Вся нерухомість > Новини > Як не стати заручником страхової компанії?
↑ До списку новин

Як не стати заручником страхової компанії?

3 червня 2010

Багато клієнтів страхових компаній сьогодні скаржаться на недобросовісність страховиків і на те, що їм доводиться «вибивати» страхове відшкодування усіма можливими способами. Але, на жаль, дуже часто ці клієнти забувають, що в більшості випадків причиною такої ситуації стала їх спроба заощадити на страховці.

«Для того, щоб у майбутньому виплату не довелося саме «вибивати», необхідно вибирати правильну страхову компанію вже на етапі страхування, - розповідає віце-президент страхової компанії «Омега» Анатолій Литвинов, - Для цього потрібно звернути увагу на ряд чинників. У першу чергу поцікавитися фінансовими показниками, наскільки сумлінно компанія виконує свої зобов'язання перед клієнтами, які основні причини відмов у виплатах страхових відшкодувань».

Такі дані, за його словами, найкраще черпати з офіційних джерел, наприклад, з авторитетних спеціалізованих ЗМІ.

«При цьому я б не став сліпо вірити всій інформації та відгукам про ту чи іншу страхову компанію, яка є в Інтернеті. Адже така інформація часто є необ'єктивною і однобокою. Не зайвим буде також зібрати інформацію про вибрану компанію у людей, які вже мали досвід спілкування з нею. Це можуть бути родичі, друзі, колеги і т.д.», - додав Литвинов.

Крім того, кожний охочий застрахувати своє майно повинен розуміти, що реальний страховий захист не може коштувати дешево. «Саме тому не варто вибирати компанію тільки за принципом «чим дешевше - тим краще», - зазначив Литвинов.

Якщо все ж таки страхова компанія затягує виплату, або без об'єктивних причин відмовляється виплачувати, експерт радить звертатися до контролюючих органів, такі як Моторне (транспортне) страхове бюро України, Держфінпослуг.

«Є багато прикладів, коли вони допомагали отримати людям належні їм за законом страхові відшкодування. У всякому разі, у них для цього є всі необхідні важелі впливу. Тому скаржитися на неправомірні дії страхових компаній просто необхідно!», - підкреслив він.

При цьому, за словами Литвинова, не слід розглядати перераховані організації як «караючий меч», адже допомогти вони можуть тільки в разі, якщо страхова компанія дійсно допускає порушення або діє незаконно. Якщо ж страхувальник сам не виконав умови договору страхування, то йому залишається тільки отримати з цього урок на майбутнє.

Але якщо клієнт повністю впевнений у своїй правоті, а страхова компанія навмисно затягує терміни виплати, прописані в договорі, або необґрунтовано відмовляється платити, необхідно звертатися до суду. «Правда, якщо страхова компанія діє в рамках договору та чинного законодавства, це часто призводить до зайвих витрат (суд, консультації і т.д.) і втрати часу. Тому, перш ніж іти до суду, є сенс проконсультуватися з юристом, бажано, які знається на страховій справі», - додав він.

За словами Литвинова, для того, щоб прискорити виплату страхового відшкодування, клієнту необхідно:

- по-перше, своєчасно і в установленому порядку виконати всі свої зобов'язання, передбачені договором при настанні страхового випадку;

- по-друге, як можна швидше зібрати і передати в страхову компанію необхідні для виплати документи.

- по-третє, необхідно контролювати, щоб страхова компанія всі свої зобов'язання, включаючи і виплату страхового відшкодування, здійснювала в передбачені договором терміни. Якщо допущені порушення термінів, відразу ж необхідно письмово звертатися в страхову компанію за поясненнями, вимагаючи при цьому письмову відповідь. Якщо ж і це не допомагає - залучайте контролюючі органи або суд.

Фінансовий навігатор TRISTAR.com.ua


Топ-оголошення

Аренда офисов в БЦ, улица Глубочицкая 40. кв.м., Офис 93 кв.м.
Поділ, 93 кв.м, 250грн/кв.м/місяць, Аренда офисов в Бизнес-центре, улица Глубочицкая. Выбор площадей ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Офис 130м евроремонт новый дом 15хв до м.Олимпийська от хозяина
Липки, 130 кв.м, 25 000грн/месяц, Офіс, Печерський, Тютюнника(Барбюса), 127 м, 3/10 ет, 4 кабінети, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Троицкая/Екатерининская: продам уютную квартиру в самом центре города!
Центр, Троицкая ул., 44, 2 комнаты, 55/37/13 кв.м, 1/3, 37 000$, Троицкая / Екатерининская, 1/3 эт., ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Здам. 2-к.кв. 8/9, же/м Перемога-3. Набережна Перемоги
Набережна Перемоги вул. 96, 2 кімнати 46/-/- кв.м 8/9, 8 000грн./місяць, Здам. 2-к.кв. 8/9, же/м ...

Квартири > Здам > Дніпро > Соборний р-н

ПРОДАЖ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ НИЖЧА ДУБЕЧНЯ 25 СОТОК
25 соток, 12 500$, Продаж земельної ділянки Нижча Дубечня 25 соток Дана ділянка можна розділити на 2 ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нижча Дубечня