Вся нерухомість > Новини > Столична нерухомість дорожчає
↑ До списку новин

Столична нерухомість дорожчає

23 лютого 2010

Житло на первинному ринку Києва в січні цього року подорожчало майже на 1% - до 15 тис. грн за 1 квадратний метр. Нову квартиру в будинках економ-класу можна зараз придбати за ціною від 10 тис. грн. за 1 кв.м, у будинках бізнесу-класу - за 15 тис. грн за 1 кв.м. Починаючи з березня цього року, ціни поповзуть вгору ще більше - через відкладений попит на житло, що існує в столиці. Минулого року в Києві ввели в експлуатацію всього 400 тис. квадратних метрів житла - що на 63% менше, ніж у 2008. Хоча людей, які бажають придбати квартиру, менше не стало.

Крім того, багато власників нерухомості зняли з продажу свої квартири, очікуючи подальшого подорожчання нерухомості, і рівень попиту зараз перевищує показники пропозиції. А Київ як і раніше «рябить» замороженими будинками, на добудову яких у забудовників немає грошей. І в найближчому майбутньому в експлуатацію буде введено лише кілька об'єктів.

Серед них - секція 1 будинку № 26 житлового масиву «Парковий», будівництвом якого займається компанія НБК. Будинок вже готовий на 99%, і продавати в ньому квартири компанія цілком може за ринковою ціною. Особливо враховуючи, що в 2009 році практично не здавали в експлуатацію нові об'єкти. Тим не менше, компанія пішла назустріч покупцям і пропонує квартири за акційною ціною: 8550 грн. за квадратний метр. З урахуванням того, що середня ринкова ціна житла в Святошинському районі столиці становить 12-15 тисяч грн, знижка дуже значна.

Такі доступні ціни пояснюються просто: акціонери компанії свідомо йдуть на збитки, щоб забезпечити безперебійне фінансування будівництва своїх об'єктів. Крім того, будинок ще не зданий в експлуатацію. А як тільки він отримає всі документи, ціни відразу ж стануть ринковими. Тобто - майже в два рази вище. Так що немає сенсу тягнути і чекати, поки квартири в комплексі подорожчають ще більше. Адже з НБК житло можна купити набагато дешевше, ніж в середньому на ринку, вже зараз.

Джерело: «Главред-Медіа»


Топ-оголошення

Терміновий викуп квартир
7 777$, Допомога при продажі, покупці, оренді земельних ділянок комерційного і житлового призначення, ...

Квартири > Куплю > Дніпро

шикарний особняк в Кировском на березі Орели!
"нагорный", 5 і більш за кімнати, 250 кв.м, 13 соток 700 000$, Продається новий будинок в пос. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Топ-оголошення

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Чернігівська обл. > Носівський р-н > Носівка

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Херсонська обл. > Каланчацький р-н > Каланчак

Продам 2-хэт. будинок ул.Гаршина/ул.Фонтанская дорога.
Таирова, 2 кімнати, 200 кв.м, 4 соток 530 000$, Продам 2-хэт. будинок ул.Гаршина/ул.Фонтанская ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Приморський р-н