Вся нерухомість > Новини > У гуртожитках просять "скромний" внесок, а квартири ідуть як гарячі пиріжки
↑ До списку новин

У гуртожитках просять "скромний" внесок, а квартири ідуть як гарячі пиріжки

28 серпня 2012

Майбутні першокурсники почали осаджувати гуртожитки країни: стартувало активне заселення. Деякі студенти вже скаржаться, що з них просять грошей на ремонт і охорону.

Багато людей селитися приїжджають з батьками - ті хочуть переконатися, що діти будуть жити в комфорті. Абітурієнти мріють про кімнати з хорошим ремонтом, але згодні і просто на стіни з ліжком. «Гуртожиток набагато дешевше квартири, - каже Аня з Кривого Рогу, яка поступила в КПІ. - Можливо, на старших курсах я і з'їду, а поки що будемо облагороджувати кімнату з сусідками. Картинки повісимо, килим привезу».

ПОРУШЕННЯ. В Україні за підтримки МОН почала працювати гаряча лінія для студентів: про порушення своїх прав при заселенні в гуртожитку вони можуть повідомити за номером (067) 656 99 41. Вже є і перші скарги: в Нацуніверситеті біоресурсів і природокористування зі студентів 1-го курсу просять не тільки плату за проживання, але і два внески - за охорону (200 грн) і ремонт (300 грн). Причому в квитанціях зазначено, що це плата за «надання інформаційних послуг».

«Сегодня» перевірила це: ми подзвонили в один з гуртожитків цього вузу, представившись першокурсниками і запитавши, скільки грошей потрібно на поселення. Нам відповіли: 2695 грн за рік проживання плюс внески в розмірі 200 і 300 грн за охорону і ремонт. Та ж ситуація і в Кіровограді - в КДПУ ім. Винниченка «добровільні» внески варіюються залежно від курсу (від 150 до 400 грн).

Вимагати гроші понад плату за поселення не можна, підкреслює координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних: «Як мінімум, прокуратура повинна винести протест на таке рішення і зобов'язати ВУЗ повернути студентам гроші».

БУМ НА КВАРТИРИ. Ті ж, хто звик до комфорту, активно знімають в столиці житло. «У мене по 15-20 замовлень на день від студентів. Знімають і поодинці, але в основному кооперуються. Ціни майже не змінилися: виросли максимум на 100-150 грн, - говорить ріелтор Станіслав. - Їх піднімають одиниці. Але через підвищений попит дешеве і пристойне житло не знайти. Студенти згрібають всі нормальні квартири. Залишається неліквід - погані або дуже дорогі. «Одиничка» зараз коштує близько 3 тис. грн, «двійка» - 4 тис., кімната з хазяйкою - в середньому 1700 грн».

Газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Продам. Склад 1800 м.кв. 0.8 Га. Ул.Юдина (Танцюрина балка)
Чечелівка, 1800 кв.м, 210 000$, Продам. Склад 1800 м.кв. 0.8 Га. Ул.Юдина (Танцюрина балка). 3-и ...

Виробничі приміщення > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Івано-Франківська обл. > Надвірнянський р-н > Надвірна

Топ-оголошення

Среднефонтанская: продам 3 к квартиру в теплом кирпичном спецпроекте!
Среднефонтанская ул., 30А, 3 комнаты, 70/45/8 кв.м, 5/5, 57 000$, Среднефонтанская / Братьев ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

комната под ключ Свободна пр.Маяковского троещина ==без хозяев=
Троещина, 2 800грн/месяц, Комната .=без хозяев= ФОТО реальные!! Но в живую лучше!! Рассматриваем ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Оренда офісу з новим ремонтом м.Київ Соломянський р.н. вул.Ушинського
Чоколовка, Ушинского пер., 230 кв.м, 180грн/кв.м/месяц, Оренда офісу з новим ремонтом м.Київ ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Солом'янський р-н