Вся нерухомість > Новини > Під Харковом ведеться будівництво комплексу котеджів вартістю в 1 млн. євро
↑ До списку новин

Під Харковом ведеться будівництво комплексу котеджів вартістю в 1 млн. євро

17 травня 2010

Під Харковом, на півдорозі до П'ятихаток, в глибині Лісопарку зводиться нове унікальне дитяче містечко Відрадне - для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Будівельний майданчик знаходиться в лісопарковій зоні за адресою: Харків, Помірки, 80.

Земля під будівництво була передана міською владою в безкоштовну оренду на 25 років. Проектом передбачено будівництво комплексу, що складається з п'яти котеджів, центрального навчального корпусу, господарського блоку і службового будинку. У кожному будинку буде проживати по десять різновікових дітей.

Будівництво було розпочато на кошти, зібрані під час благодійного марафону на телеканалі RTL, після візиту в Україну Дітера Болена, який представляв цей проект.

«Під час марафону були зібрані 500 000 євро і передані через Міжнародний благодійний фонд« Карітас-Австрія», наших надійних партнерів з 1996 року. Потім фінансування було продовжено ERSTE Stiftung (Ерсте банк) - 100 000 євро, благодійним фондом Г. Степіча (Райффайзен банк) - 100 000 євро, компанією HiPP-Україна - 40 000 євро.

Також невелику підтримку ми отримували від приватних осіб у ході різних акцій і заходів», - відзначив представник проекту.

На сьогоднішній день у будівництво інтернату для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків, вкладено більше 1 мільйона євро.

«Проте, враховуючи економічну ситуацію, що склалася у нас в країні, вартість будівництва зросла в три рази і продовжує збільшуватися.

На даний момент вже побудовано три з п'яти запланованих котеджів і господарський блок, проведені всі зовнішні та внутрішні комунікації, що входять у першу чергу будівництва», - додали представники забудовника.

Наступним кроком має стати будівництво центрального корпусу. У ньому розмістяться початкова школа, спортивний зал, навчальні класи, їдальня і великий зал для проведення заходів, а також ще два котеджі і службовий блок.

11 травня вдячні вихованці нового інтернату представили для благодійників власне шоу.

Виступаючи на святі від імені ХОДА, заступник губернатора Ігор Шурма підкреслив, що Харків займає лідируючі в Україні місця з перейняття досвіду Заходу по частині соціальної відповідальності бізнесу. Завдяки такій відповідальності і з'являються раніше немислимі проекти - такі, як новий заміський інтернат.

Він пояснив, що бізнесмени, готові вкладати у благодійність, не завжди знають, куди саме вкладати кошти і наскільки ефективно використовується кожна копійка. Завдання місцевої влади - скоординувати роботу соціальних служб і бізнесу. У Харкові, впевнений І. Шурма, з цим завданням справляються.

«Бути донором добра, вкладати в дітей частинку своєї душі не кожному дано. Мабуть, сам Господь вибрав особливих людей, і тут вони можуть реалізувати своє вміння », - сказав І. Шурма, подякувавши співробітників дитячого містечка та спонсорів.

Городской Дозор


Топ-оголошення

Продаж квартири на Прилужній 4/15 Академмістечко з ремонтом і без %
Біличі, Прилужна вул., 4/15, 5 і більше кімнат, 161/102/18 кв.м, 9/16, 199 900$, Якщо у вас велика ...

Квартири > Продам > Київ > Святошинський р-н

Сосновий ліс 12 соток.
12 соток 7 000$, Ділянки в лісі по супер ціні за ділянку.Земля біля лісу (заповідник) Газ, електрика, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Ясногородка

Топ-оголошення

Сдам Фасад 80м Центр пер Успенский ул Успенская / Преображенская
Центр, Успенский пер., 4, 80 кв.м, 20 000грн/месяц, 80 кв.м. 1 этаж. 3 кабинета. (26+22+9)м. Приёмная ...

Офісні приміщення > Здам > Одеса > Приморський р-н

Продам земельну ділянку Ванний провулок / 10-я ст. Великого Фонтану.
Аркадия, 6,7 соток 380 000$, Продам земельну ділянку Ванний провулок / 10-я ст. Великого Фонтану. ...

Земельні ділянки > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продаю 3к квартиру в новобудові по вулиці Водопровідній/ П-т Центральний
вул. Водопровідна, 3 кімнати, 99/-/- кв.м, 4/12, 65 000$, Продаю 3к квартиру в новобудові по вулиці ...

Квартири > Продам > Миколаїв > Заводський р-н