Вся нерухомість > Новини > Трускавець - перлина України
↑ До списку новин

Трускавець - перлина України

26 лютого 2010

Не знаю, як там Баден-Баден, поки не бував, але українське місто Трускавець вражає новачка тим, що сьогодні з себе представляє. Це, без перебільшення, місто-здравниця, перлина України. Такої оздоровчої інфраструктури, думаю, ніде в Україні не знайти.

Що ж тягне туди людей?

Розташовуючись у передгір'ї Карпат, він як би облямований горами з трьох сторін, що робить клімат стабільним і м'яким. Невелика кількість автомобілів не встигає забруднювати повітря, так що повернувшись до Києва, розумієш і відчуваєш різницю. Джерела мінеральної води з ласкавою назвою «Нафтуся», гірське повітря і виробництво озокериту поклали початок розвитку цього міста як курорту. Особливий розвиток місто отримало за часів радянської влади - безліч санаторіїв, лікарень. Але це все старі будівлі, що потребують реконструкції, ремонту. Економічний бум початку 21 століття перетворив місто кардинально. З'явилися такі бази відпочинку як "Ріксос-Прикарпаття", "Женева", комплекс "Мед Палас". Однак проживання та лікування в цих комплексах розраховані на людей високого достатку. Але і це не проблема - тим, у кого достаток нижче, тут теж є місце.

Інфраструктура для середнього класу створена приватними інвестиціями українських громадян. Це вілли - від маленьких до досить великих, це ресторани, усілякі невеликі приватні оздоровчі комплекси. Ціни на квартири коливаються від 100 до 10000 гривень на добу. Ціни на оздоровлення найлояльніші - масаж від 40 гривень, спа-центр в Женеві - 160 гривень за 3 години. Зізнатися, в такому спа-центрі я бував лише за кордоном. Відкриті і закриті басейни з мінеральною та морською водою, різноманітні лазні і сауни, сольові печери, тренажерні зали - все це задовольнить навіть самий вишуканий смак.

Не дивно, що ціни нерухомості у Трускавці відповідають рівню міста-курорту. Щоб отримати уявлення в цьому питанні я познайомився з керівником ріелторської компанії "Вест-Інвест" Володимиром Концем. Результати спілкування виявилися досить цікавими, хоча і відображають стан ринку нерухомості України в цілому.

Отже, ціна квадратного метра житла на околиці 800 - 1000 доларів, в центрі - 1500 - 2000. Нежитлові приміщення оренда - від 10 дол / м.кв.; продаж - близько 2000. Сотка землі в центрі коштує близько 40000 у.о. Однак всі ці цифри є цінами пропозицій і на сьогодні не мають нічого спільного з цінами продажу. Скажу більше, продажу немає!

Як і скрізь в Україні, інвестиції в місто зупинені, краєвид прикрашають безліч об'єктів незавершеного будівництва. Проблеми людей взяли гроші в борг для будівництва об'єктів обслуговування теж у наявності. Приплив відпочивальників впав, ціни низькі, окупність бізнесу страждає, іпотека наступає на горло.

Але, не дивлячись на всі проблеми, місто залишається прекрасним місцем відпочинку і лікування, і має всі перспективи для успішного розвитку.

Генеральний директор групи компаній "Планета Оболонь", 

Котенко Віталій

domik.net


Топ-оголошення

Продаж 2к-квартири в ЖК "Файна Таун", вул. Салютна 2-8.
Нивки, Салютна вул., 2-8, 2 кімнати, 68/26/23 кв.м, 2/12, 149 000$, Продаж 2к-квартири в ЖК "Файна ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Пропоную купити недобудову в с.Новоселівка.
300 кв.м, 12 соток, 25 000$, Пропоную купити недобудову в с.Новоселівка. Загальна площа 300 кв.м., ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпропетровська обл. > Новомосковський р-н > Новоселовка

Топ-оголошення

Аренда комнаты на Позняках. Метро Позняки 5 мин. на маршрутке
Позняки, Сортувальна вул., 4, 18 кв.м, 9/16, 4 000грн/місяць, Аренда комнаты на Позняках. Метро ...

Кімнати > Здам > Київ > Дарницький р-н

Продам 2-хком.кв. пр.Гагарина/ЖК "Чотири сезони".
Центр, 2 кімнати 72/34/20 кв.м 24/25, 120 000$, Продам 2-хком.кв. пр.Гагарина/ЖК "Чотири сезони". ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам дом, Коминтерновский р-н
2 кімнати, 8 000$, Продам дом, Коминтерновский р-н, рядом с поселком Котовского. Общая площадь ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеська обл. > Лиманський р-н > Кремидовка