Вся нерухомість > Новини > Уряд Криму заборонив брати гроші за прохід на пляжі
↑ До списку новин

Уряд Криму заборонив брати гроші за прохід на пляжі

28 квітня 2010

Рада міністрів Криму заборонила стягування плати з відпочиваючих за прохід на всі пляжі півострова. Забезпечувати виконання такого рішення повинні правоохоронні органи. Про це в коментарі журналістам заявив голова Радміну Криму Василь Джарти.

«Немає закону, який говорить не допускати людей до води. Пляж повинен бути відкритий для всіх, і відкриті повинні бути всі пляжі. Думаю, що ми зможемо зрушити питання з мертвої точки, питання складне, але ми будемо його вирішувати поступово», - заявив Джарти.

Він зазначив, що рішення попереднього керівництва Радміну про введення безкоштовного доступу громадян на пляжі не виконувалося.

Зокрема, у рішенні Ради міністрів йдеться про те, що відпочиваючі і жителі Криму мають гарантоване державою право громадян України на задоволення потреб шляхом безкоштовного загального водокористування. Крім того уряд заборонив ще на вході на пляж брати з відвідувачів гроші за послуги, які можуть бути надані пізніше.

«При вході на пляжні території заборонити стягування плати за надання в подальшому послуг пляжного сервісу, у тому числі з прокату пляжного обладнання, тим самим, забезпечивши відпочиваючим і жителям Криму право на вільний вибір послуг, які їм надаються», - йдеться у рішенні Ради міністрів.

Влада Криму доручила органам місцевого самоврядування привести свої рішення з вищезазначених питань у відповідність до постанови Радміну, а також рекомендував главку МВС України в Криму забезпечити захист прав громадян у разі стягнення плати з відпочиваючих і жителів Криму при вході на пляжі.

Нагадаємо, в розпал минулого курортного сезону кримські влади затурбувалися стягуванням плати з відпочиваючих за прохід на пляжі і до природних пам'яток півострова. 10 липня 2009 Радмін прийняв постанову «Про заходи щодо впорядкування відвідування місць масового відпочинку, пляжів, територій та об'єктів природно-заповідного і лісового фонду в АРК». Документ наказував ряду республіканських відомств спільно з владою населених пунктів вжити заходів щодо скасування неправомірно встановленої плати за користування вищезгаданими об'єктами. Крім того, постанова зобов'язувала зробити безкоштовними комунальні пляжі.

Дар'я Орлова, «Новий Регіон-Крим»


Топ-оголошення

ЖК "Файна Таун" комерційні фасадні приміщення 18-76 кв.м.
Нивки, Салютная ул., 4, 29 кв.м, 120 000$, ЖК Файна Таун, вул. Салютна 2, Фасадні приміщення 1/9 пов. ...

Торговельні приміщення > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Продам. Магазин 146 м.кв. ул. Владимира Вернадского
Дзержинского ул., 146 кв.м, 500 000$, Продам. Магазин 146 м.кв. ул. Владимира Вернадского ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Продам 1-ком.кв. ул.Инглези/ЖК "Виа Рома".
Таїрова, 1 кімната, 33/17/12 кв.м, 5/10, 42 000$, Продам 1-ком.кв. ул.Инглези/ЖК "Виа Рома". 5/10 ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

БЕЗ % Аренда офиса 80м2, ул.Днепровская набережная 1, ЖК Сильвер Бриз
Березняки, Березняковская ул., 1, 80 кв.м, 10 000грн/год, БЕЗ % Сдам офис, Днепровский р-н, ул. ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Продам 1-ком.кв. пр.Гагарина/ЖК "Чотири Сезони".
Центр, 1 кімната 47/20/16 кв.м 20/25, 87 000$, Продам 1-ком.кв. пр.Гагарина/ЖК "Чотири Сезони". 20/25 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н