Вся нерухомість > Новини > Килим як прикраса і корисний предмет інтер'єру
↑ До списку новин

Килим як прикраса і корисний предмет інтер'єру

8 липня 2013

Не так давно килими були окрасою будь-якої квартири. Вони вішалися на стіни, стелилися на підлогу і навіть покривали дивани. У сучасному інтер'єрі використання килимів також відіграє свою важливу роль. Проте думка «чим більше, тим краще» є помилковою, якщо воно стосується вибору килима.

Як визначитися з малюнком килима?

Найчастіше в оформленні квартири використовуються килими з фактурним малюнком. Подібний килим ідеально підійде для кімнати, в якій багато меблів і різних аксесуарів. Додавання в інтер'єр фактурної обробки стане хорошим рішенням для тих, хто не любить традиційні забарвлення.

При виборі яскравих незвичайних забарвлень килима потрібно, щоб тематика його візерунка і нестандартна палітра поєднувалися з оформленням кімнати. Цікаве яскраве забарвлення килимової доріжки може добре доповнити вузький і непоказний хол. Також гарним поєднанням будуть малюнки з зображенням рослинності: квітів, гілок або листя.

Вибір розміру і форми килима

Якщо вітальня не завантажена меблями, то можна придбати великий килим. Потрібно тільки врахувати, щоб його периметр був менше периметра вітальні приблизно на 25 см.

За словами дизайнерів, килим для спальні повинен повністю покривати підлоги кімнати. Це зможе створити атмосферу затишку.

Килим для їдальні повинен бути довшим і ширшим обіднього столу на 120 см. В іншому випадку ніжки стільців будуть чіплятися за край покриття і заважати тим, хто сидить на стільцях.

Для кімнати прямокутної форми слід вибирати такий же килим. Суворе розташування меблів зможе згладити круглий або овальний килимок. А якщо все ж інтер'єр здається нудним, то це зможе виправити килим нестандартної форми, наприклад, у вигляді ведмежої шкури.

Матеріал і колір

Хутряній килим або покриття у вигляді шкури - дуже приємні при дотику. Такі вироби довговічні і теплі. Бавовняний коштує недорого, але при покупці такого килима слід подбати про протиковзку основу. Шовкові або вовняні килими будуть виглядати дуже витончено і розкішно, на відміну від синтетичних. Натуральними, довговічними і міцними є вироби з матеріалу джут.

Колір обираного килима повинен поєднуватися з обстановкою, проте не обов'язково вибирати покриття одного тону з оформленням інтер'єру. Більш ефективно в маленькій кімнаті будуть виглядати килими яскравого забарвлення, якщо вони будуть покривати всю підлогу кімнати.

Polly Dozzi, спеціально для журналу ВАШ ИНТЕРЬЕР


Топ-оголошення

Здам офіс 70 м 3 каб пр-кт Шевченка Макдональдс "Бочки"/ Политех
Шевченко ін. 4/Би, 70 кв.м 799$/місяць, 70 кв.м. 1 поверх, 3 кабінети, приймальня, кухня, санвузол, ...

Офісні приміщення > Здам > Одеса > Приморський р-н

ЖК "Файна Таун" комерційні фасадні приміщення 18-76 кв.м.
Нивки, Салютная ул., 4, 29 кв.м, 120 000$, ЖК Файна Таун, вул. Салютна 2, Фасадні приміщення 1/9 пов. ...

Торговельні приміщення > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Ексклюзивна 4 х комн квартира в новострое р-н парку Глобы
"нагорный", 4 кімнати 135/-/- кв.м 3, 180 000$, Пропонується до продажу 4 х комн квартира 135 кв.м в ...

Квартири > Продам > Дніпро > Центральний р-н

Оренда 1 к Харківське шоссе, Горлівська, м.Харківська, Позняки
Харьковский массив, 1 комната, 30/-/- кв.м, 9/10, 6 500грн/месяц, Оренда 1 к квартири по вулиці ...

Квартири > Здам > Київ > Дарницький р-н

сдается комната для 1или 2 чел троещина пр.Маяковского
Троещина, 3 000грн/месяц, фото настоящ.Комната для 1 или 2 чел.=без хозяев=пр Маяковского 65 ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н