Вся нерухомість > Новини > Землянки XXI століття - тренд екологічного житла
↑ До списку новин

Землянки XXI століття - тренд екологічного житла

21 січня 2011

Варіації на тему будівництва «будинків-землянок» отримують все більший розвиток і підтримку в усьому світі.

І вже чимало будівельних компаній пропонують подібний продукт на європейському ринку. Наприклад, іспанська компанія «Biovivienda» займається будівництвом селищ, які цілком складаються з таких екологічних котеджів. Фахівці застосовують модульну систему високого опору, в якій використовується найстаріший з відомих термічних і акустичних ізоляторів - звичайна земля.

Така система здатна підтримувати в будинку стабільну температуру на рівні 18 градусів поза всякою залежністю від пори року. Це дозволяє створювати постійний мікроклімат без використання систем опалення та охолодження. Вже здано один такий проект на середземноморському узбережжі в Валенсії.

А роботи архітектурної студії Patkau Architects (Ванкувер, Британська Колумбія) лягли в основу проекту, реалізація якого почнеться в окрузі Файет (штат Пенсільванія, США) після повного затвердження проектної документації та збору коштів, необхідних для будівництва. Будинки, побудовані за цим проектом, гармонійно вписуються в ландшафт заповідної зони Bear Run в західній Пенсільванії.

Європейське архітектурне бюро SeArch у співавторстві з дизайнером Крістіаном Мюллером втілило в життя проект вишуканого, демократичного та екологічно нешкідливого житла. Ця «землянка» вирита і облаштована у Швейцарії - в містечку Вальс, в оточенні швейцарських Альп і зелених лугів. Будинок абсолютно не помітний з боку, його можна побачити тільки зверху.

Землянка включає в себе весь набір приміщень, які є в будь-якому типовому будинку: кухня, їдальня, вітальня, спальня, кімната для гостей, зал з домашнім кінотеатром, кілька санвузлів і навіть внутрішній дворик.

Британський художник Марк Меєр (Mark Merer) адаптував розроблений в США компанією Landhouse "земляний вігвам" під художню студію і побудував на півночі Англії (у Сомерсеті) будинок, в якому живе зі своєю дружиною.

Років сто тому деякі американці штату Юта жили в будинках, зроблених на основі виритої в землі ями. Такі житла називаються Pithouse. За часів Великої депресії тут почали будувати схожі будинки, їх назвали Hopehouse - Будинок надії. Вони складалися з одного даху та підвального фундаменту. Люди, які будували їх, сподівалися, що коли будуть гроші, вони добудують іншу частину будинку. Але не у всіх ці гроші з'явилися, і досить багато таких будинків стоїть до цього дня.

Марина Корчевська, Портал Est!


Топ-оголошення

От собственника. Продажа офиса 52 кв.м., в новом БЦ, Глубочицкая 17
Лук'янівка, 52 кв.м, 77 000$, От собственника. Продажа офиса 52 кв.м., в новом БЦ, улица Глубочицкая ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Продам. Дом 207 м.кв. 23 сот. Краснополье, ул.Новоукраинская.
Новоукраїнська вул., 4 кімнати, 207 кв.м, 23 соток, 92 000$, Продам. Дом 207 м.кв. 23 сот. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Топ-оголошення

Продам стильный современный 3-х эт. дом ул.Академика Вавилова/ЖК "Белый цветок".
Таїрова, 4 кімнати, 180 кв.м, 1,8 соток, 310 000$, Продам стильный современный 3-х эт. дом ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам угловой делимый участок под застройку на Кривой балке
Слободка, Коровицкого ул., 12,7 соток, 75 000$, Вы застройщик и ищете место под постройку нескольких ...

Земельні ділянки > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Продам красивую 1-ком.квартиру в жк Михайловский городок.
Молдаванка, 1 комната, 40/-/- кв.м, 2/20, 45 000$, Продам красивую 1-комнатную квартиру в жк ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н