Вся нерухомість > Новини > Будинок на заморському курорті: де доступніше?
↑ До списку новин

Будинок на заморському курорті: де доступніше?

6 серпня 2010

Днями міжнародне агентство нерухомості Gordon Rock опублікувало результати дослідження, присвяченого купівельній спроможності громадян Росії та України відносно зарубіжної курортної нерухомості. За основу були взяті дані національних статистичних служб щодо середньої заробітної плати, розрахунки проводилися для типового об'єкта з оптимальним співвідношенням ціна-якість, тобто квартири в новобудові, розташованій не більше ніж у 15 хвилинах ходьби від пляжу і в годині їзди від міжнародного аеропорту.

З'ясувалося, що за річну зарплату середньостатистичний росіянин може купити 16,5 кв. м житла в Єгипті (тобто половину квартири), 13,2 - у Туреччині, 11 - у Таїланді. Трохи дорожче обходяться квартири в прибережних житлових комплексах Болгарії (8,8 кв. м за річну зарплату) і, як не дивно, Криму (8,2). Для Чорногорії цей показник становить 6, для Кіпру, Греції та Латвії - 5,3, для Іспанії - 4,5. Найдорожче житло у Франції (2,6) і в Монако (всього 0,3 метра за середню річну зарплату).

Окремо були враховані показники для мешканців столиць - Москви та Києва. На середню московську зарплату в Єгипті можна придбати вже не 16, а 27,7 кв. м - це невелика квартира-студія.

- У порівнянні з 2009 роком, індекс доступності зарубіжної курортної нерухомості в 2010 році продемонстрував позитивну динаміку. Це зумовлено, з одного боку, досить низьким рівнем посткризових цін на нерухомість за кордоном, а з іншого боку, зростанням зарплат росіян і зміцненням курсу рубля по відношенню до євро і долара. На найближчі роки можна прогнозувати подальше зростання доступності нерухомості за кордоном для росіян. Ця позитивна тенденція буде обумовлена поступовим зростанням доходів росіян до середньоєвропейського рівня - в умовах помірного зростання вартості закордонної нерухомості. Не здивуюся, якщо через 5 років вже не тільки москвич, але і середньостатистичний росіянин на свою річну зарплату зможе придбати невелику квартиру на закордонному курорті, - прокоментував результати дослідження президент агентства Станіслав Зінгель.

Якщо поглянути на дані інших агентств з продажу закордонної нерухомості, складається дещо інша картина. По попиту на приморські квартири у наших співвітчизників впевнено лідирує Болгарія. На будь-якому сайті обов'язково знайдеться близько 2 тисяч пропозицій з колишньої «шістнадцятої республіки». Середня вартість квартир або приватних будинків у Варні, Бургасі, Несебирі та інших містах чорноморського узбережжя становить 25-50 тис. євро - приблизно стільки ж у Росії коштує середньої руки іномарка. У віддалених від моря районах можна знайти ще дешевші пропозиції - від 7 до 11 тис. євро.

На друге-третє місця за популярністю курортного житла можна поставити Іспанію та Чорногорію. Горезвісна турецька і єгипетська нерухомість хоч і дешевші, але особливим попитом не користується - мабуть, росіяни впевнені, що в цих країнах краще відпочивати в готелях.

Крім того, активний інтерес в плані покупки будинків наші співгромадяни виявляють до Абхазії, але тут мова йде переважно про вторинний ринок.

Василь Синіцин«Аргументы и факты»


Топ-оголошення

-м.Лесная или Черниговская можно пешком Пр.Лесной Комната для парня/мущ
Лесной массив, 3 000грн/месяц, м.Черниговская или Лесная можно пешком комната для 1 парня/муж.ФОТО ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Бородянський р-н > Бородянка

Топ-оголошення

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Львівська обл. > Дрогобицький р-н > Дрогобич

Продажа 67 кв.м ул.Б.Гмыри ж/б 23 Синевир ЖК Патриотика
Позняки, Гмыри ул., 12, 2 комнаты, 67/31/14 кв.м, 12/24, 51 000$, м.Позняки, ЖК Патриотика, ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продам магазин, що окремо стоїть, 850 кв.м. по вул. Янгеля.
Янгеля вул., 850 кв.м 600 000$, Продам магазин, що окремо стоїть, 850 кв.м. по вул. Янгеля. Два входи ...

Торговельні приміщення > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н