Вся нерухомість > Новини > Жалюзі - володарі сонця
↑ До списку новин

Жалюзі - володарі сонця

30 травня 2011

Жалюзі (від англ. Jalousie - ревнощі) - пристрої з вертикальних або горизонтальних пластин (ламелей), що дозволяють приховати від чужих очей, що відбувається в приміщенні (і в той же час - бачити, що відбувається), а приміщення, при необхідності, - від сліпучого сонячного світла .

Основне призначення ламелей - змінювати кут падіння сонячних променів, при цьому в приміщенні створюється розсіяне світло, або направити потік світла в потрібному напрямку. Відображаючи і розсіюючи сонячне світло, жалюзі знижують температуру в кімнаті, що забезпечує додатковий комфорт і знижує витрати на кондиціонування. У наші дні світлозахисні жалюзі можна зустріти на вікнах не тільки офісів, але і квартир, заміських будинків, на засклених лоджіях.

Жалюзі розрізняються за матеріалом і розташуванню ламелей. Від матеріалу залежать світлозахисні властивості, зносостійкість, естетичність, легкість догляду. В якості матеріалу використовують тканину, пластик, метал, дерево. За розташуванням ламелей жалюзі можуть бути вертикальними і горизонтальними. Ламелі жалюзі скріплені між собою, що дозволило отримати полотно, що скручується.

Особливою популярністю користуються тканинні жалюзі. Виготовляють їх з поліестеру широкої колірної гами, міцного, майже не вигоряючого матеріалу. Заміна тканини вертикальних жалюзі дозволяє надати новизну виробу, не витрачаючи великих коштів. При виборі варто звернути увагу на жалюзі з світлонепроникних тканин "блекаут" і склотканей. Останні стійкі до перепадів температури і вологості, не підтримують горіння, не вицвітають, але відрізняються високою ціною. Чистити тканинні жалюзі потрібно з обережністю, тому що неякісна тканина може сісти або витягнутися по краях, втративши форму. Чим щільніша тканина, тим довше ламель зберігає зовнішній вигляд: не деформується, не розтягується. Щоб почистити жалюзі самостійно, знімають нижній ланцюжок і виймають важки, потім знімають ламелі з бігунків. Ламелі скручують у рулони (для збереження форми можна зав'язати в марлю), опускають у воду з миючим засобом і дають полежати (терти не можна). Потім виймають і вологими вішають на місце. Під вагою важків ламелі випрямляються і висихають.

Пластикові жалюзі зносостійкі, вологостійкі, добре тримають форму, легко чистяться, не накопичують статичну електрику. Стійкість до перепадів температур і дії сонячних променів залежить від якості пластику, вона само впливає і на ціну виробів. Мінусом можна вважати висихання місця кріплення ламелей до карниза, що призводить до руйнування вузлів кріплення. Пластикові жалюзі періодично протирають вологою ганчіркою з миючим неабразивним засобом.

Алюмінієві жалюзі встановлюють, головним чином, у виробничих приміщеннях. Ламелі виробляються з алюмінієвої стрічки шириною 16, 25, 35 мм. Вони прості у догляді (чищення ганчіркою або щіткою), не схильні до руйнівної дії яскравого світла, але гримлять навіть при невеликому протязі.

Дерев'яні жалюзі екологічні, естетичні й довговічні, прості у догляді. Для їх виробництва застосовуються легкі породи деревини. Дерев'яні жалюзі економ-класу найчастіше виготовляються з масиву, для виробництва жалюзі преміум-класу використовується шпон дерева, склеєний під тиском. Перші більш схильні до дії перепадів температури і вологості, другі - більш надійні, але дорогі. Жалюзі протирають ганчіркою й чистять пилососом. Нитки, що скріплюють дерев'яні частини, оброблені водовідштовхувальним складом і не бояться навіть миючого пилососа.

Мультифактурні вертикальні жалюзі мають ламелі з декількох матеріалів (тканини, пластика, дзеркальні вставки). Такі жалюзі дозволяють створити ефект штор і складні конфігурації - арки, ламбрекени, геометричні форми.

У вертикальних жалюзі ламелі рухаються вправо, вліво, на всі боки від центру. Вертикальними зазвичай бувають тканинні жалюзі. Найчастіше їх встановлюють у спальнях, тому що за зовнішнім виглядом вони схожі зі шторами. Вертикальні жалюзі виглядають більш затишно, в порівнянні з горизонтальними, зберігаючи при цьому всі достоїнства жалюзі як функціонального елемента. Такі жалюзі створюють нитяну завісу, яка дозволяє розмежувати приміщення на окремі зони.

У горизонтальних жалюзі ламелі збираються нагорі. Такі жалюзі за стилем більше підходять для кухні та офісних приміщень. Горизонтальні жалюзі з натурального дерева добре виглядають в будь-яких приміщеннях. Встановити горизонтальні жалюзі можна у віконний отвір, звільнивши підвіконня і зорово розширивши простір вікна за рахунок горизонтальних ламелей. Недоліком такого типу конструкції жалюзі може бути ситуація, коли погнеться одна з ламелей (на відміну від вертикальних жалюзі, вся система в цьому випадку відмовить).

Жалюзі, окрім своєї головної ролі щодо захисту приміщення від попадання прямих сонячних променів і чужих очей, регулювання світлового потоку, ще й прекрасний елемент декору, здатний прикрасити будь-яке приміщення. Сонячні промені, заломлюючись в жалюзі, створюють в кімнаті химерні поєднання світла і тіні, особливу атмосферу нестандартності.

Vira.ru


Топ-оголошення

Продам 2-х ком.кв. Гагаринское плато/ЖК"Гагарин Плаза".
Аркадия, 2 комнаты, 55/30/10 кв.м, 4/22, 65 000$, Продам 2-х ком.кв. Гагаринское плато/ЖК"Гагарин ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам 1к 46м Полесская 6 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 6, 1 комната, 46/24/12 кв.м, 15/25, 42 000$, Продам 1-х квартиры, ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

БЕЗ % Сдам офис 50 м2, ул. Коцюбинского, Университет
Золотые Ворота, 50 кв.м, 17 500$/год, БЕЗ % Сдам офис 50 м2, ул. Коцюбинского, Университет Без ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Посуточная квартира в самом центре
"нагорний", 1 кімната, 34/18/7 кв.м, 3/5, 700грн/місяць, Сдам посуточно почасово 1-ком евро квартиру ...

Квартири > Здам > Дніпро > Центральний р-н

2-к метро Политехнический ин-т 5мин. пешком, Лук'янівська 10мин. КПИ
Шулявка, Старокиївська вул., 9, 2 кімнати, 53/31/8 кв.м, 8/9, 65 000$, Старокиевская ул.9, 8/10кр/б, ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н