Вся нерухомість > Новини > Сучасний розумний будинок - абсолютно нова якість життя
↑ До списку новин

Сучасний розумний будинок - абсолютно нова якість життя

14 вересня 2010

Так званий е-будинок (E-Haus) представляють на виставці сучасних технологій IFA у Берліні. Йдеться про розумну домівку, підключену до усіх можливих електронних мереж, що сприяє абсолютно новій якості життя.

Розумні електроприлади починають працювати саме тоді, коли електричний струм – найдешевший. Жалюзі й опалення вмикаються з мобільного телефону в потрібний момент. Телевізор, теж з тієї ж таки «слухавки», отримує сигнал відшукати й записати на електронний носій потрібну програму. У звичайній домівці майбутнього всі прилади будуть об’єднані в одну мережу й підключені до інтернету. Це бачення розумної квартири представлено нині на берлінській виставці сучасних технологій IFA.

«Жити в будинку майбутнього можна вже нині. Всі ці речі, які представлені на 100 квадратних метрах нашої розумної квартири, можна вже сьогодні застосовувати на практиці», - розповідає Петра Шмідер. Вона представляє Німецьке об’єднання електронних і інформаційно-технічних ремісних підприємств. За цією досить складною назвою зібрані багато маленьких і середніх підприємств Німеччини, які вже нині роблять багато для того, щоб відкрити для людей новий стиль сучасного житла.

Ключів нема, є відбиток пальця

Починається все з вхідних дверей. Ключа в е-будинку немає, достатньо лише, щоб його господар приклав палець до зчитувального приладу. Тільки після цього двері відчиняються. Для людей, які в цьому будинку не мешкають, є традиційний дзвінок, з’єднаний, щоправда, з відеокамерою. Вона автоматично проектує зображення на один з моніторів у помешканні, пише "Нмецька хвиля". На випадок, якщо в помешканні нікого немає, також є рішення – дзвінок і зображення передаються на смарт-фон. «Коли ви десь у дорозі, то можете просто подивитися, хто саме тільки-но подзвонив у двері й можете навіть з ним поговорити, сказати, що вас нині немає дома. Або, приміром, ви можете відкрити двері листоноші, щоб той поклав вашу бандероль в коридор, а потім просто зачинити за ним двері», - пояснює Герберт Крист, який проводить екскурсії розумним помешканням на виставці IFA.

Головна ідея – це створити для мешканця можливість через чисельні камери завжди контролювати ситуацію в будинку. Тобто все одно, де ви перебуваєте – в Парижі чи в Бостоні – у вас завжди є можливість зв’язатися з помешканням і навіть вимкнути непотрібне освітлення. Тільки ввімкнути не можна, бо це заборонено з точки зору безпеки. До речі, про безпеку і недоторканість передачі даних через інтернет в розумному будинку теж дбають особливо.

Зачиніть вікно, бо квартира втрачає тепло

І про електроніку, потрібну сучасній людині для дозвілля. Звісно, у вітальні такого розумного помешкання – техніка найновіших стандартів, включно з тривимірною технологією й інтернет-телебаченням. Взагалі в розумному будинку дуже багато моніторів. Вони потрібні, скажімо, для того, щоб контролювати ситуацію на плиті в кухні чи вчасно закрити вікно, яке саме позначено блакитним, бо через нього помешкання втрачає багато тепла…

У розумному будинку нові технології мають застосування навіть у ванній. Адже кожен мешканець може індивідуально запрограмувати, сидячи перед телевізором, якої температури має бути вода для його душу. Загалом можливостей – безліч, і більшість людей, які відвідують е-помешкання на IFA, просто вражені новітніми технологіями. А на стенді, який представляє розумний будинок, переконані, що новий стиль житла потроху починає втілюватися в життя.

Будівельний портал Інфобуд


Топ-оголошення

Продам дом в Бориспольском р-не, с.Андреевка
Київська, 4 комнаты, 200 кв.м, 54 соток, 155 000$, Продам будинок у с.Андріївка, Бориспільський ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Бориспільський р-н > Андріївка

Будинок у селі Юрківка, Уманський район
4 кімнати, 57 кв.м, 30 соток, 7 500$, Чудовий будинок на вулиці Молодіжній, 17 (Радянська) у селі ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Черкаська обл. > Уманський р-н > Юрківка

Топ-оголошення

Таунхауси в с. Хотянівка, Вишгородського р-ну.
3 кімнати, 94 кв.м, 2 соток, 49 500$, Пропонуються до продажу таунхауси на закритій території. Зручне ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Хотянівка

Е-оселя! Продам 2-ю квартиру 72м Винграновского 2 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 4, 2 комнаты, 72/30/18 кв.м, 20/25, 75 000$, Продам 2-х квартиры ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Сдам комнаты в Днепропетровске -(Днепре)-
1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Дніпропетровська обл. > Межівський р-н > Межова