Вся нерухомість > Новини > 5 секретів облаштування орендної квартири
↑ До списку новин

5 секретів облаштування орендної квартири

12 березня 2010

Світліше, більше, компактніше!

Якими ж перевагами можна «блиснути», якщо місце розташування будинку не є виграшним? Пануюча пристрасть до частих покупок, регулярного оновлення гардеробу та побутової техніки призвела до того, що орендарі стрімко «обросли» речами. Ні шикарний вид з вікон, ні відносно чисте повітря «ведмежих кутів» - віддалених районів столиці, не притягнуть клієнта, якщо під час оглядин квартири він виявить дефіцит місць для зберігання одягу і взуття. На цій благородній «ваді» орендарів і треба зіграти. Оптимальним варіантом меблювання невеликих за розміром квартир є придбання шафи-купе. Корисний об'єм в ній тягнеться від підлоги до самої стелі. Завдяки цьому ширина шафи може бути невеликою. У випадку, якщо фасад шафи виконаний у світлих тонах на тлі світлих шпалер, він не викличе відчуття тісноти навіть у невеликій кімнаті. Дзеркальний фасад шафи-купе, крім практичної користі при примірці, візуально розширює простір. Взагалі ж власникам невеликих квартир слід дотримуватися однієї з аксіом інтер'єрного дизайну: застосування оздоблювальних матеріалів і меблів світлих, пастельних кольорів завжди створює атмосферу простору і чистоти.

Білий не в моді

Іншим важливим пунктом оцінки привабливості орендної квартири є холодильник. Головною його перевагою в квартирі економ-класу є зовсім не бренд виробника, а розміри і новизна агрегату. У розумних межах, чим більший розмір холодильника, тим, звичайно, краще. Так, для сім'ї з двох-трьох чоловік оптимальним буде холодильник висотою 190 см. Для поліпшення зовнішнього вигляду кухні, підняття «класу» квартири орендодавцям необхідно відмовитися від придбання побутової техніки білого кольору і вибирати інші кольорові рішення. Зараз в моді техніка з нержавіючої сталі. Виглядає вона більш стильною, ніж стандартна біла. Але й дорожче відсотків на 20! Крім того, у техніки з покриттям «нержавіюча сталь» є особливість, про яку в момент покупки багато хто навіть не підозрює: на ній добре видно сліди рук, які часто залишаються при відкриванні дверцят. Так що одночасно з покупкою такого холодильника не зайвим буде також придбати недешевий засіб для щоденного протирання його засалених поверхонь.

Додаємо кольору

Деякі виробники випускають побутову техніку, за кольором схожу на нержавіючу сталь, хоча виконану за іншою технологією: корпус такого холодильника зроблений зі звичайного «чорного» металу, але пофарбований фарбою «сріблястий металік», поверх якої нанесений шар лаку. Купуючи такий холодильник двічі виграєш: «По-перше, плям від рук на лаку не видно. А по-друге, «сріблясті» холодильники за ціною не те що не дорожче, а й іноді дешевше стандартних білих! Мабуть, в цьому випадку вже виробники вирішили покарати споживачів за їх консерватизм. Однак треба враховувати, що холодильники небілих кольорів припускають, щоб їх розміщували поблизу від вікон - потужних джерел світла. Інакше в погано освітленому кутку кухні «сріблястий металік», ніби хамелеон, візьме інший відтінок - наприклад «мокрий асфальт». Втішає, що цей колір кухонних приладів по сьогоднішній моді вважається актуальним. Взагалі ж з покупкою кольорових холодильників «радикальних» кольорів власнику квартири треба бути дуже уважним. Холодильники, пральні машини жовтого, червоного, чорного, блакитного кольорів вимагають, щоб їх органічно вписали в інтер'єр. В організації інтер'єру треба прагнути уникнути крайнощів - квартира повинна сподобатися багатьом з першого ж показу.

Битва з пліснявою

Є ще один важливий момент, пов'язаний з холодильниками. «Мабуть, жоден з побутових приладів квартири не працює в таких екстремальних умовах: вологе середовище, низька температура, забезпечення свіжості ніжних продуктів харчування. Неакуратний орендар може «запустити» навіть новенький холодильник всього за місяць ». Цвіль, затхлий запах - це найшкідливіше, що можна очікувати в такому разі. Мінімізувати наслідки неакуратного поводження з холодильником можна покупкою моделі з сучасною системою охолодження No frost. На відміну від традиційних систем охолодження, на стінках холодильників системи No frost не утворюється іній. Але ж наростання крижаного панцира в морозильній камері часто призводить до поломок тендітних пластикових деталей. Але головне, No frost різко зменшує небезпеку виникнення нерівномірних зон охолодження продуктів. Саме в цьому випадку створюються умови для їх псування.

І щоб на віки ...

Часом буває, що під час кухонних турбот мешканець квартири ненавмисно проливає на підлогу будь-яку рідину. І, як навмисне, чимало пролитого обов'язково затікає під кухонні меблі! Якщо рідину швидко не видалити, елементи кухні, які стикаються з підлогою, розбухнуть і декоративна обробка прийде в непридатність. Щоб істотно зменшити ризик виникнення таких проблем, треба купувати кухонні гарнітури, оснащені ніжками. Професійні меблевики називають їх опорами.

Навіть вже наявний в квартирі кухонний гарнітур легко піддати переробці: меблеві опори різного дизайну вдосталь представлені на ринках і у відділах фурнітури будівельних магазинів. Крім того, кухонні меблі на опорах гарні ще й тим, що простір між ними зручно використовувати для зберігання невідкритих пакетів молока та соку, консервів, скляних банок з припасами, купленими про запас. Справа в тому, що місця для продуктових запасів у настінних шафах часто буває достатньо. А ось спроба дістати банку, що стоїть десь біля задньої стінки, іноді призводить до випадання інших предметів і неприємностей. Ймовірність же розбити скляну банку, підняту знизу з такого «льоху», як показує досвід, мінімальна. До речі, до цих малопомітним переваг елементів кухні під час показу квартири буде незайвим привернути увагу орендаря: «Тільки уявіть, як вам буде зручно!»

Собственник


Топ-оголошення

Продам. 1-к.кв. 5/5, центр, ул.Александра Коныского.
Новий, 1 кімната, 40/-/- кв.м, 5/5, 60 000$, Продам. 1-к.кв. 5/5, центр, ул.Александра Коныского. Дом ...

Квартири > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Продаж 1-кімнатних же/би 1 і 2 ул.Электротехническая ЖК Деснянський Без %
Троєщина, Електротехнічна вул. 43, 1 кімната 43/18/10 кв.м 8/25, 36 921$, Продаж 1 кімнатних же/би 1 ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

Дюковская: сдам красивую 3 ком. квартиру в новом доме в центре города!
Центр, Дюковская ул., 8, 3 комнаты, 100/55/14 кв.м, 2/11, 12 000грн/месяц, Дюковская / Дидрихсона, ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Продам 3-х кімн. квартиру по вул. Гмирі 11
Позняки, Гмирі вул., 11, 3 кімнати, 120/60/12 кв.м, 9/16, 95 000$, Продам 3-х кімн. квартиру по вул. ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Героев Крут: шикарная квартира с современным ремонтом на Черемушках!
Черемушки, Героев Крут (Терешковой) ул., 45, 2 комнаты, 52/30/8 кв.м, 1/5, 42 000$, Героев Крут ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н