Вся нерухомість > Новини > У Дніпропетровську за борги відбирають машини і квартири
↑ До списку новин

У Дніпропетровську за борги відбирають машини і квартири

18 квітня 2010

У Дніпропетровську у городян за борги відбирають машини і квартири. Так місцеві тепловики борються зі злісними неплатниками. Тільки за весняні місяці за рішенням суду виконавча служба заарештувала п'ять автомобілів та дві квартири, одна з яких вже пішла з молотка.

Як з'ясувалося, майже всі відібрані за борги автомобілі - досить дорогих моделей: «БМВ-3», «Крайслер-300C» і «Хонда Акорд». «У кожного з власників цих авто борги не менше 3 тисяч гривень. Цього достатньо, щоб ми заявили в суд на такого абонента. Тут головне, скільки не платив чоловік. Якщо більше трьох місяців, то ми відразу ж складаємо позовну заяву», - говорить заступник директора зі збуту «Дніпротепломережі» Володимир Яремака. Найбільше комунальників обурює, що серед злісних боржників багато заможних людей, які не платять роками. До речі, однокімнатну квартиру, яку вже продали з аукціону, суд відібрав у господаря за комунальний борг у 100 тисяч гривень. «Ми отримали від цієї суми лише 40%, адже борги у цього абонента були не тільки по нашому підприємству», - говорить Яремака, і додає, що зараз в районні суди їх підприємство подало вже майже 18 тисяч подібних позовів!

Коли суд вирішує накласти арешт на майно боржника, за справу беруться районні виконавчі служби. «Ми намагаємося відразу ж описати майно неплатника», - говорить старший держвиконавець Червоногвардійського району Оксана Рибальченко. Але це зовсім не означає, що, наприклад, автомобіль у боржника відбирають у той же день. «На те, щоб розрахуватися, у неплатників є півроку. Не виконав - виставляємо майно на продаж», - говорить Оксана. За її словами, як правило, люди йдуть платити, але бувають і ті, за ким треба побігати. «Наприклад, за однією багатою дамою мені довелося ходити майже півроку, але в підсумку свої 4 тисячі вона все таки віддала», - розповідає держвиконавець. Всього за місяць до неї надходить до 15 подібних рішень суду. Як виявилося, описати майно можуть за борг у 1738 гривень (дві мінімальні зарплати). Арешт можуть накласти на побутову техніку, меблі, одяг і навіть на постільну білизну. Якщо людина виявляється настільки бідною, що в будинку і взяти нічого, то справа може дійти до опису її квартири. Буває, що боржник не бажає погасити борги у відведений на це судовими виконавцями час і намагається заховати описану машину. Як правило, її дуже швидко виявляють співробітники ДАІ і відправляють на штрафмайданчик, де вона зберігається або до продажу, або до моменту погашення боргу. Працівники самого штрафмайданчика зізналися, що не встигають закривати ворота. У день до них прибуває до 15 машин і приблизно половина - з-за накладеного арешту.

У Жовтневому - самі порядні

Практика арешту майна за борги в Дніпрі була і раніше. Зараз комунальники налаштовані застосовувати її якомога частіше, адже борги населення за тепло зростають з кожним днем. За опалювальний сезон, що щойно закінчився, городяни заборгували КП «Дніпротепломережа» 192 млн. грн. А якщо додати суми минулих років, то вийде близько 245 мільйонів. «Це величезний борг, який терміново потрібно погашати, адже під загрозою наступний опалювальний сезон», - говорить директор КП Микола Шипка. За його словами, найзлісніші неплатники - це жителі Індустріального і АНД-районів. А ось самі порядні - ті, хто живе в Жовтневому і Червоногвардійському районах, - тут рівень проплат досить високий. Вже до кінця весни тепловики повинні на 80% розрахуватися з компанією «Нафтогаз України», а до 1 жовтня - на 100%. Якщо цього не відбудеться, тепла в квартирах Дніпра взимку 2010-2011 може не бути.

Ольга НегодоваСегодня


Топ-оголошення

Без комиссии. Продажа офиса 203 кв.м., в БЦ, Глубочицкая 17
Лук'янівка, 203 кв.м, 1 250$/кв.м, Без комиссии от собственника. Продажа офиса 203 кв.м., в БЦ, улица ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Шевченківський р-н

СДАЕТСЯ ГОТОВЫЙ ПРИБЫЛЬНЫЙ БИЗНЕС! Уникальное предложение! ЦЕНА СНИЖЕНА!
8,91 га, 3 900$/месяц, Киевская трасса. Сдается в аренду фасадный участок, правильной формы, площадью ...

Земельні ділянки > Здам > Одеська обл. > Біляївський р-н > Дачное

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Іванківський р-н > Іванків

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)
1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Дніпропетровська обл. > Софіївський р-н > Софіївка

Сосновий ліс 12 соток.
12 соток 7 000$, Ділянки в лісі по супер ціні за ділянку.Земля біля лісу (заповідник) Газ, електрика, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Ясногородка