Вся нерухомість > Новини > Депутатам Хмельницького кіоски не віддали
↑ До списку новин

Депутатам Хмельницького кіоски не віддали

8 квітня 2010

Чиновники хмельницької мерії привели у відповідність з вимогами Кабміну місцевий Порядок розміщення малих архітектурних форм, який передбачається затвердити на найближчій сесії міськради. Якщо раніше підприємці укладали з містом договір про тимчасове використання комунальних ділянок на газонах та тротуарах під рундуками та кіосками, не оформляючи земельної документації, то тепер вони будуть підписувати з владою угоди про особистий сервітут. Як розповів директор муніципального департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Володимир Швець, розробники Порядку постаралися максимально спростити дозвільну процедуру для власників МАФів, не порушивши урядових вимог. «Повторення в повному обсязі кабмінівського порядку, який передбачає підготовку значного пакета землевпорядних документів, а також проходження двох сесій міськради, на практиці сильно ускладнило б оформлення дозволів на встановлення ларьків», - говорить пан Швець, додавши, що максимальний термін договору сервітуту, який комерсанти будуть підписувати з мерією, три роки і один місяць. Причому згоду міськради для цього одержувати не доведеться, оскільки свої повноваження в даному питанні депутати делегували чиновникам.

Власники вже встановлених в Хмельницькому кіосків повинні надати в муніципалітет заяву, копію договору найму, довідку з податкової про відсутність заборгованості перед бюджетом, а також схему прив'язки малої архітектурної форми. Щоб отримати документи на розміщення нових МАФів, необхідно звернутися в дозвільний центр департаменту економіки. Після того як чиновники дадуть попередню згоду, підприємець повинен замовити розробку паспорта прив'язки кіоску. «Потім співробітники мерії підготують проект рішення виконкому про розміщення малої архітектурної форми та укладання договору особистого термінового сервітуту, які будуть винесені на розгляд найближчого засідання міськвиконкому», - уточнив Володимир Швець. За його словами, договір сервітуту повинен бути укладений протягом 10 днів після прийняття відповідного рішення міськвиконкому. Після установки кіоску комерсант повинен надати в дозвільний центр заяву-декларацію з інформацією про виконання всіх вимог муніципалітету, щоб отримати на руки акт готовності МАФи.

До прийняття кіоску в експлуатацію потрібно укласти договір з управлінням ЖКГ про проведення благоустрою прилеглої території. У мерії кажуть, що підприємець може сам виконати ці роботи або ж просто сплатити комунальникам 5% від вартості споруди.

Зараз на території міста розташовано близько 870 ларьків і павільйонів. У минулому році їх власники перерахували до бюджету обласного центру за користування землею 970 тис. грн. Очікується, що в нинішньому році плата надійде в тому ж обсязі. Поповнити скарбницю влади розраховують за рахунок власників приміщень на перших поверхах будинків і підвалів, які, перепрофілювавши їх для комерційного використання, зайняли частину тротуарів під окремі входи (сходинки, тамбури). Чиновники мають намір провести аудит таких об'єктів і запропонувати їх власникам укласти з містом договору особистого сервітуту, за якими вони будуть розраховуватися за комунальні квадрати.

Олена ДоспєховаДеловая столица


Топ-оголошення

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Чернігівська обл. > Ріпкинський р-н > Ріпки

Продам 36.61 кв.м ул.Б.Гмыри ж/б 21 СлобожанщинаЖК Патриотика Без %
Позняки, Гмыри ул., 1 комната, 37/179/9 кв.м, 19/25, 20 000$, м.Позняки, ЖК Патриотика, ул.Б.Гмыри ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Сдам комнату в трехкомнатной квартире.на Парусе р-н ул, Метростроевской
Метростроевская ул., 1грн/месяц, Сдам комнату в трехкомнатной квартире.на Парусе р-н ул, ...

Кімнати > Здам > Дніпро > Новокодацький р-н

Продам 1-ком. кв. в ЖК "Аквамарин" Золотой берег на 16-й ст. Б. Фонтана
Золотая горка, 1 комната, 78/21,5/23,2 кв.м, 7/22, 60 000$, Экс.!!! Срочно!!! Продам 1-комнатную ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам хорошую квартиру с ремонтом и мебелью в жк Софиевская Сфера Не переуступка, продажа с документами -более 3х лет -м
соборна, 1 кімната, 41/17/15 кв.м, 8/10, 55 000$, Продам хорошую квартиру с ремонтом и мебелью в жк ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > софіївська борщагівка