Вся нерухомість > Новини > У Києві побудують станцію метро на острові і два нових мікрорайони
↑ До списку новин

У Києві побудують станцію метро на острові і два нових мікрорайони

3 грудня 2012

Влада розробить детальні плани територій (ДПТ) урочища Горбачиха та Рибальського півострова - за це нещодавна проголосувала Київрада. Влада каже, що тепер побудувати що-небудь в обхід плану буде неможливо.

Як пояснив нам заступник начальника главку архітектури Андрій Вавріш, план потрібен для того, щоб місто докладно розписало, які в конкретному мікрорайоні мають бути дороги, комунікації, соціальні та комунальні об'єкти (садочок, школа, лікарня і т.д.)», - говорить він . Створення плану скоро стане обов'язковим для всіх, так як з нового року вступає в силу закон, згідно з яким жодне землевідвідведення неможливо буде зробити без такого плану. Але ДПТ не на руку забудовникам, оскільки в ньому буде чітко визначено, де має бути школа, а де житловий будинок. І побудувати щось інше буде неможливо.

ОФІСИ НА ОСТРОВІ. На місці промзони Рибальського острова можуть з'явитися офіси. Це, вважає влада, допоможе розвантажити центр міста. Але спочатку тут потрібно провести інженерні роботи та сформувати транспортну інфраструктуру. «На Рибальському є власники, які хочуть зробити реконструкцію. Але тільки після затвердження плану буде зрозуміло, що там можна зробити. Тут можливе будівництво торгових центрів і офісних будівель», - говорить заступник голови КМДА Михайло Кучук. За деякими даними, Рибальським островом нібито цікавилися структури, близькі до Петра Порошенка, але офіційно це не підтверджують.

ГОРБАЧИХА. На землі Горбачихи, яка не раз опинялася в центрі скандалів, може з'явитися житловий мікрорайон. У 2007 році майже 30 га тут виділили ТОВ «Будівельний міжгалузевий альянс», яке планувало звести багатофункціональний комплекс з житловими будинками «Перлина Дніпра», площею 635 тис. кв. м. У 2011 році це рішення опротестувала прокуратура, але депутати протест не підтримали. «Ця ділянка досі перебуває в руках ТОВ. Якщо вони захочуть будувати, все одно за документацією вони повинні будуть прийти до нас. Поки ніяких проектів нам не надавали», - говорить Кучук.

Також буде розроблено детальний план території на вул. Пономарьова, 1 у Святошинському районі - тут з'явиться так звана «Силіконова долина», інноваційний парк BIONIC Hill. На площі 147 га розмістяться офіси компаній, які спеціалізуються на впровадженні IT, біотехнологій, енергозбереження, бізнес-інкубатор, банки, готелі та ін.

10 СОТОК ДАДУТЬ ЧЕРГОВИКАМ. На сесії Михайло Кучук розповів, кому дістануться 10 соток, які належать за законом киянам. Відомо, що довгий час ділянки нікому не дають. Всього в Києві залишилося 1500-1800 вільних ділянок - у мікрорайонах Чапаєвка, Біличі, Жуляни, Троєщина, Бортничі, Биківня.

«Генпланом не передбачаються нові райони під індивідуальну забудову. А бажаючих отримати землю в тисячі разів більше, ніж ділянок. Я не можу брати на себе відповідальність за розподіл землі. Кому давати - тим, хто раніше подав заявку, або, наприклад, пільговикам? Це повинні вирішити депутати», - сказав Кучук. Депутати запропонували створити реєстр вільних земель і розглянути пропозицію давати 10 соток тим, хто довше за всіх стоїть в черзі на квартиру.

Мамчур Наталія, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Здам будинок біля метро Академгородок
Беличи, Павленко ул., 2 комнаты, 85 кв.м, 3 соток, 17 000грн/месяц, Приватний будинок .Святошинський ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київ > Святошинський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Житомирська обл. > Володарсько-Волинський р-н > Володарськ-Волинський

Топ-оголошення

Абсолютно для Вас - Шикарна пропозиція під будь-який вид діяльності!
Паркова, 200 кв.м, 10 000 грн./місяць, 22 км.от М.Лісова Києва, Висота - 3.7м. Вода свердловина. ...

Виробничі приміщення > Здам > Київська обл. > Броварський р-н > Большая Дымерка

Офис 100м VIP уровня м.Золотые ворота 7мин от хозяина
Золотые Ворота, 100 кв.м, 28 999грн/месяц, Без комиссии! Долгосрочная аренда офиса, метро Золотые ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

здам однокімнатну квартиру.
Новобіличі, Наумова вул., 66, 1 кімната, 40/17/10,5 кв.м, 23/24, 11 000$/місяць, Здам свою 1-кімнатну ...

Квартири > Здам > Київ > Святошинський р-н