Вся нерухомість > Новини > Поєднання зеленого та фіолетового в інтер'єрі
↑ До списку новин

Поєднання зеленого та фіолетового в інтер'єрі

20 червня 2014

На думку більшості, колірні поєднання в оформленні житлових інтер'єрів повинні бути спокійними, непомітними і нейтральними. Навіть психологи твердять про те, що нейтральні відтінки сприятливо впливають на психіку людини. Але сама природа повинна нас наводити на думку, що яскраві, насичені і «живі» співзвуччя квітів також мають місце бути.

Так, наприклад, незаслужено рідкісне поєднання фіолетового і зеленого може зробити ваш інтер'єр воістину мальовничим і чудовим. На доказ цьому, пропонуємо вам розглянути кілька варіацій і прикладів.

Поєднання зеленого і фіолетового в інтер'єрі кухні

У сучасних квартирах, як правило, кухня і їдальня суміщені. Звідси виникає необхідність зонування цих двох просторів. І немає способу простіше, ніж зробити це за допомогою колірного поєднання.

Скажімо, стіни в зоні приготування їжі можна забарвити в трав'яний відтінок, а в їдальні - у світло-бузковий. Соковитість і натуральність цих тонів даруватимуть домочадцям заряд енергії під час сніданку. Крім того, зелений колір сприяє заспокоєнню і гарному настрою, а це якраз те, що необхідно будь-якій домогосподарці.

Поєднання зеленого і фіолетового в інтер'єрі вітальні

Традиційно, вітальня - це найбільша і найсвітліша кімната в будинку. Виходячи з цього, тут можна використовувати найнесподіваніші і насичені відтінки зеленого та фіолетового, причому в найцікавіших пропорціях. Тут у вас є маса варіантів, оскільки градація цих квітів охоплює найширший спектр відтінків, які можна використовувати на свій розсуд.

Розкішну, простору вітальню з великими вікнами можна обіграти в чорничному і салатному відтінках. При цьому буде гранично ефектно, якщо роль домінанта візьме на себе фіолетовий тон. Зелений же відтінок, в такому випадку, повинен бути присутнім в якості доповнення: салатний диванчик, подушки, журнальний столик або квіткові горщики – за вашим розсудом. Таке колірне рішення буде доречним, якщо ваша вітальня оформлена в стилі кітч або контемпорарі.

Можна розставити колірні пріоритети інакше, і вибрати основним відтінком зелений. Особливо доречним такий хід буде, якщо за вікном кімнати видно буяння зелені. Так, можна забарвити стіни в колір соковитого листя та доповнити загальну картину білими елементами. Фіолетовий ж буде тут представлений в ролі акцентів. Причому, бажано, щоб у даному випадку фіолетовий взяв на себе роль найтемнішого відтінку в загальній композиції, тому краще всього вибрати чорнильний, майже чорний тон.

Поєднання зеленого і фіолетового в інтер'єрі спальні

Тут дуже важливо вибирати відтінки, відповідно до темпераменту господаря спальні. Якщо це спокійна і урівноважена людина, то краще всього використовувати пастельні відтінки зеленого та фіолетового.

Для експресивної або творчої особистості добре підійдуть сміливі контрасти, що виражаються або в дрібній фіолетово-зеленої смужці на шпалерах, або в текстилі. Романтичні натури, що захоплюються сходом, можуть використовувати в своєму інтер'єрі відтінки дорогоцінних каменів: смарагду та аметисту. А для дитячої кімнати краще всього вибрати лавандовий відтінок в якості основи, і яскраво-салатний - в якості акцентів.

Polly Dozzi, спеціально для журналу «Ваш интерьер»


Топ-оголошення

Будівля 1 030 м2, Київ, Контрактова площа, Волошская кут Ильинская 6/14, Поділ
Поділ, Волошская вул. 6, 1030 кв.м 4 500 000$, Будівля 1 030 м2, Київ, Контрактова площа, Волошская ...

Окремі будівлі > Продам > Київ > Подільський р-н

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)
1грн/месяц, -Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Черкаська обл. > Смілянський р-н > Сміла

Топ-оголошення

Сдам свою 2-комн. кв. на проспекте Берестейском.
КПІ, 2 кімнати, 45/-/7 кв.м, 7/9, 17 000грн/місяць, Сдам свою 2-комнатную квартиру на проспекте ...

Квартири > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Ірпінь, оренда кімнати біля парку "Письменників".
Стельмаха, 3, 14 кв.м, 7/9, 4 000грн/місяць, Ірпінь, довгострокова оренда мебльованної кімнати в ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Ірпінь

Новий дім. Ремонт.
Новая Дарница, Бориспольская ул., 6, 3 комнаты, 103/56/13 кв.м, 11/17, 120 000$, Бориспільська 6. ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н