Вся нерухомість > Новини > Феодосія просить гроші на ремонт фасадів історичних будівель на набережній
↑ До списку новин

Феодосія просить гроші на ремонт фасадів історичних будівель на набережній

9 квітня 2010

Феодосія просить уряд Криму виділити кошти на ремонт фасадів історичних будівель на набережній. Колись величні вілли початку XX століття занепали під впливом морського повітря.

Як пише «Кафа», в кінці XIX - початку XX століття в Феодосії на Катерининському проспекті (нині проспект Айвазовського) вишикувався ряд особняків. Разом з будинком Айвазовського вони сформували прибережний фасад міста. У їх числі «Вілла» 1894 року, що належить греку Папахрісто, вілла «Флора» 1912 року, присяжного повіреного Абрамова, і вілла «Аїда» 1914 року, власника експортної фірми Ратгауза. Після революції усі три вілли, що стоять по сусідству, перекваліфікувалися на лікарняні корпуси для безпритульних дітей, що страждають на туберкульоз. Зараз там знаходиться дитячий санаторій «Хвиля» - державна установа Міністерства охорони здоров'я України. З часом будівлі корпусів занепали. Особливо неприглядний фасад першого корпусу «Хвилі» - колишній заміський будинок Папахрісто.

«У 2004 році дитячий санаторій« Хвиля» уклав договір з Республіканським комітетом з охорони культурної спадщини, - розповіла головний лікар санаторію Лариса Макарова. - Згідно з цією угодою всі три корпуси «Хвилі» офіційно є пам'ятками архітектури місцевого значення».

Виходячи з даного договору, необхідно проводити не ремонтні, а реставраційні роботи фасаду. На сьогоднішній день на це потрібно 2,5 мільйона гривень.

За словами Макарової, існує можливість фінансування за державною програмою, для цього необхідно, щоб виконком вніс пам'ятник архітектури в кримський список субвенцій.

Начальник Феодосійського управління з питань курортів Тетяна Марина розповіла, що питання фінансування реконструкції фасадів не вирішується протягом двох років.

«Ми вже давно ведемо листування з урядом України і Криму, але проблема в тому, що вони постійно відсилають один до одного, а питання так і не вирішується, - зазначила начальник управління. - Міністерство охорони здоров'я переадресовує нас на Крим, кажучи, що у них субвенції, а Крим нічого конкретного не відповідає».

Макарова пояснила, що при затвердженні бюджету України на регіони розподіляються субвенції для вирішення проблемних питань. Отримавши субвенцію, уряд Криму має розподілити кошти.

«Я не знаю, як відбувається розподіл, але ми нічого не отримуємо, хоча заявку відправляли не раз. У вирішенні питання з санаторієм нам допоможе тільки субвенція, а ми її не можемо пробити », - зазначила начальник.

Вона повідомила, що виконком Феодосії написав листа новому прем'єр-міністру Криму, оскільки стан будівель, які є обличчям курорту, погіршується з кожним роком.

«Новий Регіон - Крим»


Топ-оголошення

Продам. Склад 1800 м.кв. 0.8 Га. Ул.Юдина (Танцюрина балка)
Чечелівка, 1800 кв.м, 210 000$, Продам. Склад 1800 м.кв. 0.8 Га. Ул.Юдина (Танцюрина балка). 3-и ...

Виробничі приміщення > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н

Офисное здание в центре Киева
Золоті Ворота, 492 кв.м, 900 000$, Снижение цены. Продажа офисного здания. Б.Хмельницкого (600 м-м ...

Окремі будівлі > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды
15 кв.м, 2/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Мурованокуриловецький р-н > Муровані Куриловці

ТРОЕЩИНА ул.Радунская сдается комната рядом ул.Бальзака Лисковская
Троещина, 2 500грн/месяц, ТРОЕЩИНА сдается комната с балконом под ключ ул. РАДУНСКАЯ 26 фото родные . ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Продам 3х комн. квартиру 82кв.м.в Суворовском р-не
Пересип, 3 кімнати, 82/-/- кв.м, 42 000$, Продается очень теплая квартира (юго-западная сторона) в ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н