Вся нерухомість > Новини > Замість «Хілтона» буде пентхаус в центрі
↑ До списку новин

Замість «Хілтона» буде пентхаус в центрі

2 квітня 2010

До Євро-2012 залишилося менше двох років, а в Києві не вистачає дорогих готельних номерів. З 1950 необхідних номерів у «п'ятірках», в столиці зараз їх близько тисячі - це «Інтерконтиненталь», «Опера», «Прем'єр Палас», «Хайатт». Влада говорить, що в строк все буде добудовано, але в той же час поява у Києві деяких міжнародних мереж, наприклад Hilton, взагалі під питанням.

«ХІЛТОН». Він повинен був з'явитися на бульварі Шевченка, навпроти ботсаду. Восени 2008 року будівництво призупинили, але зараз роботи знову почалися. У компанії-забудовника Saint Sophia Homes кажуть, що перерва пов'язана з фінкризою, але в кінці 2011 вони планують все закінчити. За проектом планували 257 номерів, 11 залів для переговорів, бальний зал на 350 чоловік, два ресторани, два бари і spa-центр. Тепер, згідно з інформацією на офіційному сайті забудовника, за цією ж адресою передбачено будівництво 25-поверхового житлового комплексу з двома пентхаусами на останніх поверхах, а для готелю відведені лише 3-8 поверхи, і ні слова про «Хілтон». У Saint Sophia Homes відмовилися коментувати це і повідомити кількість готельних номерів. Під питанням і «зірковість», адже якщо там не буде «спа», ресторанів і залів для переговорів, то п'ять зірок ніхто не дасть. З чуток, світова мережа відмовилася заходити в Україну, але офіційно це не підтверджують.

200 ЄВРО ЗА НОМЕР. Інші світові мережі поки ніби не відмовилися працювати в Україні. До кінця 2011 року планують відкрити готель Fairmont Grand Hotel Kyiv на 251 номерів на Набережно-Хрещатицькій, 1. Як сказав нам керівник проекту Ігор Тарасюк, готель планували здати в 2010-му, але міжнародний оператор Fairmont чотири місяці тому висунув нові вимоги: «Вони сказали додати ряд адмінприміщень, збільшити холи і зали. А в спа-салоні - додати масажні кабінети, сауни і збільшити тренажерний зал». Ціну на номери поки не склали, але найпростіший номер у готелі Fairmont в Гамбурзі площею 25 метрів коштує 200 євро.

Ще один 5-зірковий готель на 289 номерів будують у самому центрі міста, на перетині вулиць Лютеранської та Круглоуніверситетської. Андрій Миргородський, член ради директорів компанії «XXI століття», сказав нам, що закінчити готель мережі Sofitel планують до кінця 2011 року: «До Євро ми точно встигаємо. Там будуть більш дешеві і більш дорогі апартаменти, президентський номер. Дорогі будуть відрізнятися більшою площею, якістю матеріалів і обробки стель, стін, меблів». У варшавському Sofitel номер на одного з «королівським» ліжком коштує 140 євро.

Втім, віце-президент асоціації готелів Роман Пономаренко говорить, що терміново будувати в столиці «п'ятірки» необов'язково - можна просто доробити «четвірки» і навіть «трійки»: «Експерти УЄФА, які інкогніто періодично заїжджають в київські готелі, можуть ставити і свої оцінки . Знаю, що деяким знімали зірки, а одному міні-готелю на Подолі без зірок, де всього 11 номерів, вони поставили «п'ятірку». Вони ж зірки ставлять за обслуговування, а не парчеві балдахіни».

СВІТОВІ МЕРЕЖІ У НАС ДОРОЖЧЕ. Роман Пономаренко, віце-президент асоціації готелів, говорить, що в Києві номери в готелях світових мереж будуть дорожче, ніж у Європі: «Зараз в «Інтерконтиненталь», наприклад, номери значно дорожче, ніж в ЄС (стандарт у нас від 250 євро, у Відні - від 160, Празі - від 190). Така ж ситуація і в інших». Як нам сказала Людмила Мещерських, головний спеціаліст відділу інфраструктури та туризму Нацагентства з підготовки до Євро-2012, з тих, «п'ятірок» УЄФА забронював лише 30-35%: «У 2012 році заброньовані номери будуть за тими ж цінами, які зафіксували зараз».

Антон Задорожний"СЕГОДНЯ"


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Запорізька обл. > Куйбишівський р-н > Куйбишеве

Здам офіс 68 кв.м, 100 кв.м, 135 кв.м, кв.м ул.Руденко 6а БЦ Колізей
Осокорки, Руденко вул., 6 а, 68 кв.м, 15 500 грн./кв.м/місяць, Здам офіс 68 кв.м, 100 кв.м, 135 кв.м, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Продам 2-хкомн.квартиру з.Петровское Бориспільський р-н
Центральна 1, 2 кімнати 45/25/6 кв.м 2/2, 25 000$, Продам 2-хкомн.квартиру з.Петровское ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Бориспільський р-н > Вишеньки

Бородянка Приватизована ділянка 12 соток п/садівництво, розташований біля лісу
12 соток 10 000$, Бородянка Приватизована ділянка 12 соток п/садівництво, розташований біля лісу, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бородянка

БЕЗ% продам 11 га під будівництво, Березівка, Київ 17 км., біля лісу, траса Е-40 (на Європу)
Київська, 11 га 1 700 000$, с. Березівка, 19 км. від КП по Житомирській трасі, 11 га під ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Макарівський р-н > Березівка