій по Києву):

- У панельному будинку 73584$;

- У цегляному будинку 104193$.

Більш точне зіставлення цін можна зробити по конкретних житлових масивів. Але для цього необхідно звернутися до фахівців, які мають відповідні дані. У тому числі, за цінами торгів і продажів.

Володимир Коломейко, аналітик порталу нерухомості www.domik.net


Топ-оголошення

Терміново! Квартира в парковій зоні! Новострой! ЖК САДОВИЙ!
"нагорный", 5 і більш за кімнати 185/-/- кв.м 7/9, 185 000$, Терміново! Пропонується до продажу ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продажа 2-х комнатных ул.Электротехническая 43 ЖК Деснянский
Троещина, Электротехническая ул., 43, 2 комнаты, 67/33/12 кв.м, 6/25, 57 805$, Продажа 2 комнатных ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье для 1-2-3 х человек или пары на Криворожской
Криворожская ул., 2 000грн/месяц, Сдам жилье для 1-2-3 х человек или пары на Криворожской -, Етаж ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Чечелівський р-н

Продається будинок в мальовничому селі Матюші.
Івана Франка, 4 кімнати, 175 кв.м, 45 соток, 45 000$, Продається будинок в мальовничому селі Матюші. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Матюші

Продам. 2-к.кв. 8/10, ул.Малышева 32
Малишева вул., 32, 2 кімнати, 92/-/- кв.м, 8/10, 92 000$, Продам. 2-к.кв. 8/10, ул.Малышева 32 ...

Квартири > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н