Вся нерухомість > Новини > У разі відокремлення від України кримчани можуть втратити квартири, машини і бізнес
↑ До списку новин

У разі відокремлення від України кримчани можуть втратити квартири, машини і бізнес

24 березня 2014

У Криму назріває юридичний колапс. Крім того, населення невизнаного Криму не впустять в жодну цивілізовану країну. Кримчани ризикують втратити квартири, машини і бізнес.

У разі відділення Криму від України населенню, крім політичного та економічного, загрожує ще й юридичний колапс, йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Документи, видані державою Україна, втрачають силу. Вже зараз у Криму неможливо оформити купівлю-продаж нерухомості, а заміна паспорта — це тільки початок паперової війни.

Російський паспорт перенесе кримчан в іншу правову реальність. А, точніше, нереальність. ТСН розібрала ситуацію на прикладі молодої сім'ї Мартиненків з Севастополя.

Припустимо, внутрішні українські паспорти Євгенія та її чоловік досить швидко замінять на російські. Свідоцтво про народження дочки, опинившись в Росії, можна буде не міняти, адже й зараз у більшості жителів України цей документ радянського зразка. Він ні на що не впливає.

Але на цьому гарні новини для Мартиненків і для всіх кримчан закінчуються.

Так, втрачає силу свідоцтво про право власності на квартиру — дуже важливий документ, який засвідчує, що нерухомість належить саме вам, а не комусь іншому. Це бланк суворої звітності, в якому зазначено номер об'єкта в державному реєстрі, але держава це — Україна.

Так що, якщо Крим перестає бути Україною, цей папірець нічого не вартий. І спробуйте довести, що квартира ваша.

Крім приватних приміщень, під удар потрапляє інша власність: земельні ділянки, готельчики, кафе, тобто все, що можна націоналізувати.

І, найстрашніше, що самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов вже оголосив курс на націоналізацію.

Щоб уберегти кримчан, Мін'юст зіграв на випередження і закрив доступ до реєстрів.

"Ми як Мін'юст зі свого боку, як той орган, який є власником всіх реєстрів з обліку прав власності на нерухоме майно, прийняли рішення після всіх провокацій в Криму заблокувати доступ до цих реєстрів. Зараз відповідні копії реєстрів зберігаються в Києві", — повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Ринок нерухомості на півострові вже зупинився, а от продаж автомобілів може пожвавитися, особливо крадених. Для грабіжників у Криму відкривається золотий сезон, адже техпаспорт, виданий Україною, теж більше не документ.

"У першу чергу на арену вийдуть лідери кримінальних угруповань. Прості громадяни будуть їх жертвами в першу чергу, не зможуть себе захистити. Правоохоронні органи не зможуть цього робити, їх фактично не буде, правити бал будуть злочинці», — попереджає адвокат, голова українського юридичного суспільства Олег Березнюк.

Також невідомо, що буде з дипломами. Втрачається сенс українських ідентифікаційних кодів, доведеться викинути картку соціального страхування, акти на землю, документи на підприємницьку діяльність.

Але найбільше родина Мартиненків сумує за закордонними паспортами, тому що там — діючі візи, шенген. Якщо Женя і Костя перестануть бути громадянами України, документ, виданий Україною, доведеться викинути і попрощатися з римськими канікулами.

Витрачатися на новий закордонний паспорт російського зразка також немає сенсу — він просто не знадобиться, адже цивілізовані країни не дають візи жителям невизнаних територій.

Нагадаємо, що 16 березня в Криму пройшов незаконний референдум, на якому кримчанам пропонували вибрати між життям в Україні та Росії.

TCH.ua


Топ-оголошення

47Жемчужина Сахарова
Котовского, Сахарова ул., 1 комната, 43/-/- кв.м, 12, 45 000$, 47Жемчужина Сахарова 43м2, 12 этаж вид ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Сдам 1-комнатную квартиру с ремонтом на Академика Королёва.
Таирова, 1 комната, 32/-/- кв.м, 2/5, 4 500грн/месяц, Сдам уютную 1-комнатную квартиру в центре ...

Квартири > Здам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Продам 1 комнатную квартиру на Черёмушках / район Ивановского моста
Черемушки, 1 кімната, 29/15/10 кв.м, 2/2, 34 560$, Предлагается к продаже однокомнатная квартира в ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Здам. 2-к.кв. 12/16, ул.Калиновая
Калинова вул., 2 кімнати 54/-/- кв.м 12/16, 12 000грн./місяць, Здам. 2-к.кв. 12/16, ул.Калиновая 116. ...

Квартири > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н

Нивки, Берестейская, Святошин посуточно квартира
Нивки, 1 комната, 30/17/8 кв.м, 500грн/сутки, Нивки метро(200 метров пешая доступность) посуточно ...

Квартири > Здам > Київ > Шевченківський р-н