Вся нерухомість > Новини > Як відрізнити шахраїв від справжніх колекторів: консультація фахівців
↑ До списку новин

Як відрізнити шахраїв від справжніх колекторів: консультація фахівців

5 березня 2010

В останні роки у зв'язку зі зростаючим попитом на колекторські послуги істотно збільшилася кількість компаній, що надають їх. Причому далеко не кожна організація, що гордо іменує себе «колекторське агентство», діє законним шляхом. Про те, як вберегти свої гроші від зазіхань лжеколекторів, розповідає Марія Тугай, комерційний директор ДК eCall (включає колекторське агентство Verdict).

За словами пані Тугай, на колекторському ринку почастішали випадки появи аферистів, які незаконним шляхом намагаються виманити гроші у людей, що мають заборгованість перед банками. «Такі компанії або приватні особи працюють за самими різними схема, з кожним роком все більш удосконалюючи їх. Одним з прикладом є випадок, коли колишній співробітник банку, звільнившись, прихопив з собою базу боржників, після чого став навідуватися до цих боржників з пропозицією погасити борг тут і зараз з хорошим дисконтом. Як правило, люди, бачачи перспективу позбутися боргу за половину його вартості, погоджувалися і віддавали аферистові готівку. Він же натомість виписував папір, що підтверджує погашення кредиту, - розповідає Марія Тугай. - Траплялося також, лжеколектори, знаючи про заборгованість людини, приходили до її родичів і розповідали жалісну історію про те, що якщо в терміновому порядку не внести за боржника певну суму грошей, то до нього - боржника - будуть застосовуватися силові методи вирішення питання. Природно, родичі, особливо літні люди, впадали в паніку і віддавали останні гроші, щоб убезпечити свою родину від цих самих методів».

Як же відрізнити шахраїв від справжніх колекторів, що діють в рамках закону? Перше і головне правило, каже експерт ГК eCall, - справжній колектор ніколи не буде вимагати повернення боргу прямо зараз, готівкою, з рук в руки. Є й інші правила:

• При телефонному дзвінку колектор повинен назвати свої ім'я та прізвище, компанію, яку він представляє, особа, від чийого імені веде переговори. Якщо співрозмовник цю інформацію не надає - можна сміливо закінчувати розмову.

• «Білі» колектори ніколи не будуть загрожувати життю і здоров'ю боржника або шантажувати нанесенням шкоди його майну. Якщо ж ви раптом з цим зіткнулися, повідомте колектору, що при повторних погрози з його боку ви звернетеся до правоохоронних органів із записом телефонної розмови. Як правило, це спрацьовує.

• Нарешті, якщо колектор прийшов до вас особисто, обов'язково перевірте в нього документи - при ньому має бути посвідчення співробітника колекторської компанії та паспорт громадянина України.

«Потрібно розуміти, - говорить Марія Тугай, - що основне завдання колектора - не «вибивання »грошей, а пошук компромісу, вигідного як для боржника, так і для банку. Це може бути реструктуризація дога, кредитні канікули, зменшення нарахованих штрафних санкцій. Якщо ж ви зіткнулися з брутальністю чи погрозами з боку колектора - обов'язково звертайтеся в компанію, в якій він працює. Всі колекторські агентства ретельно стежать за роботою своїх співробітників і турбуються як про свою репутацію, так і про репутацію організації, на яку вони працюють. Тому некоректна поведінка їхніх співробітників суворо карається».

Довідка про компанію:

ГК eCall включає в себе комерційний контакт-центр класу преміум eCall, бюджетний контакт-центр Hotliner (що надають повний спектр аутсорсингових послуг вхідного та вихідного телефонного маркетингу і що є лідерами на українському ринку послуг контакт-центрів), а також колекторську компанію Verdict. Компанія Verdict займає лідируюче положення серед українських колекторів, володіючи 3,2 млрд. грн. проблемних активів під управлінням (за наявними оцінками, на початку 2009 р. компанії належало 29% ринку). ГК eCall заснована в 2005 р. і є підприємством зі 100% іноземних інвестицій.

Компанія FinPR - перша в Україні спеціалізована компанія в сфері фінансового PR та комунікаційного консалтингу. Компанія надає комплексні послуги з інформаційного супроводу клієнта з метою налагодити його ділову репутацію, тим самим підвищуючи інвестиційну привабливість.

Будівельний портал ІнфоБуд


Топ-оголошення

Продам 1 ком.кв. ул.Маршала Говорова /ЖК "Звездный Городок-2".
Центр, 1 комната, 46/21/17 кв.м, 13/22, 54 000$, Продам 1 ком.кв. ул.Маршала Говорова /ЖК "Звездный ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Тернопільська обл. > Теребовлянський р-н > Теребовля

Топ-оголошення

2-х ком.кв.метро Осокорки, ул. Чавдар Елизаветы, 1. Новый дом.Рядом гимназия, детсад
Осокорки, Чавдар ул., 1, 2 комнаты, 87/45/16 кв.м, 15/25, 105 000€, 2-х ком. кв. метро Осокорки, ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Здам приміщення під масажний або косметичний кабінет на Дачі Ковалевського
Дача Ковалевського вул., 19 кв.м, 7 000 грн./місяць, Р-н котеджів на Дачі Ковалевського. Закрита ...

Сфера обслуговування > Здам > Одеса > Київський р-н

продам. Помещение 117 м.кв. Фрунзенский, ул.Замполита Беляева
Беляева ул., 117 кв.м, 70 000$, продам. Помещение под магазин-кафе, офис. 117 м.кв. Фрунзенский, ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н