Вся нерухомість > Новини > У Києві встановлять китайські багатоповерхові паркінги з ліфтами
↑ До списку новин

У Києві встановлять китайські багатоповерхові паркінги з ліфтами

5 травня 2010

У Києві планують почати установку висотно-ліфтових паркінгів. Як повідомили в прес-службі КМДА, про це заявив перший заступник мера столиці Денис Басс. «Такі автопаркінги надзвичайно необхідні Києву, адже вже звичною стала ситуація, коли городяни залишають автомобілі на зелених зонах або навіть на дитячих майданчиках. Висотно-ліфтові паркінги дозволять в шість разів збільшити кількість паркомісць у столиці. Ми зробимо все можливе, щоб їх почали встановлювати в столиці якомога швидше. Завдяки таким системам ми зможемо вирішити проблему паркування автомобілів на прибудинкових територіях вже в найближчі 2-3 роки», - повідомив він.

За словами директора КП «Київтранспарксервіс» Олени Поліщук, такі паркінги не будуть створювати киянам дискомфорт, оскільки вони практично безшумні. Крім того, конструкція паркінгу обшивається спеціальним матеріалом, який захищає автомобілі від впливу погоди, хуліганів і створює додаткову звукоізоляцію. У системі також передбачена протипожежна установка. За її словами, поставити автомобіль на таке паркування можна за кілька хвилин. У кожного власника буде окрема картка з номером паркомісця, на яке механізм буде ставити автомобіль автоматично. Біля кожного паркування буде чергувати оператор, який у разі потреби зможе допомогти автовласникам.

Такі конструкції можна встановити як на території звичайного паркування, так і зробити спеціальну прибудову до будинку. «Проекти висотно-ліфтових автопаркінгів досить дорогі, тому ми будемо розглядати варіанти змішаного фінансування. Будівництво паркінгів за цією програмою в спальних районах буде частково фінансуватися з міського бюджету. Нам презентували механізм, виготовлений в Китаї, - він на 40-50% дешевше вітчизняних аналогів. Але якщо ми почнемо впроваджувати цю технологію у великому обсязі, можна буде говорити про відкриття такого виробництва на Україні, і навіть у Києві», - заявив Басс.

За даними мерії, в Києві зареєстровано близько 1 мільйона 100 тисяч транспортних засобів і близько 100 тисяч одиниць на добу транзитного транспорту, а крім цього - транспортні засоби, зареєстровані в інших місцях, проте фактично знаходяться в столиці.

Антоніна Журавська, «Новий Регіон - Київ»


Топ-оголошення

Продажа 48.11 кв.м ул.Полесская 6 ЖК ВУДСТОРИЯ
Новая Дарница, Полесская ул., 6, 1 комната, 48/18/18 кв.м, 15/25, 60 000$, м.Красный Хутор, ЖК ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продажа 73.85 кв.м ул.Б.Гмыри ж/б 20 Богуслав ЖК Патриотика Без %
Позняки, Гмыри ул., 12, 3 комнаты, 74/42/11 кв.м, 5/25, 37 500$, м.Позняки, ЖК Патриотика, ул.Б.Гмыри ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Сдам свою 2-к квартиру в центре, у моря, с раздельными комнатами
Семинарская ул., 2 комнаты, 50/30/8 кв.м, 2/5, 8 000грн/месяц, Канатная/Семинарская ул., центр, в ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Аренда комнаты для девушки Харьковское Шоссе
Нова Дарниця, Славгородська вул., 4, 16 кв.м, 9/10, 3 000грн/місяць, Аренда комнаты в Дарницком ...

Кімнати > Здам > Київ > Дарницький р-н

145 кв.м в новострое з виглядом на р. Дніпро
"нагорный", 4 кімнати 145/-/- кв.м 210 000$, у продажу 4 х комн квартира з 3 мя роздільними спальнями ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н