Вся нерухомість > Новини > Хочете дачу? Чекайте півроку!
↑ До списку новин

Хочете дачу? Чекайте півроку!

7 червня 2010

Тільки ледачий не мріє виїхати за місто, а краще - на власну дачу. Сезон покупки дачних ділянок саме в розпалі, стверджують ріелтори. Однак, як з'ясувалося, мало просто знайти ділянку і сторгуватися про ціну з продавцем. Справжні муки починаються під час оформлення документів.

«Ми довго шукали дачну ділянку. Коли, нарешті, знайшли підходящий варіант, з'ясувалося, що у господаря дачі акт на право власності ділянкою застарілого зразка. Кілька тижнів він намагався оформити нові документи в районному управлінні земельних ресурсів у Броварському районі. Але всі спроби виявилися марними. У результаті довелося купити іншу ділянку. Його господар, явно був більш представницьким за попереднього, за кілька днів зміг оформити всі необхідні документи», - повідала «Новой» киянка Олександра.

За її словами, чиновники в Броварському районному управлінні повідомляли, що в області зміна влади, тому документи тимчасово не оформляють.

У головному управління Держкомзему у Київській області «Новую» запевнили, що ніяких причин для відмови в оформленні документів у співробітників районного управління немає. Проте визнали, що проблеми з оформленням документів на право власності дійсно є.

«До нас постійно надходять скарги від людей на районні управління. І чим ближче район до Києва, тим більше скарг, - зізнався «Новой» прес-секретар ГУ Держкомзему у Київській області Сергій Шевченко. - Найбільше скаржаться на те, що документи не повертають у встановлений термін (за законом - один місяць. - Авт.), затягують їх оформлення. Трапляється, людям доводиться чекати і по півроку. Але в кожному випадку можуть бути свої суб'єктивні причини ». До того ж, за словами Шевченка, проблеми в Броварському управлінні земельних ресурсів могли виникнути через переїзду відомства в іншу будівлю.

Тим часом ріелтори, які кожний день стикаються з подібними ситуаціями, не вбачають у цьому великої проблеми. «Ми для своїх клієнтів вирішуємо всі питання. Головне - знайти правильний підхід. Ви ж самі розумієте, які у нас чиновники: не підмажеш - не поїдеш», - повідав ріелтор Ігор Осадчий, який спеціалізується на дачних ділянках і будинках в Київській області.

Анна Цяцько, газета «Новая»


Топ-оголошення

Продам земельный участок ул.Толбухина/ ул.Чубаевская.
Чубаївка, 8,5 соток, 310 000$, Продам земельный участок ул.Толбухина/ ул.Чубаевская. Участок ...

Земельні ділянки > Продам > Одеса > Київський р-н

Пропоную купити ділянку вул. Каруни, під бізнес.
Воронцовский (Воронцовка), 8 соток, 60 000$/год, Пропоную купити ділянку вул. Каруни. Загальна площа ...

Земельні ділянки > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Топ-оголошення

Продам 4-хком.кв. Екатерининская площа/ул.Екатерининская.
Центр, 4 кімнати 346/180/40 кв.м 4/4, 500 000$, Продам 4-хком.кв. Екатерининская ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

12 соток з.Литвиновка Р-н Вишгороду
12 соток 8 000$, з.Литвиновка, дачна ділянка, 10 соток, держакт, розмір ділянки 31.46Х 37.94, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Литвинівка

БЕЗ КОМІСІЇ! Нежитлове приміщення 89м2, 1 поверх, свій вхід, метро Шулявська - 600м
Шулявка, Довженка вул., 4а, 89 кв.м, 100 000$, Інтернет магазин, студія, салон, хостел .., можливо ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Шевченківський р-н