Вся нерухомість > Новини > Забудовники перенесли терміни здачі в експлуатацію на 90% об'єктів
↑ До списку новин

Забудовники перенесли терміни здачі в експлуатацію на 90% об'єктів

19 серпня 2010

У період з серпня 2009 по серпень 2010 року забудовники перенесли терміни здачі в експлуатацію на 90% об'єктів. Про це повідомляють аналітики проектної групи "Архіматика".

За їх даними, якщо в 2007-2008 року відсоток будинків, де були зрушені терміни їх реалізації, становив близько 60%, то за час кризи цей показник істотно виріс. При цьому збільшився і термін затримки закінчення будівництва - у середньому від 9 місяців до 1,5 років.

"Якщо до кризи причиною невідповідності термінам завершення будівництва у більшості випадків була неорганізованість забудовника, то сьогодні до цієї проблеми додався і фінансовий чинник", - говорить директор проектної групи "Архіматика" Олександр Попов.

За словами експерта в столиці близько 110 будинків, де перенесені терміни здачі в експлуатацію.

"Перенесення термінів будівництва сьогодні підкріплене законодавством України і цим змушені користуватися ті з забудовників, хто не має достатнього фінансування. Проте затримка здачі погіршує і без того низьку рентабельність, оскільки кожний місяць простою збільшує термін повернення раніше вкладених у проект коштів", - стверджує О. Попов.

За його словами, забудовнику, який націлений на успішність проекту, невигідно затягувати його реалізацію, оскільки він весь цей час змушений платити зарплату персоналу, утримувати будівельну ділянку, орендувати крани і т.п., і все це збільшує витрати. До того ж важливий і фактор довіри інвесторів - купувати житло в замороженому довгобуді сьогодні не буде ніхто.

Нагадаємо, що, на думку заступника міністра регіонального розвитку Дмитра Ісаєнка, забудовники зараз ховаються за антикризові закони і не хочуть здавати об'єкти. Сьогодні закон дозволяє не повертати гроші інвесторам. На жаль, не всі будівельні організації використовують цей закон сумлінно. В кінці року об'єкти здавати невигідно (за умовами держдопомоги, недобуди повинні бути здані до кінця року, - ред.), Тому що їх потрібно опалювати, нести додаткові витрати. А людина заїхати в новобудову і жити відразу не може. Тому йде процес затягування здачі в експлуатацію.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Сдам. 2-к.кв. 4/10, центр, ул.Светлова 42-А ЖК "Палермо".
Новий, 2 кімнати, 63/-/- кв.м, 4/10, 29 000грн/місяць, Сдам. 2-к.кв. 4/10, центр, ул.Светлова 42-А ЖК ...

Квартири > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

СДАМ. 1комн.4/10, Нищинского, 38/22/10. Классический современный ремонт, Набор мебели и техники. Встроенная кухня. Бойле
Молдаванка, 1 комната, 38/22/10 кв.м, 4/10, 5 500грн/месяц, СДАМ. 1комн.4/10, Нищинского, 38/22/10. ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Смт. Гребінки. Будинок біля озера 76м2/15сот. Продажа!
Озерна, 25, 4 кімнати, 76 кв.м, 15 соток, 35 000$, * Київська обл., Білоцерківський р-н, смт ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Гребінки

ДОБРОВОЛЬСКОГО / ЗАТОНСКОГО 2 - КВ СДАМ
Котовского, 2 комнаты, 4/16, 5 000грн/месяц, Бронированная дверь две лоджии застеклёны мебель ...

Квартири > Здам > Одеса > Суворівський р-н

Продаж житлової дачі у Вищій Дубечні.
3 кімнати, 125 кв.м, 10 соток, 95 000$, Вишуканий будинок у Вищій Дубечні 125 кв.м. Навколо - чудовий ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Вища Дубечня