Вся нерухомість > Новини > Найкраща країна для проживання пенсіонерів - Еквадор
↑ До списку новин

Найкраща країна для проживання пенсіонерів - Еквадор

14 вересня 2010

Протягом 30 років журнал International Living публікує рейтинг країн, у яких найкраще живеться пенсіонерам.

У цьому році в списку 25 країн. Всі вони аналізувалися експертами за вартістю життя, цінами на житло, спеціальним пенсійним пільгах, розвитку інфраструктури, охорони здоров'я та культури, за рівнем безпеки та комфортності клімату.

Перший рядок цьогорічного рейтингу віддали Еквадору. У цій маленькій латиноамериканській країні (населення - 13 млн.) дешеві і продовольчі товари, і житло. Наприклад, з покупкою двокімнатної квартири з гарним видом з вікон у новому будинку можна укластися в суму менше $50 тис., а будинок із земельною ділянкою в горах можна придбати за $90 тис.

Правда, в Еквадорі дуже своєрідний клімат: день починається з свіжого ранку, до полудня температура піднімається до +25, після обіду йде дощ, а вночі стовпчик термометра може опуститися нижче нуля.

Відразу за Еквадором слід Панама. Протягом шести років - з 2001 по 2006 рік - Панама отримувала найвищу кваліфікацію за оцінкою видання «International Living», але в 2007 році пальма першості перейшла до Мексики.

Основні переваги Панами - відсутність ураганів, низька вартість життя і відносно дешевий ринок житла. Також Панама займає одне з перших місць у класифікації за «Спеціальні пільги для пенсіонерів». У цій країні для пенсіонерів діють знижки (від 30 до 50%) на спортивні видовища, проїзд у громадському транспорті, в тому числі і на міжнародні авіарейси і поїзди. Пенсіонери менше платять за проживання в готелях, за послуги лікарів і ліки. Є бонуси навіть при відвідуванні кафе і ресторанів.

На третьому рядку списку Мексика (офіційно - Мексиканські Сполучені Штати). Мексика є самої північної з країн Латинської Америки і найбільш населеної з іспаномовних країн. Тут м'який клімат, доброзичливий народ і порівняно недорога нерухомість. Приміром, квартира з двома спальнями неподалік від пляжу коштує близько $150 тис., а невеликий будинок може коштувати $100-180 тис.

Потім, на четвертому місці, стоїть Франція. Завдяки високій якості охорони здоров'я, ця країна ось уже п'ять років займає верхню позицію в світовому рейтингу якості життя.

Крім того, що французький пенсіонер за спеціальною карткою з великими знижками купує квитки на транспорт, в кіно, театри, і музеї, він менше молодих платить за ліки, а за медичне обслуговування (платне у Франції) отримує практично 100%-е відшкодування з фонду соціального страхування. Тому будь-який пенсіонер може при необхідності зробити собі будь-яку операцію, скільки б вона не коштувала.

Замикає першу п'ятірку країн світу, найбільш сприятливих для життя людей похилого віку, сонячна Італія, яка порадує людей похилого віку смачною їжею, стародавніми руїнами, товариськими людьми й однією з кращих систем охорони здоров'я у світі. Однак при тому що в Італії мало не найвищі пенсії в Євросоюзі, тут пенсіонерам доводиться стикатися з багатьма бюрократичними бар'єрами.

У десятку кращих країн для проживання літніх громадян входять також Уругвай, Мальта, Чилі, Іспанія і Коста-Ріка.

Далі йдуть Бразилія, Аргентина, Колумбія, Нова Зеландія, США, Португалія, Австралія, Беліз, Малайзія, Ірландія, Нікарагуа, Великобританія, Гондурас, Домініканська Республіка і Таїланд.

Марина КорчевськаПортал Est!


Топ-оголошення

Здам будинок біля метро Академгородок
Беличи, Павленко ул., 2 комнаты, 85 кв.м, 3 соток, 17 000грн/месяц, Приватний будинок .Святошинський ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київ > Святошинський р-н

70 кв.м в новострое в центрі з автономним опалюванням
"нагорный", 90 000$, 70 кв.м в новострое ул.Чекмарева/ул.Бригадная, нагірна частина, ремонт, меблі. ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Продам помещение под офис, банк, 340 м.кв. ул.Воскресенская
Новый, 340 кв.м, 450 000$, Продам помещение под офис, банк, 340 м.кв. ул.Воскресенская угол ...

Офісні приміщення > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продаж заміського будинку
5 і більше кімнат, 294 кв.м, 33 соток, 40 000$, Продається 3-х поверховий цегляний будинок в селі ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Бородянський р-н > Вабля

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Тернопільська обл. > Бучацький р-н > Бучач